aradon.ro Web analyticsScumpiri uriaşe la curent în Arad

De Alin Gherasim

Scumpiri uriaşe la curent în Arad

Din cauza bâlbelor celor de la ANRE, arădenii ar putea plăti, începând cu data de 1 ianuarie, preţuri uriaşe pentru energia electrică.
Scris de Alin Gherasim - Din cauza bâlbelor celor de la ANRE, arădenii ar putea plăti, începând cu data de 1 ianuarie, preţuri uriaşe pentru energia electrică.
ARAD. Începând cu data de 1 ianuarie 2021, se liberalizează piaţa energiei electrice. La fel cum s-a întâmplat în vară cu piaţa gazelor, şi în acest caz vorbim despre libertatea fiecărui furnizor de curent de a-şi stabili preţurile de distribuţie. Numai că această liberalizare va lovi puternic în locuitorii din vestul ţării, inclusiv în mii de arădeni. De ce? Din cauza bâbelor şi a neputinţei angajaţilor unei instituţii de stat, respectiv ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea în domeniul Energiei. ANRE trebuia, în ultimele şase luni, să ducă mai multe campanii de informare prin care consumatorii să afle detalii despre liberalizarea pieţei energiei electrice, despre furnizorii pe care îi avem la dispoziţie, despre preţurile practicate de aceştia.
În schimb, ANRE a „reuşit performanţa” să emită, de pildă, un comunicat de presă, pe pagina proprie de internet, în data de 15 decembrie! La aproape atât s-a rezumat tot ceea ce înseamnă informarea. Lipsa de profesionalism a angajaţilor de la ANRE se va traduce, din păcate, în creşteri cu 26 la sută la facturile de curent pe care le vor plăti arădenii, începând cu prima zi a anului viitor. De ce?

Pentru că E Distribuţie Banat, parte a companiei Enel, a decis să îi „taxeze” pe consumatori, sau cum ar spune cititorii noștri, să îi stoarcă de bani până în momentul în care aceștia se vor trezi şi vor decide să îşi schimbe furnizorul de energie electrică. În mod normal, acest lucru se poate întâmpla până în data de 31 decembrie. Din păcate, oamenii nu au aflat despre aceste modificări, nici despre ce înseamnă ele, nici despre facturile umflate. Pentru că, din nou, ANRE nu şi-a făcut treaba.

Pe fir a intrat Asociaţia Energia Inteligentă, o organizaţie non-profit care urmăreşte să devină o voce a consumatorilor de gaze şi energie din România. Această asociaţie a solicitat amânarea liberalizării pieţei energiei electrice pentru şase luni de zile, până în momentul în care ANRE îşi va face treaba şi va demara campanii de informare referitoare la ce înseamnă liberalizarea. Într-o scrisoare deschisă transmisă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor – Anca Dragu şi Ludovic Orban -, dar şi premierului Florin Cîţu, Asociaţia Energia Inteligentă aminteşte că decizia liberalizării pieţei de energie electrică a fost luată încă din data de 6 ianuarie 2020, prin OUG 1/2020, fiind alocat un termen de aproape un an pentru pregătirea liberalizării pieţei de energie, diseminarea de informaţii complete pentru consumatorii casnici şi stabilirea unei perioade suficiente pentru a da posibilitatea oamenilor să analizeze ofertele de pe piaţă şi a iniţia procesul de contractare în vederea trecerii la piaţa liberă de la 1 ianuarie 2021.

