aradon.ro Web analytics

Ţara arde, Aradul arde. CLM şi Consiliul Judeţean se întrunesc în şedinţe!

De Diana Dutu
Reactualizat la:

Ţara arde, Aradul arde. CLM şi Consiliul Judeţean se întrunesc în şedinţe!

Reactualizat la:
Deşi totul s-ar putea desfăşura online, consilierii judeţeni, respectiv consilierii locali municipali sunt convocaţi vineri şi luni în şedinţe publice, în sălile unde acestea se ţin în mod obişnuit.UPDATE. Primăria a revenit: şedinţa CLM se va ţine în sistem videoconferinţă.
Scris de Diana Dutu - Deşi totul s-ar putea desfăşura online, consilierii judeţeni, respectiv consilierii locali municipali sunt convocaţi vineri şi luni în şedinţe publice, în sălile unde acestea se ţin în mod obişnuit.UPDATE. Primăria a revenit: şedinţa CLM se va ţine în sistem videoconferinţă.

Este incredibilă inconştienţa de care dau dovadă autorităţile locale! Şi vorbim atât de cele de la nivelul Municipiului, cât şi de cele de la Judeţ. În plină pandemie de coronavirus, când ţara întreagă e în stare de urgenţă, când toată lumea e (sau ar trebui să fie, dar asta e altă discuţie) în izolare la domiciliu, Consiliul Local Municipal Arad, respectiv Consiliul Judeţean Arad se întrunesc în şedinţe publice! Asta în condiţiile în care capii acestor instituţii coordonează acţiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului la nivel local. Rezultatele le vedem cu toţii: infecţia se extinde haotic, numărul bolnavilor confirmaţi la COVID-19 creşte incontrolabil, Spitalul Judeţean e în aer, avem cadre medicale infectate şi multe altele care aşteaptă nemilosul verdict, avem o grămadă de oameni cu simptome care cer să fie testaţi dar nu-i bagă nimeni în seamă şi, nu în ultimul rând, avem două decese cauzate de coronavirus în Arad!

Dar, în ciuda acestui tablou sinistru, conducătorii noştri au găsit de cuviinţă să convoace Consiliul Local Municipal, respectiv Consiliul Judeţean în şedinţe publice, la sediile celor două instituţii!!! Şedinţa ordinară a CJ ar urma să aibă loc vineri, 27 martie, ora 13.00, în Sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean Arad, în timp ce şedinţa extraordinară a CLM e programată luni, 30 martie, ora 10.30, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ. Dispoziţia privind convocarea CJ e semnată de preşedintele Iustin Cionca şi contrasemnată de secretarul general al Judeţului, Silvana Lupu. Dispoziţia privin convocarea CLM e semnată de primarul Călin Bibarţ şi contrasemnată de secretarul Municipiului Arad, Sorin Contraş.

Putem accepta faptul că probleme de maximă urgenţă au impus convocarea CLM şi CJ. Dar… domnilor, trăim în secolul XXI, avem posibilităţi tehnice pentru ca şedinţele să se desfăşoare pe platforme online în sistem videoconferinţă. Nu ştiţi ce aveţi de făcut? Întrebaţi-i pe alţii, sunt oraşe în ţară unde şedinţele de consiliu se ţin deja în acest fel. Urmaţi-le exemplul!

Iar dacă nu vă pasă de sănătatea voastră, de viaţa voastră, gândiţi-vă la ceilalţi! Nu-i expuneţi inutil!!!

UPDATE. La scurt timp după publicarea acestui articol, Primăria a revenit: Şedinţa de luni a Consiliului Local Municipal se va ţine în regim de videoconferinţă. În Sala Ferdinand ar urma să fie prezenţi fizic doar primarul, președintele de ședință și secretarul municipiului Arad. Consilierii locali și directorii din cadrul Primăriei ar urma să participe la şedinţă prin intermediul programului Cisco Webex.

 

16 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. SATTAN 666 says:

  nu stiu cum sa v-a spun ? mie scarab de tot ce e autorite in rumunica! greata! nu sunt medicamente in farmacii~ ce este aici in afara de covid?

 2. Wtf says:

  Mai poți sa spui ceva când cei care conduc acești politicieni ce nu au nici o treaba nu sunt capabili de nimic doar la ciolan sa ajungă și sa nu facă nimic pt ceia ce au ajuns acolo asa ca stati liniștiți la cata minte au nici nu e de mirare.

