aradon.ro Web analytics

Situaţie de urgenţă pe Crişuri

Situaţie de urgenţă pe Crişuri

<p>Exerciţiul va angrena forţele ISU Arad Foto: I.C.</p>
Va fi o situaţie de urgenţă, joi, 21 aprilie, pe raza localităţilor Chişineu Criş, Zerind şi Cermei unde debitele râurilor Crişul Alb şi Crişul Negru vor creşte.
Scris de Ioana Costas - Va fi o situaţie de urgenţă, joi, 21 aprilie, pe raza localităţilor Chişineu Criş, Zerind şi Cermei unde debitele râurilor Crişul Alb şi Crişul Negru vor creşte.

Acesta este, în mare, scenariul exerciţiului – CRIŞ 2016 – pus la cale de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, care se va desfăşura joi. Aşa cum am menţionat, exerciţiul va avea loc pe raza localităţilor Chişineu Criş, Sebiş, Zerind şi Cermei, iar scenariul exerciţiului – spun reprezentanţii ISU Arad – presupune creşteri importante de debite cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Crişul Alb şi Crişul Negru. Pompierii vor executa operaţiuni de căutare salvare în mediul acvatic, supraînălţarea, consolidarea şi protecţia împotriva infiltraţiilor a digurilor şi misiuni specifice post inundaţii.
La exerciţiu vor participa – cu forţe şi mijloace – alături de ISU Arad, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Sistemul Hidrotehnic Independent „Crişul Alb” Chişineu Criş şi SVSU Chişineu Criş, Zerind, Sebiş şi Cermei. ISU Arad va disloca 10 ofiţeri, 35 de subofiţeri şi 20 de mijloace tehnice pentru acest exerciţiu.

Scopul final

„Scopul exerciţiului este antrenarea forţelor de intervenţie ale Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ Arad şi interoperabilitatea dintre structurile ce fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La nivel de conducere şi coordonare vor fi verificate măsurile dispuse de către preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, şefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi comandanţii subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului. De asemenea, se va verifica fluxul informaţional, modalităţile de transmitere recepţionare şi retransmitere a mesajelor codificate – atenţionări, avertizări”, a precizat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

„Vor fi verificate măsurile dispuse de către preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă”- George Pleşca

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație.

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 3

  Local

  Se deschid ofertele pentru pasajul din Micălaca
  CNAIR va deschide în data de 13 decembrie ofertele primite de la firme pentru finalizarea pasajului din Micălaca. 2

  Local

  Masa pe roți pentru bunicii comunității
  Un proiect pentru sufletul comunității, demarat de Cantina Sfântul Nicolae, pentru 170 de bunici din comunitatea arădeană.

  Local

  13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
  În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie. 3

  România

  Noile măsuri restrictive aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
  Guvernul a transmis, marţi, măsurile stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru persoanele care sosesc în România în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Mapamond

  Elveția a autorizat folosirea capsulelor SARCO pentru sinucidere asistată
  Capsulele „Sarco” induc moartea prin sufocare, fără senzația de panică. Capsulele pentru sinuciderea asistată sunt controlate de către pacient. Doar în 2020, 1300 de oameni au ales sinuciderea asistată, în Elveția. 2

  Mapamond

  Schimbare majoră în Emiratele Arabe Unite: țara își mută weekendul
  Emiratele Arabe Unite devin singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă. UAE îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul care tradiţional era de vineri până sâmbătă. Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie şi vor fi obligatorii pentru tot sectorul public. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.