aradon.ro Web analyticsTelefonul folosit la asasinarea lui Ioan Crişan, un Alcatel

De Alin Gherasim

Telefonul folosit la asasinarea lui Ioan Crişan, un Alcatel

Se pare că telefonul care ar fi declanşat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri arădean Ioan Crişan ar fi fost un model de Alcatel.
Scris de Alin Gherasim - Se pare că telefonul care ar fi declanşat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri arădean Ioan Crişan ar fi fost un model de Alcatel.

Nu aflăm prea multe detalii despre ancheta privind asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan. Poliţiştii şi procurorii care se ocupă de caz au instituit „omerta” în jurul dosarului. Practic, nu ni se transmite, oficial, nicio informaţie.

Totuşi, în exclusivitate, am reuşit să aflăm ce telefon a fost folosit pentru a-l executa pe Ioan Crişan. Potrivit unor surse apropiate anchetei, telefonul care a declanşat bomba ucigaşă ar fi fost realizat de producătorul Alcatel. Nu am reuşit să aflăm modelul exact. Nu ştim dacă măcar anchetatorii au reuşit să desluşească exact modelul de telefon. Cert este că, iniţial, s-a crezut că ar fi fost folosit un telefon mobil de producţie veche, un telefon care nu avea GPS şi nici nu era conectat la internet. Toate acestea, pentru a lăsa cât mai puţine urme. Totuşi, sursele noastre ne spun faptul că telefonul nu ar fi fost atât de vechi. Şi a fost trasă această concluzie din cauza faptului că a fost identificat un slot de card de memorie care putea fi inserat în acest mobil. Drept urmare, modelul telefonului este mult mai nou decât s-a crezut iniţial.

Nu ştim dacă anchetatorii au reuşit, cu ajutorul companiilor de telefonie mobilă, să identifice apelantul sau numărul apelat. Nu ştim în ce stadiu se află ancheta. Dar am reuşit să mai găsim o piesă din acest puzzle complex şi complicat: telefonul care a sunat cu numai câteva momente înainte ca Ioan Crişan să moară, telefon care a declanşat bomba, a fost un Alcatel dotat cu slot pentru card de memorie. Sperăm ca anchetatorii să ştie mult mai multe decât noi şi să identifice criminalul sau criminalii, precum şi cei care au comandat asasinatul.

Ce l-a ucis pe Ioan Crișan? Bomba artizanală ar fi fost adusă din Serbia

FOTO | Omul de afaceri Ioan Crișan a fost înmormântat astăzi

Surse din ancheta asasinatului: cinci bărbați implicați în atentat!

Zvonuri în atentatul de la Arad: ADN recuperat de pe bombă! 

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Nico says:

  Tipul de telefon îl depistează rețeaua în care se face apelul.Interesant ca unii cer sa se vândă cartele cu buletinul.Nu văd rsoțul înainte de a obliga firmele sa stocheze eventual sa predea datele înregistrărilor telefonice sau video pt o perioada de cel puțin 5 ani,odată cu impanzirea localităților și a pădurilor, câmpurilor cu camere video de înaltă rezoluție.
  Oamenii corecți nu au motive de stress in schimb infractorii vor protesta ca i viața privată (e viața lor privata sa facă crime violuri hoții la adăpostul întunericului sau anonimitatii.)O colaborare cu alte state în vederea localizării cu precizie de +- 1 m a apelantului pana la lansarea propriilor sateliți

  • Charlie says:

   Cap ai,minte mai putin….hai sa punem camere video si in buda ca a explodat masina unui interlop…

   • TNT says:

    Nu inregistreaza si nici stocheaza nimeni continutul convorbirilor tale, doar informatii legate cum ar fi numarul apelant/apelat, durata convorbirii, releu. Chiar nu are nimeni interes sa o asculte pe tanti Rodica, femeie de serviciu la Takata si pe Nicolae, sotul ei, electrician, nu va mai credeti asa importanti.

    • Charlie says:

     Aha,spuse tnt,muncitor la banda,3 schimburi,in zona industriala….asa e ma,statul iti vrea binele….sim cu buletin si voie de la stapanire,camera video in dormitor,inregistrare cu cnp pe orice platforma sociala,bani doar pe card….eventual cip pe mana…ca doar n-ai nimic de ascuns…

     • All rights says:

      Da camere video și în dormitor ca sa nu îți abuzezi consoarta.Dacă nu comiți vreo infractiune în dormitor trebuie sa le accepți

    • Piticul bălții says:

     Oare în zona de frontieră și pe importante “suprafețe” strategice ce se înregisrează?
     Toţi furnizorii de servicii Internet trebuie să stocheze o serie de date (telemetrie) despre utilizatori.
     Am mers la compania de telefonie mobilă pentru a le cere aceste date stocate despre mine.
     Nu au vrut să mi le dea, i-am ameninţat cu un proces la urmă au acceptat să îmi ofere aceste date.
     Am primit un CD. Acolo era stocată “viaţa mea” din ultimele şase luni.
     Se stochează: Cine sună pe cine? Cine îi trimite cui emailuri? Cine trimite cui SMS-uri? Și unde te afli atunci când îţi foloseşti telefonul mobil.
     Vorbesc cu soţia mea, apoi ea mă sună pe mine, vorbesc cu nişte prieteni, ei vorbesc între ei, suni pe ea şi pe el şi formaţi o reţea de comunicaţie.
     Poţi urmări cine cu cine vorbeşte, de câte ori se sună între ei, când merg să se culce şi unde!
     .
     https://www.dacpol.eu/ro/modul-radio-gsmgprsedge-modul-de-telemetrie-inteligent-mt-13560/product/modul-radio-gsm-gprs-edge-modul-inteligent-de-telemetrie-mt

    • hahaha says:

     Crezi tu marele TNT.

    • Stan&Bran says:

     Un mare mister ce va dăinui peste veacuri… 🙂
     Cu cât ne îndepărtăm de momentul 0 se pune praful pe ancheta,pana când fa fi îngropat cu totul.

   • ??? says:

    Da și la wc dacă unii distrug obiectele sanitare.Au început infractorii sa protesteze ca li se incalca drepturile?

  • paduraru says:

   majoritatea oamenilor nu sunt criminali..pt ceilalti 5 lasuta exista sri politie etc..e aberant sa consideri toti oaenii cruminali.pt aia 5 la.suta!

 2. ajasi says:

  Probabil ca au 0 piste avand in vedere ca purica toti chiriasii din arad. Sectoristii fac tabele cu toti chiriasii prin cartiere, munca in zadar platita foarte bine. Momaia aia care a trimis trupele de la bucuresti ca astia ai nostrii ar fi incompetenti ar putea sa isi dea demisia asa din onoare fiinca nici miticii nu au resuit sa faca nimic si astfel s-a facut de kkt.

 3. Excelent says:

  Iată ca avem un prim suspect,pe nume Alcatel…Dar poate ca nici Nokia nu e străin de situație….

 4. RT says:

  Ar fi fost sau a fost? Jurnalisti de duzina…

 5. AnonimUnic says:

  Pai sa ia aia lista cu toate apelurile facute in acea dimineata si la acea ora (ora la care a fost detonata bomba), pe acel releu/transponder (sau ce-o mai fi) si sa mearga pe excludere, adica ce numere mai exista (ca cel explodat nu mai e) si sa vada care din ele raspund (din cele care au facut apel in acel interval mic de timp). Asta implica o colaborare a tuturor celor implicati in proces!

  • Piticul bălții says:

   O observație bună! 🙂
   Au căzut pe gânduri și au rupt mâna!
   .
   Nu se poate fiindcă le blochează dispozitivul de protecție TORSER. Torserul se aplică pe frunte, gât, iar în timpul nopții se pune sub pernă.

   http://www.torser.com/page_modules/show_image.aspx?ID=814

  • anonim says:

   😂😂😂😂😂 Tu chiar ai impresia ca apelantul ( criminalul ) a declansat bomba cu telefonul lui personal prin apel catre telefonul folosit pe post de declansator ??????? chiar crezi ca cineva e atat de idiot ? cine stie de unde s au dus doua telefoane folosite , furate ,sa cumparat doua cartele amarate de unica folosinta , si gata smecheria , cel mult poate afla in ce zona sa aflat apelantul cand a facut apelul catre telefonul folosit pe post de declansator , ca se stie ce nr de telefon a sunat pe ce nr …asta e apa de ploaie !…eventual pot lua la puricat dealuru in magazinul caruia sa vandut cartele , daca are camera de filmat , aproximativ in ce data a fost activata respectiva cartela , puricata filmarea din perioada respectiva etc.etc. si nici atunci nu i sigur , daca nu sa folosit cartela din RO cautat in ce tara sa vandut respectiva cartela , luat legatura cu autoritatiile de acolo etc.etc.etc. insa tare ma tem ca interesul a sa se astearna praful peste toata povestea , sunt prea mari interese in joc si gunoaie cu ,, gulere albe ,, ca sa fie un interes real pt a descoperii adevarul

   • AnonimUnic says:

    Nu, nu cred ca este numarul personal al cuiva – insa, oamenii mai fac si greseli – e posibil ca a mai apelat de pe acel telefon/numar si alte numere – iar astfel sa fie o pista, creata din ceva care parea NIMIC!

    • anonim says:

     Nu cred ca sa facut o asemenea tampenie de a apela un nr cunoscut de pe acele cartele , INSA !!! si daca s ar fii facut o asemenea gafa fenomenala , interesele sunt atat de mari incat , noi , muritorii de rand nu o sa aflam niciodata ..acest dosar investigat de anchetatorii din RO se va inchide cu A.N.