 3. Fuscu says:

  PNLul trebuie scos in suturi de la guvernare cit nu este prea tirziu inca @!!

 4. cere si ti se va da says:

  Cititi si va minunati pe site-ul C.J. ARAD , la ‘informatii utile’, in subpagina ‘cod de conduita,etica profesionala si integritate’ Raportul de implementare SNA pentru 2018 :
  ‘ Introducere
  Activitatea Consiliului Judelean Arad a vizat, in anul 2018, consolidarea calitttii serviciilor publice si dezvoltarea unor proceduri de lucru in acord cu principiile transparentei, legalittatii,eficacitdtii si suprematiei interesului public atat la nivelul Consiliului Judelean Arad, cat si la nivelul aparatului de specialitate al acestuia.’
  Pentru cine are nervi il invit sa-l citeasca pe tot; concluziile sunt ca toul e OK.
  Le urez succes pe mai departe.

 5. Dany says:

  Sa stea și ei la grămadă, ca pe noi oamenii de rând ne țin în fabrici de mii de angajați și afara sa stea doar trei persoane,ceea ce nu e corect este faptul ca zic sa stam izolați la domiciliu și eu sunt forțat sa lucrez ca altfel nu am bani și duc astfel virusul acasă la familie din fabrici sau transport în comun unde suntem cel puțin 30 de persoane într-un autobuz.

 6. adrian says:

  e sedinta de adio. cine stie care scapa si e o ultima ocazie sa se vada

 7. ursulaa says:

  Partea bună e că s-au trezit din letargie și își dau interesul. Asta este de apreciat. Sperăm că nu vor fi doar discuții sterile, ci vor rezolva chestiunile stringente ale momentului: achiziție ventilatoare, suplimentare număr de paturi, echipamente și materiale medicale,etc. Să nu uite că iau decizii pentru un oraș intreg, nu pentru un partid politic. Viața și sănătatea arădenilor depinde și de ei.

 8. Gerula says:

  Am speranta ca se vor organiza votari si oamenii nu vor mai repeta greselile de dupa 89′ !

 9. Ferenc says:

  La ce va asteptati de la Cionca?! Este un ignorant, si el si Balcea, precum di oamenii din jurul lor. Bibart la municipiu degeaba incearca, edte inconjurat de harciogii lui Falca. Stoian, pacat pentru el sa consumi cerneala si hartie. Ce putem face? Primar indrpendent, si independenti in CL. PSD si PNL cu actualii aus

 10. covid says:

  Inconștienți. Așa a făcut și managerul de la Spitalul județean Suceava și i-a îmbolnăvit pe toți cei de acolo. Poate dă virusul în ei

 11. barrosu says:

  votul sa fie la vedere, cu nume si prenume, sa vada aradenii cat le pasa de oras

 12. Oana says:

  Pai, ei nu au nici o treaba cu organizarea. Sunt liniștiți ca se testează când au chef și cel mai important când nu sunt teste în spital pt pacienți și cel mai important pt personalul are au întrat în contact cu acești pacienți. Le este frica sa nu-și piardă scaunele nu altceva. Ii doare undeva de ce se întâmplă în spitale și pe secțiile care se închid, important este sa ascundă căcatul sub preș!

 13. Mirabela says:

  Se tot vorbeste ca medicii si asistentii medicali muncesc pe branci si ca sunt supusi la stres, infectii etc. La stres suntem supusi cu toții, la fel si la infectii.
  Respect tot poporul romanesc, toate categoriile profesionale, insa respect fiinta umana care demonstreaza cu adevarat profesionalismul si efortul.
  Spun asta pentru ca, la Spitalul Judetean Arad, la UPU, am avut nefericita ocazie sa ajung din ce in ce mai des, cu probleme grave de sanatate. Foarte rar s-a intamplat sa găsesc un asistent medical care sa te trateze omeneste, sa nu tipe la tine si sa nu iti vorbeasca josnic de urat. Sunt o doamna curata, citita, dar mai presus de toate, respectuoasa si cu mult bun simt.
  Asistentele medicale de la UPU Arad se comporta f urat, rade si se amuza atunci cand iti ordona urlând sa stai într-o pozitie, desi tu ai dureri sau ai nevoi. Daca vomiti este o problema, daca vrei la baie, daca vrei sa iti schimbi pozitia capului, orice ai face, asistentele (cu f mici exceptii 1-2) de la UPU zbiara catre tine si se vorbesc barfindu-te, una alteia.
  Deontologia profesionala la UPU Arad in randul asistentelor medicale, omenia, respectul fata de omul bolnav care se prezinta la acest serviciu doar din cauza urgentei medicale pentru care plateste lunar asigurari medicale, aceste comportamente josnice lasa de dorit.
  Poate ca conducerea UPU va solicita mai mult de 2 camere de luat vederi in interiorul salonului si va supraveghea mai atent modul si atitudinea josnica a asistentelor medicale care barfesc, fara vreun motiv pacientii, urla si te bruscheaza, iar fata de persoanele cu varste inaintate, care sunt venite cu ambulantele si sunt cu o imbracaminte mai demodata sau poate uzata, fata de acele persoane nici nu le baga in seama.
  Recomand conducerii UPU (stiu ca este o doamna doctor profesionista) sa indemne, sa oblige asistenții medicali la o conduita corespunzatoare fata de oamenii care ajung de nevoie si de urgenta in acest serviciu.
  Respect fata de toti cei care demonstreaza respect, bun simt, educatie, profesionalism si frica de Dumnezeu.

