aradon.ro Web analytics


Se pot depune, din nou, dosare de pensionare

De Diana Duțu

Se pot depune, din nou, dosare de pensionare

Foto: D.D.
Reactualizat la:
Pentru alte tipuri de servicii, CJP Arad recomandă poșta electronică, serviciile poștale/ serviciile de curierat, telefonul sau faxul.
Scris de Diana Duțu - Pentru alte tipuri de servicii, CJP Arad recomandă poșta electronică, serviciile poștale/ serviciile de curierat, telefonul sau faxul.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) anunţă că începând de vineri, 15 mai 2020, se reia activitatea de depunere a dosarelor de înscriere la pensie-cazuri noi, activitate care se rezumă strict la depunerea acestora și primirea numărului de înregistrare.

În aceasta situație de excepție, sunt luate următoarele măsuri minimale: •păstrarea distanței sociale de cel puțin un metru si jumătate între solicitant și funcționarul public de la ghișeu, precum și între publicul aflat în sediul instituției; •asigurarea unui aflux controlat al publicului în spațiile închise ale caselor teritoriale de pensii; •persoanele care se prezintă în instituţie vor purta obligatoriu masca de protectie, accesul în instituţie făcându-se doar după măsurarea temperaturii.

Persoanele care au depus cereri de pensionare în perioada stării de urgenţă vor fi programate şi informate telefonic să prezinte dosarul de pensie în original, în cazul în care documentele nu au fost transmise prin servicii poştale/ curierat” – precizează Mihaela Vasil, director al CJP Arad.

Alte servicii

În ceea ce privește celelalte tipuri de servicii, CJP Arad recomandă să se apeleze la poșta electronică, serviciile poștale/ serviciile de curierat, telefon sau fax.

Întrucât s-au dovedit a fi eficiente şi ajută mult la protejarea sănătăţii persoanelor

beneficiare de prestaţiile acordate prin instituţia noastră, vom păstra în perioada stării

de alertă şi măsurile luate pentru perioada stării de urgenţă în activitatea cu publicul, şi anume: •acordarea consilierii, informaţiilor şi audienţelor prin telefon; •preluarea cererilor pentru acordarea pensiei/indemnizaţiei prin telefon, fax, email; •transmiterea ulterioară a dosarelor prin poştă, curierat; •preluarea actelor pentru acordarea ajutorului de deces prin poştă, e-mail, fax şi plata acestuia prin virament bancar sau mandat poştal; •primirea oricăror forme de cereri, corespondenţă sau solicitări prin poştă, fax, email” – transmite CJP Arad.

Casa de Pensii mai anunţă că se reia încasarea contribuţiei de asigurări sociale aferente contractelor de asigurări sociale.

 

Contact

Venind în sprijinul publicului, în special al beneficiarilor de peste 65 de ani, CJP recomandă, în continuare, evitarea deplasării la instituţie atunci când aceasta nu este neapărat necesară. Seniorilor le sunt puse la dispoziţie următoarele numere de telefon: •0257-281345 şi 0257-281320 – stabiliri şi plăţi prestaţii (pensii); •0257-280154 – bilete de tratament; •0257-210120 – evidenţă contribuabili (adeverinţe de stagiu, negaţii, contracte asigurare etc.). De asemenea, se poate folosi adresa de e-mail a Casei Judeţene de Pensii Arad: pensii.arad@cnpp.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Advertorial

  Gânduri la final de campanie: PMP este singurul partid care nu a făcut compromisuri (P)

  ARADON Sport local

  Noi meciuri importante pentru echipele din C8
  ARAD. Etapa a III-a din seria a 8-a a Ligii a III-a vine fără niciun meci între team-urile din județul nostru. Fiecare echipă în parte are câte un obiectiv, iar jocurile din această rundă sunt cu atât mai importante cu cât se pot aduna destule puncte.

  Local

  A fost lansată licitația pentru autobuze electrice
  O nouă licitație lansată în plină campanie electorală: Primăria Municipiului Arad achiziționează 10 autobuze electrice. 3

  Local

  Primele semafoare la trecerea din dreptul LNI
  La mai bine de doi ani de zile de la ultimul accident mortal produs pe trecerea de pietoni din apropierea Liceului Naţional de Informatică (LNI), ieri au fost montate primele semafoare la intersecţia dintre Calea Iuliu Maniu şi strada Ioan Alexandru. 1

  Local

  Se fac înscrieri pentru cursul de surori de Cruce Roşie
  ARAD. Filiala judeţeană de Cruce Roşie începe înscrierile pentru „şcolarizare Surori de Cruce Rosie prin curs cu durata de un an”. Cursul se desfăşoara pe 2 module: teorie/ predare (4 luni) şi practică (3 luni). 1

  Local

  COVID creşte interesul arădenilor pentru vaccinul gripal
  În contextul pandemiei de coronavirus, oamenii sunt mai dornici decât în alţi ani să se vaccineze.

  Local

  Anchete pe vizele de flotant emise în judeţ
  Prefectura şi Consiliul Judeţean Arad verifică unele sesizări conform cărora au fost acordate vize de flotant fără respectarea legislaţiei în Felnac, Moneasa sau Păuliş. 6

  UT Arad

  Călin Popescu a semnat pe trei ani cu UTA!
  După cum bine se știe, UTA este, în continuare, în căutare de jucători. În special de tinere talente, deși politica clubului era alta, până nu demult, în sensul că erau promovați cei din propria pepinieră, însă sosirea lui Laszlo Balint la echipă a schimbat puțin lucrurile. 3

  Advertorial

  Iustin Cionca: „Încep lucrări la rețeaua de gaz, de apă și canalizare, în tot județul!” (P)
  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și candidat din partea Partidului Național Liberal pentru un nou mandat, la alegerile din data de 27 septembrie, explică marile investiții în rețeaua de gaz, de apă și canal, care se derulează începând cu anul viitor, în județul Arad! 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.