aradon.ro Web analytics

Școlile din Arad, închise înainte de referendum!

Reactualizat la:

Școlile din Arad, închise înainte de referendum!

Reactualizat la:
Unitățile școlare din județul Arad vor fi închise vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației.
Scris de Eugen Rogojan - Unitățile școlare din județul Arad vor fi închise vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației.

Ziua Mondială a Educației va fi „sărbătorită” de elevii și profesorii arădeni prin… mai puțină educație. Aceștia vor sta acasă vineri, 5 octombrie 2018, după ce Sindicatul Democratic din Învățământ și Inspectoratul Școlar Județean au primit aprobare din partea instituțiilor centrale. Situația este aceeași în mai multe județe ale țării, inclusiv în Municipiul București. Ziua liberă vine ca urmare a negocierilor dintre Sindicatul Democratic din Învățământ și Inspectoratul Școlar Județean, respectiv a aprobării cererii în acest sens de către Ministerul Muncii și Ministerul Justiției.

Au negociat decizia

„În contractul colectiv de muncă, există un articol unde sunt prevăzute zilele libere decretate pentru angajații din învățământ. Această zi (5 octombrie – n.r.), conform contractului colectiv de muncă la nivel național, e o zi în care se fac activități specifice. Am negociat cu Inspectoratul Școlar și, ca urmare a acestor negocieri din comisia paritară, am reușit împreună să hotărâm ca ziua să fie liberă pentru cadrele didactice și pentru elevii din toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Situația e aceeași în mai multe județe și în municipiul București. Activitățile specifice oricum le facem, pentru că avem «săptămâna altfel», așa că am hotărât ca ziua de 5 octombrie să fie liberă”, ne spune Dănuț Ienășescu, liderul Sindicatului Democratic din Învățământul arădean. Informația a fost confirmată și de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Weekend prelungit

Astfel, cei peste 60 de mii de elevi din instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Arad, alături de cadrele lor didactice, vor avea un weekend prelungit, la finalul săptămânii viitoare. În ceea ce privește ziua de luni, 8 octombrie, surse din cadrul IȘJ Arad ne-au informat că nu a fost luată o decizie în sensul anulării cursurilor, însă varianta nu este exclusă. Eventuala zi liberă de 8 octombrie ar veni în contextul referendumului de pe 6 și 7 octombrie, ce se va desfășura și în unitățile de învățământ care au fost desemnate ca secții de votare.

„Hotărârile trebuie respectate”

Decizia este obligatorie pentru toate unitățile de învățământ, astfel că directorii de unități de învățământ nu au varianta de a refuza ziua liberă. „Conform unei anexe din contractul colectiv de muncă, hotărârile Comisiei Paritare sunt obligatorii. Hotărârile trebuie respectate”, ne spune Dănuț Ieneșescu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu JA cu Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR de Arad
  „Vom reforma administrația locală”

  Local

  Dr. Domșa, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare
  Implicarea cadrelor medicale și gestionarea crizei sanitare cauzate de noul coronavirus au fost apreciate în cadrul unei conferințe de presă susținută la Instituția Prefectului Județului Arad. Europarlamentarul Gheorghe Falcă a făcut chiar și propunere: dr. Gheroghe Domșa să fie recompensat cu titlul de Cetățean de Onoare. 2

  Mapamond

  Autopsia lui George Floyd: a murit sau nu asfixiat sub genunchiul polițistului?
  Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite.

  Local

  Elev cu autism, șef de promoție la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”
  Vă prezentăm un elev arădean care suferă de autism și care, cu ajutorul familiei, al cadrelor didactice, al colegilor și al terapeuților, a reușit o performanță demnă de notat. Mihnea a terminat clasa a VIII-a ca șef de promoție la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”. 2

  Local

  Moartea a ocolit drumurile din Arad
  Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, în Arad, a scăzut cu mai bine de jumătate în acest an, față de anul trecut.

  Local

  Primele „pietonale” după pandemie
  Zona Biserica Roşie – doar în weekend. Zona Art-Cafe din Piaţa Avram Iancu – zilnic; la fel şi strada 1 Decembrie 1918. 1

  Local

  Maestrul bucătar al Castelului de la Săvârşin s-a pensionat
  Viorica Luciana Călin a fost sărbătorită în curtea Castelului, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta şi a Principelui Radu. 1

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Gândirea de tip alb-negru, cel mai banal mod de autosabotare
  Renunțând la gândirea alb-negru, de tip totul sau nimic, renunțăm practic la propria autosabotare.

  Local

  Sesiuni speciale pentru elevii cu febră, la Evaluare şi Bacalaureat
  Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor avea fiecare câte o sesiune specială, destinată absolvenților care au temperatura corporală prea mare pentru a fi lăsați să susțină examenele.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.