  • Coca says:

   Mira, sunt alaturi cu sufletul de tine, mai ales ca peste putin timp iesi la pensie. Odata am mers cu tine, aveai nevoie urgent de consult de specialitate urologie si.. Stiu cum este cand esti bolnava, lasa ca, poate odata cu interventia chirurgicala pe care sper sa o faci prin alte parti, scapi de problema si nu mai ajungi pe la urgenta, ca de 1 an .. Stiu ca iti este greu sa simti umilinta, desi ar trebui sa fim toti egali, umili,respectuosi, sunt oameni si oameni.

 14. Delia B says:

  Străzile sunt pline de oameni .Piata mare e infecta si plina de asemenea, de oameni str Maria nu la fel.Haloooo! Aude cineva?

 15. Local

  Seleuşul a rămas carantinat cu sentinţa în mână
  Poliţia şi Jandarmeria au rămas pe poziţii în ceea ce priveşte Seleuşul, considerând-o în continuare o comună carantinată. 2

  Local

  PNL Arad și-a stabilit lista consilierilor! Ținta în alegeri: 14 mandate
  Liberalii și-au stabilit lista finală a candidaților pentru Consiliul Local Municipal Arad. Mâine, 14 august, liberalii vor merge la Biroul Electoral Municipal și vor depune dosarele cu semnăturile de susținere necesare pentru validarea candidaturilor. 4

  ARADON Sport local

  FRH a mutat turneul de promovare în Liga Florilor în septembrie
  Handbalistele de la Crișul Chișineu Criș vor lupta pentru un loc în primul eșalon la început de septembrie.

  Local

  Începe înscrierea oficială a candidaților: Cristian Galea, primul înregistrat la Biroul Electoral
  Miercuri, 12 august, Cristian Galea și PMP au depus dosarele cu semnături pentru Primăria Municipiului Arad și Consiliul Local Municipal la Biroul Electoral Municipal Arad.

  Local

  O arădeancă reclamă: În aquapark-ul de la Oradea nu se respectă nicio distanțare
  O turistă arădeancă ne-a transmis nemulțumirea sa față de lipsa normelor de distanțare din aquapark și susține că i-a fost refuzată și cererea de restituire a banilor când a vrut să plece. 12

  Local

  21 de măsuri speciale impuse în zilele de 14 și 15 august
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad a adoptat,în cadrul unei ședințe extraordinare, nu mai puțin de 21 de măsuri specifice privind organizarea evenimentelor religioase de pe 14 și 15 august.

  Local

  COVID anulează oficial și cel mai mare târg arădean
  Târgurile și expozițiile au fost anulate. Expo Arad Internațional s-a transformat în spital de campanie și cel mai probabil așa va rămâne, în acest an. 1

  Local

  Marin Lupaș: „Ștrandul, gazda spectacolelor de teatru și concertelor Filarmonicii”
  Consilierul Marin Lupaș propune conducerilor instituțiilor de cultură din Arad să își desfășoare activitățile cu public pe Ștrand, într-o inițiativă de a readuce arădenii în zona pietonală a bazei de agrement. 1

  Local

  Fifor îi acuză pe liberali de „virusul hoției”
  Senatorul Mihai Fifor, la adresa PNL: „România, pe lângă virusul Sars-Cov-2, se confruntă și cu virusul hoției liberale”. 7

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.