aradon.ro Web analyticsScandal pe reorganizarea Primăriei. Proiectele primarului Bibarț vor fi retrase!

De Adriana Barbu

Scandal pe reorganizarea Primăriei. Proiectele primarului Bibarț vor fi retrase!

Modul deficitar în care au fost întocmite proiectele, acuzele de răzbunare, avocații care așteaptă votul aleșilor pentru a târî CLM în tribunal și opoziția serioasă au dus, se pare, la retragerea proiectelor de pe ordinea de zi.
Scris de Adriana Barbu - Modul deficitar în care au fost întocmite proiectele, acuzele de răzbunare, avocații care așteaptă votul aleșilor pentru a târî CLM în tribunal și opoziția serioasă au dus, se pare, la retragerea proiectelor de pe ordinea de zi.
Arad. O reorganizare pe care și-o doresc mai toți, se spune, dar care nu va trece, așa cum a fost ea gândită de Primărie, de votul aleșilor locali. Pentru că a fost prost gândită, pentru că a vizat mai mult polițe plătite decât bunul mers al departamentelor vizate, pentru că deja cei vizați să fie dați afară au plătit avocați să le apere drepturile, dar mai ales pentru că Opoziția s-a arătat a fi, în sfârșit, consistentă, o forță serioasă în CLM și, de această dată, extrem de serioasă, proiectele de reorganizare gândite de primarul Călin Bibarț, viceprimarul Lazăr Faur și echipa lor, aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare CLM de mâine, 30 iunie, vor fi retrase de la vot. Cel puțin acestea sunt informațiile pe care le deținem la ora la care scriem articolul de faţă.
Nu va propune retragerea lor inițiatorul proiectelor, așa cum e logica la noi, ci, potrivit informațiilor noastre, consilierul local Bognar Levente, fostul viceprimar. Cum s-a ajuns aici? Potrivit surselor noastre, consilierii au fost de acord de principiu că se impune o reorganizare a activității Primăriei Arad, chiar cu diminuarea personalului, dat fiind că vorbim de o instituție stufoasă, numai că proiectele prezentate de primărie s-au dovedit a fi deficitare. Forma lor a lăsat extrem de mult de dorit, spun gurile rele.
În cadrul ședințelor pe comisii, s-a discutat se pare de răzbunările care stau la baza acestor proiecte, polițe plătite între echipele vechi din Primărie și cele noi, care țin loc de o gândire clară a modului în care ar trebui să funcționeze această instituție reorganizată. S-a vorbit, se pare, în ședințe, despre faptul că deja o serie de avocați au luat legătura cu aleșii locali pentru a-i informa că, dacă proiectele vor trece în forma propusă acum de executivul local, aleșii se vor întâlni cu apărătorii celor dați afară în instanță iar foștii funcționari din Primărie vor câștiga fără probleme procesele. Vor fi, ca atare, zeci de procese pierdute de Primărie și CLM.
Numărătoarea voturilor „împotrivă”
Nici numărătoarea voturilor nu a dat dreptate primarului Călin Bibarț și reorganizării sale. PSD, USR, PMP au votat împotriva organizării propuse, considerând că, pe fond, aceasta se impune, dar pe formă proiectele sunt execrabil gândite, iar oamenii nu sunt dați afară urmând o formulă corectă și principii demne de o instituție publică. Or, astfel de proiecte nu vor avea parte de votul Opoziției din CLM. La final, tot din informațiile noastre, s-au arătat de acord cu retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor privind reorganizarea USR, PSD, PMP și UDMR.
De la 1.150 la 790 de angajați, dar nu neapărat
Reamintim cititorilor că vinerea trecută, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Călin Bibarț și viceprimarul Lazăr Faur au anunțat că reorganizarea Primăriei a fost finalizată și că, grosso modo, din cele 1.150 de posturi existente în prezent în organigrama instituţiei vor mai rămâne doar 790 după votul CLM. Potrivit anunțului făcut vineri, din cele 1.150 de posturi din organigramă, 95 erau posturi vacante şi au fost desfiinţate. Alte 42 de posturi au fost eliberate deja – fie prin transfer, fie prin demisie, fie prin pensionare – iar 151 din actualii angajați vor fi supuși testării, însă doar 70 dintre ei se vor mai regăsi pe statul de plată al instituției. Practic, 81 de oameni, se spunea, „vor fi daţi afară”, fiind nevoiți să-și caute un alt loc de muncă.
Proiectele reorganizării
Pe ordinea de zi a ședinței ordinare CLM din 30 iunie, punctele fierbinți care fac referire la reorganizare și care vor fi retrase de pe ordinea de zi sunt: proiectul nr. 13 – Proiect de hotărâre nr. 311/2021 privind reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad – inițiativa primarului; proiectul nr. 14 – Proiect de hotărâre nr. 312/2021 cu privire la reorganizarea Serviciului public de interes local Direcţia de Asistenţă Socială Arad de sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Arad – inițiativa primarului; proiectul nr. 15 – Proiect de hotărâre nr. 313/2021 cu privire la reorganizarea activității serviciului public de interes local Centrul Municipal de Cultură Arad – inițiativa primarului, proiectul nr. 16 – Proiect de hotărâre nr. 290/2021 cu privire la reorganizarea Centrului Social Cantina Municipală Arad – inițiativa primarului.
16 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ady says:

  Bibi micutule……..vezi ce patesti daca te pui cu Falcao!!!

  • Bruxeles says:

   Nu proiectele au fost întocmite deficitar ci Falca s-a răzgândit și nu mai vrea reorganizare. Sunt prea multi din cei vizați de restructurare care au apelat la el să rămână pe post.

 2. gigi says:

  Deci pană la urmă restructurarea este praf in ochi arădenilor , mai sunt locuri de invartit hârtii .

 3. John says:

  Proiectele sunt foarte bune, avocații au și altă treabă decât să aștepte aceste proiecte. Au fost retrase din cauza pilelor celor vizați de restructurare.

 4. Eugen says:

  A facut fostul Primar o cocina de porci acolo si au improscat cacat in Primarie, au furat banii publici pentru Falcone , au scos cladiri si parcele din posesia Primariei ( ca nici nu erau intabulate pana anul trecut! )si le-au bagat in posesia lor ( vezi de exemplu cladirea fostului Bancorex de pe str Blaga , care culmea ca a ajuns acum de vanzare ,o cladire a statului) . A avut si inca are Falca un aparat uns bine cu cacat acolo in Primarie ce inca mai produce pt el ! Un Bolojan lipseste aici care sa dea in ei , sa deratizeze Priaria !

 5. Fare says:

  Pleaca pilele si pe multi ii afecteaza.Dar pe unii chiar merita sa i dea afara cum e grasa aia de la taxe impozite care are un vocabular urat pe langa faptul ca pute,chiar nu inteleg ce cauta asemenea specimene.Bibi da afara toate pilele scarbele si leprele care nu si merita locul

 6. gheo says:

  cel mai tare partid, transparent, ce mai … se pare ca lumea e multumita cu acesti diletanti ! vai si amar , asta e doar inceputul !

 7. Smary says:

  Tovarășul Bibarț a mărit organigrama Primăriei Arad angajând în plină pandemie și în mod ilegal, aproximativ 90 de persoane, PILELE SI SLUGILE SALE. Angajații cu vechime ar trebui sa-si caute alte locuri de muncă , să-și dea demisia sau sa se pensioneze. DE CE? Pentru că așa a hotărât MARIA SA, BIBARȚ! Nu contează faptul că sunt angajați cu familii monoparentale sau sunt angajați care mai au 1-2-3 ani pana sa împlinească vârstă de pensionare. PRIMEAZĂ INTERESELE PERSONALE SI POLITICE ALE LUI BIBART !!!!

 8. Smary says:

  Primarul BIBARȚ a angajat aproximativ 90 de persoane, în plină pandemie, în mod ilegal și încărcând în mod abuziv organigrama Primăriei Arad. Datorită acestui număr enorm de angajați, primarul DOAR SIMULEAZĂ REORGANIZAREA ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE. Și-a propus să se debaraseze de vechii angajați printr-un pretins concurs. Astfel, sunt vizați să-și dea demisia angajați cu vechime cu situații personale diferite: unii angajați au familii monoparentale, fiind singurii întreținători a 1-2 copii; alții mai au 1-2-3 ani până să împlinească vârsta de pensionare. S-a gândit primarul la acei angajați sau îl preocupă doar interesele politice personale? Cele 90 de persoane cu care s-a încărcat organigrama au fost angajați pe baza unor concursuri formale, fiind cunoscuți de-ai primarului sau de-ai șefilor direcțiilor care funcționează în primăria Arad.