Cu toate acestea, ANRE, instituţia căreia îi revenea responsabilitatea ducerii la îndeplinire a acestor activităţi, nu şi-a îndeplinit în timp util atribuţiile, prima informare având loc abia la data de 15 decembrie 2020, cu numai două săptămâni înainte de liberalizarea propriu-zisă a pieţei de energie electrică. „În anul 2020, ANRE nu a realizat nici măcar o campanie de informare a consumatorilor asupra liberalizării pieţei de energie electrică şi nici activităţi specifice de diseminare care să permită consumatorilor deprinderea de tehnici care să poată să le permită acestora să desfăşoare activităţi specifice de analiză şi alegere a furnizorului care oferă <Preţul Corect>. De altfel, prima postare pe site-ul ANRE a unei activităţi de informare privind liberalizarea pieţei de energie electrică s-a realizat pe data de 15 decembrie 2020, în condiţiile în care pe data de 18 decembrie 2020 începea vacanţa şi activităţile specifice dedicate sărbătorilor de iarnă”, se arată în scrisoarea deschisă.
Reprezentanţii asociaţiei mai spun că legislaţia secundară a fost definitivată mult prea târziu, cu trei luni înainte ca piaţa să devină liberă, în timp ce ultima modificare la această legislaţie a fost adusă cu numai o săptămână înainte. „ANRE a realizat legislaţia secundară astfel încât ofertele furnizorilor actuali să fie realizate şi transmise consumatorilor cu cel mult trei zile înainte de liberalizarea pieţei, astfel încât să nu mai existe pentru consumatori timpul necesar să-şi aleagă o ofertă cu un preţ avantajos până la data de 1 ianuarie 2021”, susţin reprezentanţii asociaţiei în scrisoarea trimisă autorităţilor.
Vestul, lider la scumpiri
În toate zonele în care furnizor de energie este Enel vor urma scumpiri, această firmă fiind cel mai probabil cea mai câştigată de haosul creat în jurul liberalizării pieţei. Însă, dacă în unele zone ale ţării, energia se va scumpi cu numai câteva procente, în zona de vest, din care face parte şi Aradul, facturile la curent vor fi cu 26 la sută mai mari.
„ANRE afirma că nu este obligatoriu ca un consumator să-şi schimbe furnizorul de la 1 ianuarie 2021. Uită însă să spună că orice zi după această dată înseamnă un cost mai mare pentru consumator şi un câştig nejustificat pentru furnizor. Legea 123/2012 cu modificările şi completările ulterioare stabileşte că furnizorii de ultimă instanţă (cei care vor furniza energie electrică consumatorilor casnici urmare a demersurilor ANRE de la 1 ianuarie 2021) sunt obligaţi să asigure furnizarea de energie electrică la preţuri rezonabile”, se arată în scrisoarea deschisă. Aici se menţionează şi despre majorările de preţuri. Astfel, „diferenţa între preţul pe care-l vor plăti consumatorii de la 1 ianuarie 2021 la actualul furnizor de energie electrică faţă de preţul existent în decembrie 2020 la consumatorii casnici din diferite zone din ţară este de 15% la Muntenia Nord, de 14% la Transilvania Nord, de 17% la Transilvania Sud, de 18% la E Distribuţie Dobrogea (ENEL), de 26% la E Distribuţie Banat (ENEL), de 23% la E Distribuţie Muntenia (ENEL), 13% la EON şi 17% la CEZ”.
Ministrul recunoaşte abuzul
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a recunoscut faptul că majorările exorbitante ale preţurilor au fost realizate „din pix” de către companiile de furnizare a energiei electrice.
„Dacă nu optezi pentru piaţa concurenţială, automat legea nu te lasă să rămâi fără curent electric şi atunci treci în piaţa universală, iar în piaţa universală furnizorii au profitat de acest aspect şi preţul este mai mare faţă de piaţa concurenţială. Evident că orice consumator casnic trebuie să se intereseze şi să-şi caute furnizorul cu preţul cel mai mic”, a spus Popescu. Totuşi, acesta nu are de gând să intervină pentru că „oricând în timpul anului, consumatorii se pot muta din piaţa universală în piaţa concurenţială sau îşi pot schimba furnizorul”.
În loc de concluzii
Din păcate, nu avem veşti foarte bune pentru arădeni. Este aproape sigur că marea majoritate a locuitorilor judeţului nostru vor plăti, începând cu data de 1 ianuarie, facturi umflate la curent. Puţini sunt cei care au semnat deja alte contracte, ţinând cont de timpul scurt în care am avut timp să facem acest lucru. Problema şi mai mare este că nu putem să vă sfătuim ce să faceţi şi cum să faceţi din simplul motiv că încă nu s-a făcut de tot „lumină” pe subiectul liberalizării pieţei energiei electrice. Aşa că, la fel ca şi dumneavoastră, şi noi vom plăti curent cu 26 la sută mai scump până când vom afla care sunt demersurile care trebuie făcute pentru a beneficia de preţuri mai bune. Dar, atunci, promitem că vom reveni cu detalii.
70 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Utu says:

  Romanie….tara mea ..jalnica ai ajuns

 2. Recolta says:

  Numirile proaste politice de peste tot își arată roadele.(Sau poate fi gasca psd ce saboteaza prin reavointa si prostie.)Cu atât mai mult la o instituție cu impact național.

  • patriotul din arad says:

   Esti retardat ce naiba mai ai cu PESEDE,ca acum de un an gasca lui Cutu conduce toate structurile ,inclusiv ANRSC

   • NCIS Macea aeroport says:

    Mai patriot cu pantalonii maronii în cur, vezi ca la ANRE a fost până acum vreo doua săptămâni tov. grindeanu de la pezde.
    Vina e împărțită, ANRE si guvernul penelezdist din ultimul an puteau lua măsuri, dar n-au vrut.
    Complicități Usliste.

    • BARONU says:

     Boule, Grindeanu a fost sef la ANCOM, cretinul dreacu”!

     • NCIS Macea aeroport says:

      Măi, vieazu’ din spatele monitorului, tot un pezdist e șef la ANRE, dumitru chiriță, fost electrician.
      Vaca-i mă-ta.
      Așa-i că-i ușor să jignesti fără motiv ?

     • ptNCISmaceaAeroport says:

      …sef mentinut de ACTUALA COALITIE din care face parte si usr ! Apropo, Ce mai stii de dosarul penal al lui Barna??

   • Sergiu says:

    Poate mata a făcut un idiot care nu știe ca la conducerea ANRE ESTE UN PSD ist

  • Granar says:

   ha ha ha ha haaa ! Cica PSd e de vina , la bolnavul asta la cap ! Deocamdata vedem ca, incepand cu marea guvernare “de dreapta’ ce va urma,vor avea loc scumpiri masive nu doar la energia electrica , CI SI LA COMBUSTIBILUL LICHID(benzina si motorina! ..plus scumpirile in lant care vor urma la toate produsele ! Asemenea “trai bun” l-am avut tot pe vremea guvernarii “de dreapta” ,cu petrov in frunte, in PERIOADA 2010-2012,cand au ridicat TVA LA 26% !!Dar mancatori de rahana si spalati pe creier care ii laudau , am vazut si atunci,ii vedem si acum !

 3. Aradean says:

  O intrebare. A incercat cineva Digi pentru energie? Ce parere aveti vis-a-vis de costuri si stabilitate de retea?

 4. anonim says:

  Totul e facut ca ENEL muntenia sa aiba exclusivitate pe piata. Miticii , cu manevrele lor murdare
  Acum doi ani jmecherii de la ENEL Muntenia au trimis pe teren in vest, echipe cu sarcina de a incheiat contracte in favoarea lor. Si nenumarati cetateni care au fost mintit de respectivii emisari au fost astfel escrocati si plateau curentul atat unde aveau contractul vechi dare erau taxati si de cei de le ENEL muntenia pe acelasi consum. In My enel al omului era haos si in buzunare un gol . reclamatiile curgeau, rezolvare gaseau doar cei perseverenti ce aveau adunate cu grija actele

 5. Gerula says:

  Ma tot inteb , cum dracu fac ungurii de au asa pret mic la curent ,pentru populatie….,avand in vedere faptul ca o mare parte din energie o iau din import ??? Dambovitenii dac nu stiu,pot lua carnetul de notite si sa faca un drum pana la Budapesta ! P.S. Astazi imi pare rau ca atunci cand am luat decizia de a ma muta din oras si avand doua variante , Ungaria sau Romania , am ales ultima …!

  • Ducu says:

   De ce Ungurii au preț asa mic? Ați ales miticii, nu v-a plăcut de austrieci, suportați consecințele!

