aradon.ro Web analyticsSe pot depune, din nou, dosare de pensionare

De Diana Duțu

Se pot depune, din nou, dosare de pensionare

Foto: D.D.
Pentru alte tipuri de servicii, CJP Arad recomandă poșta electronică, serviciile poștale/ serviciile de curierat, telefonul sau faxul.
Scris de Diana Duțu - Pentru alte tipuri de servicii, CJP Arad recomandă poșta electronică, serviciile poștale/ serviciile de curierat, telefonul sau faxul.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) anunţă că începând de vineri, 15 mai 2020, se reia activitatea de depunere a dosarelor de înscriere la pensie-cazuri noi, activitate care se rezumă strict la depunerea acestora și primirea numărului de înregistrare.

În aceasta situație de excepție, sunt luate următoarele măsuri minimale: •păstrarea distanței sociale de cel puțin un metru si jumătate între solicitant și funcționarul public de la ghișeu, precum și între publicul aflat în sediul instituției; •asigurarea unui aflux controlat al publicului în spațiile închise ale caselor teritoriale de pensii; •persoanele care se prezintă în instituţie vor purta obligatoriu masca de protectie, accesul în instituţie făcându-se doar după măsurarea temperaturii.

Persoanele care au depus cereri de pensionare în perioada stării de urgenţă vor fi programate şi informate telefonic să prezinte dosarul de pensie în original, în cazul în care documentele nu au fost transmise prin servicii poştale/ curierat” – precizează Mihaela Vasil, director al CJP Arad.

Alte servicii

În ceea ce privește celelalte tipuri de servicii, CJP Arad recomandă să se apeleze la poșta electronică, serviciile poștale/ serviciile de curierat, telefon sau fax.

Întrucât s-au dovedit a fi eficiente şi ajută mult la protejarea sănătăţii persoanelor

beneficiare de prestaţiile acordate prin instituţia noastră, vom păstra în perioada stării

de alertă şi măsurile luate pentru perioada stării de urgenţă în activitatea cu publicul, şi anume: •acordarea consilierii, informaţiilor şi audienţelor prin telefon; •preluarea cererilor pentru acordarea pensiei/indemnizaţiei prin telefon, fax, email; •transmiterea ulterioară a dosarelor prin poştă, curierat; •preluarea actelor pentru acordarea ajutorului de deces prin poştă, e-mail, fax şi plata acestuia prin virament bancar sau mandat poştal; •primirea oricăror forme de cereri, corespondenţă sau solicitări prin poştă, fax, email” – transmite CJP Arad.

Casa de Pensii mai anunţă că se reia încasarea contribuţiei de asigurări sociale aferente contractelor de asigurări sociale.

 

Contact

Venind în sprijinul publicului, în special al beneficiarilor de peste 65 de ani, CJP recomandă, în continuare, evitarea deplasării la instituţie atunci când aceasta nu este neapărat necesară. Seniorilor le sunt puse la dispoziţie următoarele numere de telefon: •0257-281345 şi 0257-281320 – stabiliri şi plăţi prestaţii (pensii); •0257-280154 – bilete de tratament; •0257-210120 – evidenţă contribuabili (adeverinţe de stagiu, negaţii, contracte asigurare etc.). De asemenea, se poate folosi adresa de e-mail a Casei Judeţene de Pensii Arad: pensii.arad@cnpp.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.