aradon.ro Web analyticsSe scoate piatra cubică din zona Pieței Sârbești?

De Adriana Barbu

Se scoate piatra cubică din zona Pieței Sârbești?

Bognar Levente a tras un semnal de alarmă cu privire la modul cum se prezintă străzile din Centrul Vechi. Primarul Călin Bibarț a înaintat varianta de a scoate de tot piatra cubică de acolo.
Scris de Adriana Barbu - Bognar Levente a tras un semnal de alarmă cu privire la modul cum se prezintă străzile din Centrul Vechi. Primarul Călin Bibarț a înaintat varianta de a scoate de tot piatra cubică de acolo.

Un proiect pe fonduri europene, câteva zeci de probleme nerezolvate sau apărute imediat după finalizarea lui. Este vorba despre proiectul de reabilitare a Centrului Vechi, care a inclus refacerea clădirii Preparandia și reabilitarea Podului Traian și a străzilor din așa numitul Centrul Istoric Vechi al Aradului. Deși proiectul a fost finalizat de ceva timp, sesizările pe tema modului în care au fost executate lucrările au curs în toți acești ani.

Acum a venit rândul ca proiectul să intre și în atenția Consiliului Local Municipal Arad. Problema a fost pusă pe tapet de această dată de către consilierul local UDMR, Bognar Levente, fostul viceprimar al Aradului. În cadrul celei mai recente ședințe CLM, alesul UDMR a intervenit la punctul „Diverse” pentru a face referire la starea deplorabilă în care se află Centrul Vechi. Bognar a precizat că proiectul a fost unul frumos, de reabilitarea a zonei centrului vechi, dar acum Preparandiei și Dornei au devenit străzi de necirculat.

De aceea am ales să facem proiectul pe fonduri europene ca să putem circula pe străzi, dar acum nu putem”, a precizat Bognar, care a indicat și faptul că a făcut sesizare la Comisia de Sistematizare a Circulației pe tema faptului că pe Calea Timișorii și în zonă se circulă cu tonaj greu deși acest lucru este interzis.

Centrul Vechi, o problemă veche

Situația indicată în ședința CLM a fost prezentată în repetate rânduri și de cotidianul nostru Jurnal arădean și de portalul nostru de știri www.aradon.ro, în urma sesizărilor venite de la cititori, care indicau faptul că străzile Preparandiei și Dornei sunt tot mai denivelate, fapt ce îngreunează la maximum circulația vehiculelor. În plus, tramvaiele și mașinile de mare tonaj fac un zgomot de nedescris pe străzile cu pricina atunci când dau în gropi.

Nu ne amintim ca până acum să se fi intervenit pe aceste străzi, nici când lucrarea era în garanție, nici acum. Totuși, e posibil ca de acum înainte să se intervină pe unele tronsoane de aici. Cel puțin așa a susținut primarul Călin Bibarț ca replică la sesizarea făcută de fostul viceprimar.

Fără piatră cubică pe centru?

Edilul i-a chemat pe consilieri să-și dea cu părerea dacă se mai impune să se mențină pe aceste străzi piatra cubică, în condițiile în care, potrivit primarului, până la Biserica Sârbească, pe porțiunea asfaltată, situația e sub control și doar pe porțiunea unde străzile sunt acoperite cu piatră cubică există plângeri cu privire la problemele de întreținere a acestora, de circulație și zgomot. Călin Bibarț a lăsat să se înțeleagă că așteaptă de la aleși să spună dacă ar trebui scoasă afară piatra cubică și turnat asfalt și aici, până la Biserica Sârbească. Până când sunt așteptate părerile, cine ar mai trebui să se exprime în această problemă și dacă sunt așteptați și specialiștii să-și spună punctul de vedere nu s-a mai precizat. Și nu a părut important de discutat atunci, la cea mai recentă ședință CLM, nici dacă fără piatră cubică Centrul Vechi nu-și va pierde din farmec și nu va deveni doar un simplu centru dărăpănat.