  • Sică Mandolină says:

   Gerula, ungurii nu au probabil astfel de agenții unde sute de pițipoance, rubedenii politice, etc. trăiesc pe salarii de câteva mii de euro frecând vântul ca la noi. Asta este explicația. Și indiferent cine este la guvernare nu are nici un interes să facă curățenie în toate agențiile astea guvernamentale pentru că acolo sunt trântorii lor, ai tuturor. Toți sunt frați când vine vorba despre asta, toate partidele. Bat din gură doar dar în realitate vedem că la acest capitol al umflării instituțiilor bugetare și al majorării veniturilor de te ia cu amețeala în aceste instituții toți sunt pe aceeași lungine de undă.

 6. anonim says:

  Hotii numiti de Basescu ,,baietii destepti din energie,, fura acum omul pe fata Sunt ca matasea broastei pe apa pe tara asta, indiferent de partidul din care vin

  • Stefan51 says:

   baietii destepti din energie i-a “inventat”tariceanu prostovane,si nu au nimic in comun cu subiectul de fata,apropo stii ce inseamna baietii destepti din energie?

 7. Vanea says:

  Enelul a trimis acum doua luni cu factura o notificare in care se explica treaba asta. Am facut un nou contract cu ei. Asa ca nu voi plati cu 26 la suta mai mult. Si nu mai fiti asa tragici. Contractele pot fi facute oricand. Si in primele zile ale lui Ianuarie.
  Agitati oamenii degeaba.

 8. #cugetdecinumairezist says:

  Folositi acest comparator https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-oferte-tip-de-furnizare-a-gn eu l-am completat cu datele aproximate ale mele si am trecut din noiembrie la cel care era cel mai avantajos, nu pot face reclama, incepe cu N, aveam gazul de la unii si curentul de la altii acum ambele sunt la noua firma si sunt multumit de alegere, ca pret la acelas consum e cu vreo 8% mai ieftin. Nu stiu cum va fi dupa scumpiri.

 9. Daci says:

  Lasa ca ati votat pnl si usr…. E bine….

  • Adi says:

   Mare prost ești sa dai vina pe unii care sunt de 2 săptămâni în guvern dar probabil asta meritam ca nu va da lumea în cap și va lăsa să votați

 10. CopyPaste Gherasim says:

  Copy paste de pe adevarul.ro…. macar da sursa si nu iti atribui ceva ce nu e al tau domnule “ziarist”… toti talambii ajung formatori de opinie si te miri de ce presa nu mai are credibilitate…

 11. Denis says:

  REPREZENTANTII ENEL FRAIERESC CLIENTII SI PRIN ADAUGAREA SERVICIULUI DE ASISTENTA ENEL, CAND MERG LA OAMENI PENTRU REINNOIREA CONTRACTULUI. ASTFEL CA SUTE DE ARADENI AU PE FACTURA SI SERVICIUL CU VALOARE ADAUGATA PE CARE NU L-AU SOLICITAT, DENUMIT ENEL ASISTENTA. VERIFICATI-VA CONTRACTELE SI DACA PLATITI SI VOI PENTRU ENEL ASISTENTA SI NU ATI CERUT ACEST SERVICIU, DEPUNETI PLANGERE LA EI.

 12. Roman says:

  mergem din bine in mai bine. /inghetarea salariilor noastre si a pensiilor batranilor nostri. Ce mai urmeaza?
  Asta au votat romanii asta avem asa ca mucles!

  • mig29 says:

   Tovarase roman salariile bugetarilor stagneaza si nu cele la privat! numai ca sunt salarii la bugetari nu nesimtite ci enorm de nesimtite, plus sporuri, plus norma de hrana, plus, plus…… Asa ca tovarse nu te tot plange casi o baba comunista!!!!! Si pensiile se vor majora si ele (punctul de pensie) ceva mai incolo cu cate ceva!!