   • Ilegal says:

    De unde înregistrări video când
    legea actuala te considera infractor daca deții înregistrări mai vechi de 20 de zile,ce trece de 20 de zile trebuie șters. .Legea e făcută în ajutorul infactorilor.

 6. pitiu says:

  praf in ochi, mare descoperire….

 7. cititor says:

  problema importanta e cine a pus bomba in masina dar mai ales cum si cand, nu modelul telefonului care putea fi adus si din strainatate. Clar?
  Interesant e cum a rezistat ADN-ul la un asemenea incendiu?

 8. Numai adevărul says:

  În sfârșit ! ! ! apare progres în acest caz. Până la urmă CREMA SPECIALIȘTILOR ROMÂNI ( procurori , generali (?), detectivi , ceva srg.majori, etc., etc.) investighează cazul.Transpiră din greu cu succes. . Ei sigur vor merita PENSII SPECIALE.
  – PS. Sper că decurând vom afla dacă mașina a avut 4 (patru) roți sau nu ?

 9. Catalin says:

  Nu ni se spune nimic pentru ca nu au nici o pista . De aceea nu ni se spune nimic pentru ca nu au ce sa ne spuna . Acum am vazut practic cat suntem de slabi si ca , serviciile statului roman se ocupa doar de santaj la adresa oamenilor de afaceri , politicieni etc … acolo stiu tot !!! Orice miscare !! Dar pacat ca in viata de zi cu zi este dezastru .

  • anonim says:

   Ce sa ti spuna ? ca bomba a fost facuta cu praf de pusca , ca pe urma sa retraga cele afirmate ? 😂 cand la o adica ajunge doar niste ingraseminte si niste praf de aluminiu ca sa fabrici o bomba , un amarat de telefon si un dispozitiv rudimentar pe post de capsa si gata bomba … cine a fost in Afganistan stie cum fabrica talibanii dispozitivele explozive , caprari cu doua clase care poate nici nu a iesit din regiunea lui niciodata , nu cine stie ce terorist international sau ce 007 de Albania

 10. John says:

  Cea mai irelevanta stire pe care am citit-o in ultimul an. 5 minute pe care nu o sa le recuperez niciodata

 11. ARADENII says:

  BODE DEMISIA!!! Ai adus MAI in sapa de lemn! Gradul de incompetenta este infiorator dar romanica este o tara sigura in inchipuirea ta , a lui citu si a ciumei galbene di care faceti parte!

 12. 007 says:

  Și dacă au aflat marca telefonului ce mare scofală? E o descoperire inutilă. Nici nu e măcar sigur că a fost folosit de atentator. Poate că e unul din telefoanele lui Crișan.

 13. ARADON Sport local

  Victorie pentru „galben-albastre” la revenirea fanilor 
  FCC Baschet UAV Arad s-a impus la o diferență de 22 de puncte cu KSE Târgu Secuiesc, la revenirea fanilor în tribune.

  Local

  Selecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență
  Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad. 1

  Local

  58% dintre profesorii arădeni sunt vaccinați
  Din totalul cadrelor didactice angajate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Arad, peste jumătate sunt vaccinate cu schemă completă. 4

  Local

  Aradul, peste media națională la numărul profesorilor tineri
  Procentul profesorilor tineri din totalul celor care predau în școlile din județul Arad este mai mare decât media națională. 1

  UT Arad

  Sancțiuni financiare și o excludere la UTA
  Antrenorul Laszlo Balint a anunțat care au fost măsurile propuse conducerii după rușinea de la Filiași. 10

  Local

  194 de cazuri de Covid în Arad, de vineri până sâmbătă
  De vineri până sâmbătă s-au înregistrat în județul Arad 194 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 34

  Local

  Invitație la atelierul de gravură al lui Adrian Sandu
  Asociația Grupul pentru Management şi Mediere Culturală, în parteneriat cu APA / Asociația producătorilor de Artă şi Muzeul de Artă Arad, organizează în Arad un workshop de gravură coordonat de artistul vizual Adrian Sandu.

  România

  Timiș, pe locul 4 în topul vaccinărilor pe județe, sub Cluj și Sibiu. Peste 80% din vârstnicii din România nu sunt imunizați
  Conform unor date oficiale ale autorităților, Timișul ocupă locul 4 în topul vaccinărilor anti-Covid pe județe, cu doar 32,1% din populație imunizată la mijlocul lunii septembrie. Suntem sub Cluj și Sibiu. În plus, peste 80% din persoanele din România care au trecut de 80 de ani nu au fost vaccinate. 12

  Local

  Cele mai multe focare noi de pestă porcină, în Arad
  Județul Arad conduce în topul județelor în care s-au înregistrat focare noi de pestă porcină africană (PPA), în perioada 16-22 septembrie. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.