Șantierele, lăsate la „bronzat”: 3 șantiere, 7 muncitori!

Șantierele, lăsate la „bronzat”: 3 șantiere, 7 muncitori!

Reactualizat la:
Nici țipenie de muncitori pe două din cele trei șantiere vizitate ieri în Arad. Pe cel de al treilea șantier am găsit 7 muncitori.
Scris de Valentin Goran - Nici țipenie de muncitori pe două din cele trei șantiere vizitate ieri în Arad. Pe cel de al treilea șantier am găsit 7 muncitori.

Arad. Avem parte de o vreme superbă, numai bună de lucrat, însă multe șantiere bat pasul pe loc. Din trei șantiere vizitate ieri, doar pe unul am găsit o mână de muncitori. Iar faptul ne face să ne întrebăm: Cum să fie terminate lucrările deschise în Arad dacă nu sunt muncitorii pe ele? Dar să revenim la vizita inopinată de ieri. Am decis să vizităm trei șantiere, toate din Micălaca, toate în cadrul megaproiectului de regenerare urbană, mai exact cele trei parcări de tip Fast Park din Micălaca, zona 500 și 300.

Șantierul, la „bronzat”

Primul șantier vizitat, unde nu am zărit țipenie de muncitor, este parcarea ce se va ridica în cartierul Micălaca – Zona 500, în zona străzilor Voinicilor și Pășunii. A fost ora 12:30, iar pauza de masă, precum știm de la vizitele anterioare, este între orele 13:00 și 14:00. După cum puteți vedea atât în fotografii, cât și în materialul video pe care vi-l punem la dispoziție, șantierul este părăsit, gardurile împrejmuiesc lucrarea, excavatoarele sunt parcate, iar muncitorii lipsă.

Un camion pe al doilea șantier

La nici zece minute distanță eram deja la cel de-al doilea șantier: parcarea de tip Fast Park, tot din cadrul megaproiectului de regenerare urbană, parcare ce se construiește între străzile Sighișoara și Zalău. Aici nu am zărit niciun muncitor pe șantier, ci doar un camion care descărca nisip. Totuși, aici, lucrarea este mult mai avansată față de primul șantier vizitat.

7 muncitori pe ultimul șantier

Ultimul șantier pe care l-am vizitat la 12:45 este tot o parcare de tip Fast Park, de această dată din Micălaca Zona 300, parcarea ce se construiește între străzile Alexandru P. Negură și B-dul Nicolae Titulescu. Aici, am zărit șapte muncitori și un camion. Cinci dintre muncitori i-am văzut echipați corespunzător și lucrând. Prea puțini, spunem noi, pentru trei șantiere!

În loc de concluzie

Se apropie toamna. Vine vremea rea. Dacă acum nu se lucrează, atunci sigur se va veni mai încolo cu scuze precum „vremea nu ne permite să avansăm cu lucrările”. Societatea care a câștigat licitația ar trebui să aibă, când dacă nu acum, mulți muncitori pe teren. Nu se întâmplă, însă, așa. De ce Primăria Municipiului Arad nu verifică mai abitir stadiul lucrărilor din oraș? De ce nu se trimit oameni care să constate săptămână de săptămână, zi de zi, cum se lucrează (vorbim aici și de calitate), sau cum nu se lucrează? De ce societățile contractate nu sunt penalizate pentru întârzieri? De ce sunt depășite termenele?

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic ridicat – vezi care sunt țările din zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, aflate în zona galbenă. 2

  România

  Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină, la intrarea în România
  Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență 5

  Local

  Stradă nouă în Micălaca: Iris
  ARAD. Paralelă cu strada Podgoriei şi perpendiculară pe strada Gen. Berthelot – acestea sunt coordonatele viitoarei străzi Iris din cartierul Micălaca. 2

  Local

  Înscrierea gospodăriilor în Registrul Agricol, obligatorie
  Persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri, animale sau alte bunuri ce fac obiectul înscrierii în registrul agricol, sunt aşteptate la Primărie. 1

  Local

  Vaccinare cu sincope (și) la Arad
  Zilnic vor fi vaccinați câte 60 de arădeni pe flux de vaccinare, totalul zilei ridicându-se la 420 de persoane imunizate. 2

  Mapamond

  SUA: Alertă de securitate în apropiere de Capitoliu
  Clădirea Capitoliului din Washington a fost închisă luni, din cauza unei alerte de securitate în apropiere, potrivit agenţiei Reuters, care citează martori. 2

  Local

  Digitalizare la Primăria Ineu
  Ineuanii au posibilitatea să plătească taxele și impozitele online, dar și să facă sesizări pe harta digitală a orașului.

  Local

  Sute de misiuni pentru pompierii și jandarmii arădeni
  Primele două săptămâni ale acestui an au însemnat peste 500 de misiuni atât pentru pompieri, cât și pentru jandarmi.

  Local

  Aradul se pregăteşte de valul trei
  ARAD. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a convocat toată conducerea sistemului medical din Arad la o şedinţă pe tema valului trei al pandemiei de Covid-19 şi cum va reacţiona Aradul la acest nou val. 12

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.