   • coman sava says:

    Enorm de nesimțit ești tu dacă ai putea trâii din salariile ultra-nesimțite cu tot cu prime și sporuri și alte dobitocenii din capul tău vidat. Tu vorbești în necunoștiință de cauză

  • Adi says:

   Bugetar imputit inghetarea e prea puțin la cat frecați menta

 13. Veritas says:

  Intrebare!
  Daca s-a liberalizat piata energiei ce rost mai are existenta ANRE? Adica avem o piata libera, bazata pe cerere si oferta, negociere directa a pretului. Ce rost mai are o autoritate de stat ce avea ca obiect, pana acum, reglementarea pietei energetice? Prin liberalizarea pietei aceasta ANRE nu-si mai are rostul, deci ar fi logic sa dispara, parerea mea.

  • Viorel says:

   Logic ar fi sa dispara 50% din institutii de stat si 50% din bugetari, dar la noi se vor construi mai multe institutii fara rost si se vor angaja mai multi bugetari care sa frece menta.

   • Nu dispar says:

    Prin digitalizare la fiecare pc mai trebuie 2-3 piloși angajați. Apropo ați văzut pe site-ul ajofm vreun anunț de angajare la stat,primarii?

    • Veritas says:

     Foarte buna observatia ta! Am intrebat la AJOFM acest lucru, dar functionara a ridicat din umeri. Si exista o lege care obliga angajatorii sa anunte aceste posturi vacante! Stat si privat deopotriva.

     • Teretean says:

      Cei de la AJOFM primesc bonusuri si stimulente de la multinationale. Coficab primul sponzor murdar al acestor hiene.

   • Bugetar din moși strămoși says:

    De ce să nu angajeze mai mulți bugetari, cat mai mulți, că oricum România până in aprilie 2021 se mai poate împrumuta de pe piețele externe cu dobânzi acceptabile, deci au bani să ne plătească !
    Dupa aceea ,ca să ne poată ține pe noi,bugetarii, să mai taie din pensiile alea de 1500 roni ,că și așa nu au ce face moșnegii ăia cu atâția bani !

  • Recompensa grasa says:

   Pt astia s-a luptat florin roman-pnl sa li se mărească veniturile de peste 10 mii €,și a și reușit

 14. Unu says:

  Atenție mare cu Enelul stimați Arădeni.Eu am reinoit contractul în vară cu ei.Nu mi s-au explicat mare lucru și acum m-am trezit cu factura umflata . Cică noul contract prevede și abonament destul de piperat,zic eu comparativ cu ce am avut prevăzut până acum.

 15. margareta says:

  Rahatul ăsta de instituție ANRE, plină și umflată de tot felul de nemușaguri, politruci, amante, etc., ca de altfel cam toate aceste instituții unde salariile sunt de câteva mii de euro pe lună, nu au fost în stare nici măcar acum să facă funcțională acea aplicație prin care poți să vezi un calcul și un preț al energiei pe mai mulți furnizori. Am accesat aplicația dar în afară deun simplu cap de tabel, altceva nu vezi. Poți să completezi toate rubricile și toate datele cerute, rezultatul final – un cap de tabel cu câteva titluri și atât.

 16. Galatus says:

  Daca tigani sau dovedit oameni dibaci si cu experienta in sectionarea coaxialului mono fazic riscind scurt circuitarea retelei pentru o economie la buget familiei, invit si contribuabili impozabili sa se orienteze si ei in teritoriu facind astfel un buzunar pe circuitul bransamentului. Daca sint baieti destepti in plasarea energiei pe piata la supra pret, trebuie si o concurenta adecvata😁

 17. Tepes says:

  “Multumim” PNL pentru acest cadou de sarbatori!

 18. coman sava says:

  KĂKAT AȚI VOTAT, KĂKAT MÂNCAȚI

 19. Aradon says:

  Din articolul de mai sus reiese că ANRE nu și-a făcut datoria. Oare va fi tras cineva la răspundere (bineînțeles, în afara femeii de serviciu și al portarului)???

 20. JON-AR says:

  Pentru clientii ENEL, verificati ultima factura, in coltul din stanga sus daca scrie : “Factura piata concurentiala” daca da, sunteti OK!

 21. jane says:

  ce bine ca sintem condusi de catre cei mai capabili dintre capabili.

