aradon.ro Web analyticsSculptorul Codre, obligat de Tribunalul Bucureşti să transporte şi să amplaseze Monumentul la Arad

Sculptorul Codre, obligat de Tribunalul Bucureşti să transporte şi să amplaseze Monumentul la Arad

Decizia instanţei ar trebui să pună capăt poveştii fără sfârşit a Monumentului Marii Uniri.
Scris de Diana Dutu - Decizia instanţei ar trebui să pună capăt poveştii fără sfârşit a Monumentului Marii Uniri.

Tribunalul Bucureşti a decis, săptămâna aceasta, să-l oblige pe sculptorul Florin Codre „să transporte şi să amplaseze lucrarea intitulată «Monumentul Marii Uniri de la 1918» în Municipiul Arad, conform contractului de comandă nr. 55/07.12.2007”. Aceasta e soluţia instanţei în procesul dintre Ministerul Culturii (reclamant) şi sculptorul Florin Codre şi Mediterranean Shipping Company (pârâţi). De asemenea, judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins cererea Ministerului privind plata unor penalităţi de întârziere şi au anulat cererea reconvenţională. Cererea reconvenţională este mijlocul procedural prin care pârâtul dintr-un proces formulează pretenţii proprii împotriva reclamantului. Soluţia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.
Reamintim, sculptorul Florin Codre a încasat, în perioada 2008-2010, zece milioane lei de la Ministerul Culturii pentru realizarea Monumentului Marii Uniri, transportarea acestuia la Arad şi amplasarea lucrării pe lacul de la Pădurice. Deşi trebuia inaugurat deja de câteva ori, monumentul nici măcar nu a ajuns la Arad. Se pare că opera ar fi împărţită în trei bucăţi care se află în curtea vilei artistului, din București, într-un atelier din Râmnicu Vâlcea şi în portul Constanţa. Iar sculptorul trăieşte bine mersi la Paris.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.