aradon.ro Web analyticsScumpiri la colectarea deşeurilor

De Diana Dutu

Scumpiri la colectarea deşeurilor

Majorarea tarifelor va fi decisă, prin vot, de Consiliul Local al Municipiului Arad.
Scris de Diana Dutu - Majorarea tarifelor va fi decisă, prin vot, de Consiliul Local al Municipiului Arad.

ARAD. Consilierii locali municipali sunt chemaţi să voteze, în şedinţa ordinară de joi, aprobarea ajustării/modificării tarifelor de salubritate practicate de către SC Retim Ecologic Service SA pentru activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale.

Noile tarife

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe masa aleşilor, „se aprobă modificarea tarifelor de colectare deșeuri prevăzute de Contractul de delegare prin concesiune nr. 1.603/24.10.2017 a Serviciului Public de Salubrizare, respectiv colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale și al deșeurilor similare, provenite din activități comerciale din industrie și instituții, inclusiv fracții colectate separat, fără a duce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori, din județul Arad, proiect gestionat de ADI SIGD Arad – Zona 1 încheiat cu SC RETIM Ecologic Service SA, după cum urmează: *Colectare și transport deșeuri menajere – populație urban – 9,87 lei (fără TVA)/pers. pe 2021, respectiv 10,29 lei (fără TVA)/pers. pe 2022; *Colectare și transport deșeuri similare – persoane juridice – 443,54 lei (fără TVA)/tonă pe 2021, respectiv 418,47 lei (fără TVA)/tonă pe 2022. Noile valori ale tarifelor cuprind contribuția la economia circulară în sumă de 80 lei/tonă şi au aplicabilitate începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.”

Primarul semnează

Totodată, consilierii locali municipali vor decide asupra mandatării primarului Călin Bibarţ să voteze în Adunarea Generală a Asociaților din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – „Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor” județul Arad, în numele și pe seama Municipiului Arad, modificarea tarifelor de salubrizare care vor fi practicate de către SC Retim Ecologic Service SA și încheierea Actului adițional nr.5 la Contractul de delegare nr. 1.603/24.10.2017 privind noile tarife aplicabile contractului. Tot edilul ar urma să semneze actul adițional la contractul de delegare prin concesiune nr. 1.603/24.10.2017.

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  bun dar atunci sa si le sorteze ei si sa faca curatenie pe locul din care ridica pubelele.!

  • aradean says:

   mai fraierica : schimbati numele ca asta il folosesc de mult timp si nu am chef ca din cauza ta sa ma puna fraierii lui Falconeti cu tine laolalta

 2. Un OM says:

  În locul special amenajat pt gunoi, sunt pubele pt fiecare categorie de deșeu… problema este că oameni le pun pe categorii dar când vine mașina de gunoi, le arunca la grămadă, toate în aceeași mașina. Eu cred ca ar trebui sa vina mașina pt fiecare categorie de deseu(asa ca și în alte țări) și tot voi sunteți supărați ca noi nu selectam gunoiul!!!!! Nu vreți cumva să-l ducem direct la rampa de gunoi a orașului??? Niciodată nu va fi bine în țară asta cu așa gândire de edili cu patru clase… păcat, pt că avem o tara frumoasa și bogata!!!

 3. dexter says:

  Doua clase, ca trenul…..

 4. Anonimus says:

  Le scumpeac, asta e, nu e sfarsitul lumii dar daca le-au scumpit atunci si noi aradenii vrem servicii de calitate. Vrem in primul rand sa curete macar o data la 2 saptamani locurile unde sunt ghiene, sa ridice mai des gunoiul si sa il ridice pe tot ( mai ales in zona blocurilor unde gasesti langa ghene geamuri si saltele. Sa le ridice si pe astea).

 5. Parneava says:

  Cred ca primarul si consiliul local,isi bat joc de noi,de aradeni. Pentru ca smecheria cu noile tarife pentru anul 2022,este de fapt un mod ocolitor de a mentine monopolul Retim in Arad. Pentru ca aradeanul nu are alternativa la serviciile de transport gunoi. Angajatii Retim,ridica gunoiul dupa bunul plac,cu toate ca Legea 101/2006,stipuleaza in mod exact,indatoririle serviciului public de salubrizare. Tomberoanele le-au carat aradenii fara masina,prin tot orasul si nu odata ci de doua,trei ori,ca nu aveau in acelasi timp toate culorile de tomberoane;lunar trimit SMS,cu valoarea de plata pe luna in curs,fara sa vedem macar o factura;angajatii lasa tomberonul neridicat,daca este prea greu,sau miroase;in schimb,incarca la greu tomberoane cu moloz,la un loc cu gunoiul reciclabil,bineinteles pe bani.Cum sa ma obligi pe mine aradean,care te-am votat,sa dau bani mai multi pentru un serviciu efectuat defectuos si in regim de monopol? Daca primarul semneaza,va deveni groparul PNL,la Arad.Deja aradenii au inceput sa-si dea seama ca de la activitatea de primar interimar-pentru care a fost apreciat-,la activitatea de primar ales,de care tot mai multi sunt nemultumiti,de lipsa orientarii in organizarea orasului,de neexistenta unui plan de perspectiva,privind dezvoltarea orasului,lipsa unor prioritati si a unor urgente,esuarea privind restructurarea aparatului administrativ si multe altele precum: podul peste Mures strada Saguna,podul pietonal de la Trei insule,strandul Neptun,stadionul Francisc Neuman,investitia de pe Marului,blocuri ANL,revitalizarea malului Muresului,de la pod Aradul Nou,pana in Alfa,etc. Deci fara mariri domnule primar,ocupati-va de problemele stringente ale orasului si nu de perpetuarea in municipiu,a unei societati comerciale pentru care EU NU MAI DORESC SA FIU SLUGA si NICI SA FIU UMILIT.

 6. locatar says:

  Cei de la RETIM ridica de langa blocuri numai ce vor ei dupa ce cotrobaiesc prin gunoi si isi pun in sacose de plastic ce le convine . Apoi sacosele le inghesuie sub masina langa rezervor. Cine nu crede nu are decat sa se uite la masinile RETIM in timp ce colecteaza gunoiul
  De ce daca locatarii fac curatenie in jurul bloculul tund iarba aduna peturi cutii din cartoane aruncate de trecatori RETIM nu le ridica ? Ce sa faca locatarii cu aceste gunoaie? Pe viitor locatarii le vor lasa acolo si cu asta basta.daca asta e politica RETIM-ului si edilii nostri dragi accepta asa ceva.

 7. aradean says:

  Ce nu se scumpeste in orasul comandat de Mafiotul Falconeti si sclavul lui Bibart ??

 8. Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 9

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.