 22. alin says:

  atentie cand va informati calculati bine viitoarea factura in intregime ,nu doar cei 0,20-0,30 bani-kwh cat iti arata tie pe site firmelor de enegri si ai sa vazi ca sari peste 1 ron per kwh cu tot restul de taxe si accize,de asta nimeni nu zice nimic

 23. Fekete says:

  Dezlegare la furci , coase si topoare

 24. Stefan51 says:

  Aşa că, la fel ca şi dumneavoastră, şi noi vom plăti curent cu 26 la sută mai scump până când vom afla care sunt demersurile care trebuie făcute pentru a beneficia de preţuri mai bune. Dar, atunci, promitem că vom reveni cu detalii.-imi vine sa sciu ca sinteti fraieri,dar mai degraba rau intentionati,sint client enel si am primit in timp util noua oferta de pret pt energia electrica,care pret este la fel ca si anul care a trecut,am cautat ofertele celorlalti furnizori toate se invirt in jurul aceleiasi sume,nu inteleg, de unde apetenta pentru stirile alarmiste?daca era psd la butoane la fel sareati de cur in sus?

  • alin says:

   sincer ,si eu am primit la fel oferta nou,cu ceva diferenta,dar diferenta dintre pretul oferit de enel si restul de taxe umfla rau de tot pretul

 25. Cetatean says:

  Nu autoritățile statului sunt de vina ca consumatorii nu se informează. Asta e fiecare pe buzunarul lui

  • Sania epulasului says:

   Greșești!
   Sunt o serie de instituții ale statului unde angajații sunt platiti cu salarii uriașe, ex. Grindeanu de la ANCOM avea undeva în jur de 10.000 euro lunar, tocmai pt. a proteja cetățeanul si al informa corect, cum în cazul de față avea si ANRE obligația de a proteja cetățeanul si al informa,or, ANRE a procedat exact pe dos în ce privește obligațiile pe care le are, a încălcat legea.
   De alte instituții fantomă, gen OPC,nu are rost sa mai discutam, ele exista doar pt. a asigura posturi călduțe si bine plătite pt. pilosii incompetenți ai politrucilor.

 26. hany says:

  Invatati astfel ce înseamna “liberalizare de preturi”! Ce înseamna “furnizori privati” si multe altele. Setea de câstig (nejustificat) este mai mare ca oricând în istoria omenirii. Nimic nu mai conteaza decât banii! Cu orice pret si trecând peste orice scrupule. Nu exista si nu va exista nici un fel de protectie a cetatenilor contra abuzurilor. Ce mai, Legea Junglei! (care de fapt este în functie din 1990).

 27. klaus says:

  SCUZE ca intervin ! Cred ca hotia in tara asta e generalizata si functioneaza pe principiul ca ….pestele de la cap se impute !! Eu zic ca decat sa va jigniti reciproc v-ati face un serviciu scriind la ANRE , la domnii din PARLAMENT desigur la cei pe care i-ati votat ,sau ultima varianta – sa asteptam sa-i vina romanului mintea de la urma …….. in noul an !!!

 28. #cugetdecinumairezist says:

  Eu cand am facut acel comparator functiona vad ca acum nu merge, la datele introduse de mine pe primul loc a iesit cel care in topul de aici https://www.economica.net/cel-mai-ieftin-enel-factura-energie-electrica-1-ianuarie-2021-oferta-pret-energie-2021_194800.html e pe 4 si sunt multumit de alegere, precis depinde si de consum iar eu il am cam mare.

 29. ylies says:

  Adevarul este ca in arad sunt foarte multi oameni prosti fara minte
  de asta a ajuns aradul ca un sat .

 30. nico says:

  Va certati pe chat degeaba in timp ce smecherii din guvern fac milioane de euro. Niciunde in lumea civilizata nu se fac scumpiri de 20%-30% peste noapte. Locuiesc in Canada si aici sa scumpit curentul anul trecut cu doar 2% si lumea a fost foarte revoltata si gata sa iasa in strada. In Romania curentul creste mereu cu peste 10%/an si nimeni nu spune nimic. Chiar nu inteleg cum mai pot romanii sa suporte atatea cheltuieli in timp ce salariile lor sunt cele mai mici in Europa. In Canada litrul de benzina costa 1$ = 3 lei si salariile sunt de aprox 3000$/luna. Este foarte trist cand te uiti ce se intampla prin Romania. De 30 de ani cei din guvern isi bat joc de Romani in timp ce conturile lor se umfla exponential cu timpul care trece numai in favoarea lor.