  • vruuum says:

   Bine punctat Smary noii angajati sunt doar pilele sefimii si tineri PNL. Cu studii superioare pe te miri ce domenii pentru posturi cu dedicatie. Uite motivatia penibila de a reduce posturile functionarilor cu experienta “s-a avut în vedere faptul că sarcinile de serviciu au fost distribuite de șefii ierarhici în numeroase cazuri nu după criteriul experienței și vechimii în muncă, ci, în mod egal, ca și volum și complexitate, tuturor angajaților din subordine, indiferent de gradul profesional. În astfel de cazuri, apare ca evident interesul reducerii unor posturi cu grad profesional superior, mult mai bine plătite. În acest mod, se pot păstra mai multe posturi cu grad profesional debutant, asistent și principal.”

   Deci cu asa o motivatie vor pierde in Instanta cat ai zice peste !!!

  • Dan says:

   Familii monoparentale sau singur intretinator?Cate din voi fetelor cu tupeu ati divortat fictiv cand sa anuntat reorganizarea?cel putin 6 stiu eu.dar in realitate locuiesc impreuna.un DNA pe cand la voi in primarie?o solutie mai simpla.taierea salariilor sa fie ca in fanrica nu sa luati 4500 in mana.la 2000 care e prea mult la cat munciti.

 9. Emil says:

  Bibi descopera ca in primaria condusa de partidul din care face parte de 17 ani sunt prea multi angajati. El este doar de curand (nu a fost viceprimar, consilier, primar interimar. A venit din padure direct primar in septembrie 2020. Pana atunci au condus martienii primaria (Partidul National Martian). Sau, gresesc eu? Bai nesimtitilor, chiar credeti ca toti suntem senili si uitam cine a condus in ultimele 2 decenii?

 10. Art. la comandă says:

  Cu câteva ore înaintea de a începe ședința zîce ziarista : ” informații pe care le deținem ” , ” referire … la reorganizare … vor fi retrase” , ” ,
  ” se pare ” , ” gurile rele ” , ”sursele noastre”
  Iar SURSELE NOASTRE spun că ești una din ”aia” ( qu…ă)că te bagi unde nu-ți fierbe oala.

 11. Moșu says:

  bibarț asta, nu-i în stare să conducă o trotinetă(aia pentru copii, nu electrică, ca nare carnet), darămite un oraș! E atât de prost , încât e imposibil să realizeze cât e de penibil și incompetent!!!

 12. descifrare says:

  Asa fac de citiva ani jegurie politice din administratie.Arunca un proiect de hot.,testeaza piata,si daca vad ca e nasol,il retrag;insa acum se deschide larg campul spagilor,traficului de influienta si …unele favoruri,caci sunt multi(multe) care doresc sa isi pastreze postul caldut,si dau orice pentru asta.Aici e dezlegarea problemei !!

 13. ARADON Sport local

  Se ştiu optimile Cupei României
  ARAD. 18 echipe din fotbalul județean au rămas în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2022-2023.

  ARADON Sport local

  Condițiile pentru fani la jocurile „galben-albastrelor”
  Suporterii nu vor mai putea să interacționeze cu jucătoarele pentru poze și autografe pe teren.

  Local

  150 de cazuri noi și 1.154 active în județul Arad
  De miercuri până joi s-au înregistrat în județ 150 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

  România

  Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate
  ARAD. Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. 3

  Local

  Podurile de pe Arad-Oradea, la reparat
  ARAD. Va urma cel puţin o lună de zile de lucrări şi trafic aglomerat pe DN 79 Arad-Oradea. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă faptul că pe această şosea vor începe lucrările de reparaţii ale podurilor, respectiv la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie.

  Local

  Afgani ascunși printre anvelope, descoperiți la frontiera Nădlac II
  Zece cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 14 și 41 de ani, au fost găsiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși în remorca unui camion care transporta anvelope în Germania. 1

  Local

  Fostul primar din Zăbrani îşi caută libertatea
  Dosarul în care Marian Toader a fost condamnat pentru fapte de corupţie se reia la Înalta Curte. 1

  Local

  Două pistoale și zeci de cartușe letale deținute ilegal de un bărbat, la Pecica
  Un bărbat din Pecica a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce aceștia au găsit la domiciliul pecicanului două arme și zeci de cartușe letale.

  Local

  11 spectacole, la teatru, în octombrie
  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” își va da întâlnire cu publicul în zilele de joi, sâmbătă și duminică.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.