16 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Teretean says:

  Câți infecti din primarie trec zilnic pe aici…. Trebuia demult găsit o soluție la craterele din intersecție. Dar cum la Arad toate lepadaturile semnează lucrarea de primire, jaful la banul public merge mai departe. Unguroci nu a mai zărit nimuc? Gratarele de la șanțuri lucrare semnata de el și botoxatul. Dezastrul de llinga blocurile din Alfa, statile de tramvai, lipsa de canake😁Sigur a a vut o avarie la cazanul lui dacă a mierlito pe șleau în public😜

  • petre says:

   ”Teretean” este corect!!!!! Bognarul unguresc a fost vice zeci de ani!!!! Si n-a vazut/observat cum se scufunda ARADUL!!! Nu i-ar mai da ma-sa gulas!!!!! Un ”politician” second hand,”masodicostai”!!!

 2. mig29 says:

  Stimata Adriana Barbu, Levente Bognar, Bibart, etc. nu este pavat centrul vechi cu piatra cubica ci cu un jeg de dale din beton ordinare (ca si aspect)! Da , vrem piatra cubica, asa arata peste tot in europa centrala si de vest (unde s-au reabilitat centrele istorice desi al nostru centru istoric-ca si cladiri-este unul jegos) si piatra cubica sa fie granit asa cum este pus in centrul Lipovei (culoarea sa o aleaga specalistii) si sa fie montat de meseriasi (fundatia este buna din beton armat-carcasa) si nu ca aruncat din pod! Sper ca citeste aceste randuri domnul primar sau cineva care sa -i comunice! Nu stricati ce s-a facut ca si proiect pe vremea primarului Popa si vicelui Voicu si implementat in iepoca Gita! Imbunatateste si nu strica stimate primar zona aceasta a Aradului! Levente oricum vorbeste numai aurea si nu puncteaza ceeaa ce trebuie! Si te rog domnule primar (ca asta vad ca nu a amintito Bognar habarnistul) rezolvati si mizeria de piateta de pe str. Preparandiei (pe stanga in sensul de mers inainte de biserica sarbeasca) lasata de izbeliste (arata ca un proiect neterminat toata zona prin abandonarea acestei piatete unde a fost o benzinarie PETROM) de administratia lui Gita! Sper sa citeasca cineva din primarie aceste randuri!!!!!

 3. Cristi says:

  Asfalt prostilor, asta trebuia pus de mult . Pe piatra mergeau in 1800 cu carutele. Tampiti preistorici, ne distrugem masinile de zeci de mii de euro pe drumuri iar Bibart pune bufnite in pom.

 4. Omul din agora says:

  Dar bolovăniștea din Piașa Primăriei (km. zero al Aradului) vă place ?????
  Lucrare făcută cu ”spatele”. Ca și cea de pe Mețianu.
  Astea sunt marile relizări ale lui Falcă.

 5. Dan says:

  Să scoată odată piatra cubică și să asfalteze. Pentru piatra cubică trebuiesc oameni pricepuți, materiale bune și apoi întreținere permanentă. Noi nu avem de nici una. E un chin să mergi pe aceste două străzi cu mașina. Piațetele nu se vor moderniza în ideea că și așa oamenii de acolo vor distruge tot. De parcă le e greu să pună câteva camere de supraveghere.

  • mig29 says:

   Decii care piatra cubica Dane? Tu citisi ce scrisei mai sus? Si lasa stimabile ca este loc pentru asfalt in orasul asta pe celelalte sute de strazi! Nu avem si noi voie sa avem cateva sute de mp de civilazatie si istorie in Arad? Ce spui Dane?

   • Catalin says:

    Dragul meu mig29, cu administratia pdl , vesnica in Arad, ne intoarcem sigur in istorie. Eu zic pe la vreo 1800. E suficient sa ramana in functie pentru a ne reintoarce la un oras prafuit, tirgusor de provincie intre mari orase europene, Timisoara , Oradea, Szeged.

    • mig29 says:

     Deci draga Catalin, daca este sa ne intoarcem la istorie cam prin 1800 , atunci inseamna ca eram in imperiu! Adica in OSTERICH! Si astazi cum ar fi aratat Aradul, chiar autonom dar cu capitala la Viena? Si fara votanti FSN=PCR, ION ILIESCU si compania si fara bolsevici gen Haller si compania unde era Aradul???