 31. aradean says:

  ca in Arad nici unde…Criminalii din politica aradeana sau mai bine spus a mafiei comendata de Falconeti sfideaza in continuare aradenii !! Astfel de gunoaie saracesc aradenii !!

 32. #cugetdecinumairezist says:

  “Lucratura” e atat de perfida incat cei care nu au acces la internet vor plati facturi mai mari automat ca toate demersurile pentru a scapa mai ieftin se pot face EXCLUSIV ONLINE.

 33. Nicolae Ifrim says:

  Mai mult respect fata de instituțiile statului ar trebui din partea cetățenilor. De ce tot injurii și vorbe urite la adresa lor. Trăim într-o tara civilizata

 34. TRAIASCA TRACII says:

  Romanie….tara mea ..jalnica ai ajuns

 35. velociraptor says:

  rumunie tara mea ma pi… pe ea!
  sa stati acolo si sa platiti fraieriilor! ca doar v-a place rumunia! suntet-i mandrii de ea! e mandira voastra!

 36. cenan radu says:

  multumim liberarilor d-lui bicart inclusiv aliatilor din usr plus care au dovedit ce era necesar

 37. Iulia Lung says:

  Bun articolul, multumiri! Asteptam continuarea.

 38. România

  Orban își anunţă demisia: Categoric nu voi vota Guvernul Ciucă. Îmi dau demisia
  Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un govern minoritar susţinut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul” şi săptămâna viitoare va demisiona din Grupul Parlamentar PNL. 4

  Mapamond

  S-a modificat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Belgia, Austria, Grecia în zona roşie
  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat joi lista ţărilor şi teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista intră în vigoare începând de duminică.Potrivit deciziei CNSU, în zona roşie au intrat Belgia, Austria, Grecia, Belarus şi Jersey. 2

  Local

  CLM a dat bani pentru spital şi CET Hidrocarburi
  Se vor executa de urgenţă reparaţii la instalaţia de oxigen de la fostul Municipal. La CET se plătesc subvenţiile pentru căldură. 1

  Local

  Icoane pe sticlă. „Pictăm să ajutăm”
  ARAD. Dacă simţiţi nevoia să faceţi o faptă bună, Arhiepiscopia Aradului vă oferă ocazia să vă puneţi dorinţa în practică. În plus, rămâneţi şi cu un... semn al propriei generozităţi care să vă amintească, în timp, de bucuria de a vă fi dovedit iubirea faţă de aproapele.

  Local

  Reactor nuclear din Rusia, oprit temporar din cauza unei defecţiuni
  Un reactor nuclear din sudul Rusiei a fost oprit temporar după detectarea unor scurgeri de vapori care nu au generat creşterea radioactivităţii, iar autorităţile ruse afirmă că incidentul nu prezintă riscuri, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Sud Ouest. 1

  Local

  Lansarea volumului „Cultură și civilizație chineză”
  Volumul al IV-lea al cărții „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze” a fost lansat în Sala Ferdinand. 3

  Local

  Restricțiile pentru fiecare localitate, disponibile pe www.cetăteanactiv.ro
  Platforma a fost lansată în luna aprilie, de către Direcția de Sănătate Publică, în colaborare cu un informatician voluntar. 2

  Local

  Zece localități cu restricții de circulație
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, în ședință, noile restricții în funcție de incidența cazurilor.

  ARADON opinii

  ARADON OPINII Țara în care o să ne facem bine de luni
  De luni o să încep să mă organizez mai bine. Eu şi ţara mea începem de luni să trăim mai sănătos. O să ne facem calcule mai bune, pentru a reuşi cumva să trecem de iarna asta fără să ne omoare scumpirile. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.