 6. Talibanu says:

  Eu de când va tot spun ca pe Preparandiei și Dornei îs jalnice acele Pavaje

 7. radu says:

  Sa fie scoasa si piatra din zona primariei si facut o delimitare clara a benzilor de circulatie spre teatru fiindca asa cum sunt acum este de toata jena……se pare ca doar cei responsabili de aceasta problema nu cunosc situatia acelor benzi prost marcate ……fiindca dealtfel este cunoscuta de toti conducatorii auto din Arad,,,,

 8. obiectiv says:

  La fel de prost va fi si asfaltul peste doi ani, problema nu este pavajul, problema este executia lucrarilor de calitate proasta si acceptata si platita de incompetentii din primarie

 9. Vasile says:

  Germania a vrut sa asfalteze portiuni ale Cernautiului .Si au ,refuza! Noi o aruncam…

 10. .... says:

  Al drq,toți v-ati toți născut cu asfaltul sub nas, dar când treceți de Nădlac vă place cum arată centrele istorice cu clădiri reabilitate, piațete în stilul vremii , personaje istorice care îndrumă turiștii ( aici nu e cazul, știm cu toții cam cine s-au aciuit pe acolo)!
  Sau poate când treceți frontiera căutați foarte mall-uri,cluburi xxx ori mai știu ce ! Când e să vindeți acolo,cereți preturi de numai-numai că deh,e în buricul târgului și in partea istorica !!!

 11. Dan says:

  Câline, eu zic sa lasi “prostiile” lui Bognar,:
  – ce “șosea distrusa și pavele sărite: drumul e “ca-n palmă”…
  – ce lucrari facute în bataie de joc de catre DelgazGrid: totul a fost refacut perfect…. mai putin placa de beton si gropile care s-au format….
  – ce “piste de biciclete” trasate PE SINGURA PARTE UNDE POT PARCA MASINILE pe niste strazi extra-înguste unde nu există spatiu de refugiu nici macar în fata portii….
  – ce case dărăpanate care SE PRABUȘESC sau STAU SA SE PRABUȘEASCA?

  Eu zic că ădevarata problemă e SĂ VERIFICI DACĂ NU SI-AU INSTALAT CLIMELE LA STRADĂ și să strice astfel “aspectul istoric” al maghernițelir și ruinelor alea de cladiri….
  Că doar, ce naiba, și aceste zone FAC PARTE DIN “ARIA DE PROTECTIE A CENTRULUI ISTORIC”, după cum le-ai delimitat tu, “deșteptule”….!!!

  Dar, ai dreptate, zona e cu adevarat “istorica” : și casele și drumurile ARATĂ CA DUPĂ BOMBARDAMENTELE din Al II-le Război Mondial !!!
  Iar despre ARHITECTURA “istorică” a acestor maghernițe (nu foarte diferite de cele din Humulești 😉) …., și in Vlaicu și in Micalaca veti gasi case de peste 100 de ani, cu o arhitectură înfinit mai reprezentativă decât bordeiele din “zona protejată a Primarului, dar, culmea, pe acestea nu le protejează nimenii….

  Așa că, Primare, eu zic să-l lasi pe Bognar cu “prostiile” lui și să te ocupi mai bine de CLIMELE si de USCATORELE DE RUFE din Ghetoul “Preparandiei – Dornei – Mucius – Haiduclor și străzile adiacente, pt. că “DOAR ASTA” e “singura” problema din zonă…
  Pt, că, îti dai tu seama, daca cei care circula nu s -ar uita tot timpul pe sus dupa A.C. sau rufe, nu ar mai fi nevoiti să dea in craterele de pe șosea, iar problema ar fi ca si rezolvata! Nu…???!!!

  PS: și ,apropo de zona, “CIORCHINILE” DE PARABOLE de pe unele fătade nu deranjează ? Sau acolo Politia Locala și angajatii Primariei nu au curaj sa pună somații, ca nu e sigur ca o sa mai scape întregi ?!🤔

 12. anonim says:

  In curtea sau pe ulita cui trebuie pusa piatra aia cubica ? Tot asa a disparut si gresia galbena cu care era pavata strada Dorobanti
  De bine de rau daca sunt defectiuni la gospodaria subterana e mai snatos si mai rapid de intervenit daca e pavaj decat la asfalt .La fel si la refacerea pavajului. Nota bene : felul cum a fost refacut pavajul de pe Bulevardul Revolutiei este un ,,ASA NU !,, pesemne l-au refacut ,,Doreii,, coordonati de lunganul de pa primarie

 13. tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.