Tensiuni la Vinga, după schimbarea directoarei liceului

De M.B.

Tensiuni la Vinga, după schimbarea directoarei liceului

Reactualizat la:
Contractele de management au expirat pentru 69 de directori şi directori adjuncţi de şcoli din judeţul Arad, dar majoritatea au rămas în funcţie, în timp ce câţiva au fost schimbaţi pentru "deficienţe manageriale".
Scris de M.B. - Contractele de management au expirat pentru 69 de directori şi directori adjuncţi de şcoli din judeţul Arad, dar majoritatea au rămas în funcţie, în timp ce câţiva au fost schimbaţi pentru "deficienţe manageriale".
VINGA. Tensiuni în creştere în Liceul Teoretic Vinga, după ce directoarea Nicoleta Ivan şi-a pierdut postul. Contractul de management pe patru ani i-a expirat, iar Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a decis să pună la conducerea liceului o altă persoană.
Contracte expirate
La nivelul judeţului Arad, în 9 ianuarie au încetat contractele de management pentru 58 de directori de şcoli şi 11 directori adjuncţi, după patru ani în care au ocupat funcţiile în urma unor concursuri. În majoritatea cazurilor, aceleaşi persoane ocupă în continuare funcţiile, prin decizii luate în Consiliul de Administraţie al ISJ.
Inspectorul şcolar general, Marius Gondor, ne-a informat că 61 de directori şi directori adjuncţi au primit detaşare în interesul învăţământului, astfel că îşi vor păstra funcţiile cel târziu până la 31 august, dacă Ministerul Educaţiei nu va organiza între timp un concurs.
Schimbările
Doar opt directori au fost schimbaţi, arată ISJ. Dintre aceştia, unul pentru că nu a dorit să continue ocuparea postului, iar doi pentru că au devenit în luna septembrie inspectori şcolari prin detaşare, când practic au eliberat posturile de la şcoli. Alţi doi directori au fost schimbaţi din diverse motive de legalitate.
Trei directori nu au mai fost doriţi de ISJ. Ei nu au fost detaşaţi în interesul învăţământului în funcţiile de conducere pentru că ar fi avut un management defectuos. Între aceştia se află şi Nicoleta Ivan, care a condus Liceul Teoretic Vinga.
“Rezultate slabe”
În urma schimbării de la Vinga, au apărut nemulţumiri atât în rândul angajaţilor, cât şi în rândul unora dintre părinţii elevilor. Fosta directoare a sesizat sindicatul printr-un memoriu, care va fi analizat şi la ISJ. Inspectorul şcolar general ne-a declarat că propunerea de schimbare a directoarei i-a aparţinut, iar Consiliul de Adminsitraţie a aprobat-o. Este procedura legală, care nu e contestată nici de sindicate.
“La Liceul din Vinga avem rezultate slabe la Bacalaureat sau admitere, dar a existat şi o deficienţă de comunicare cu administraţia locală. Înainte să propun schimbarea, m-am consultat şi cu Primăria”, ne-a declarat Marius Gondor.
“Nu mi s-a adus niciun reproş”
Nicoleta Ivan este profesor de matematică şi angajat de 33 de ani în liceul din Vinga. Ea spune că ultimii patru ani în care a condus şcoala nu i s-a adus niciun reproş. “Nu mi s-au adus la cunoştinţă motivele pentru care a fost invocat un management defectuos. Nu am avut nicio discuţie cu ISJ despre schimbarea mea sau despre nemulţumiri privind managementul. De-a lungul mandatului meu, primarul nu mi-a reproşat nimic în faţă. În toţi aceşti patru ani nu am cunoştinţă să fi existat vreo sesizare la Inspectorat. Consider că nu s-a procedat corect fiind pusă în faţa faptului împlinit”, ne-a declarat Nicoleta Ivan.
Susţinători
În jur de 40 de angajaţi ai şcolii din cei peste 50 ar fi semnat pentru susţinerea fostei directoare, considerând că a fost schimbată fără temei. În paralel, şi o parte dintre părinţi adună semnături de susţinere.
Liderul local al sindicatului spune că Nicoleta Ivan a avut doar calificativele maxime la toate inspecţiile. “Noi nu avem nimic cu noua directoare, care ne este colegă şi pe care o respectăm, dar credem că această schimbare, chiar dacă respectă procedurile legale, nu s-a făcut pe un temei. Credem că putea fi semnată detaşarea pentru a ocupa în continuare funcţia până la concurs sau încheierea anului şcoalar, cum s-a întâmplat cu aproape toţi directorii”, ne-a declarat profesorul Marius Mirescu, liderul sindical din liceu.

“Am constatat că cei mai mulţi profesori din şcoală au semnat un memoriu care ne-a fost transmis de către doamna Nicoleta Ivan. Mai departe, vom cere Inspectoratului Şcolar o analiză atentă şi urgentă asupra acestui caz”, ne-a transmis, la rândul său, liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad, Dănuţ Ieneşescu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Arad: 56 de cazuri noi, 95 de vindecări
  ARAD. Datele adunate de către Direcţia de Sănătate Publică Arad pentru ziua de 19 ianuarie arată faptul că, în 24 de ore, au fost depistate 56 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV 2. 1

  România

  3.000 de cazuri noi şi 116 decese
  BUCUREȘTI. Testele pentru depistarea coronavirusului, realizate în ultimele 24 de ore, scot la iveală faptul că, la nivel naţional, au fost înregistrate 3.000 de cazuri noi de marţi până miercuri.

  ARADON Sport local

  Revine fotbalul judeţean?
  13 martie este data avansată pentru începerea unui sezon hibrid de Liga 4.

  Local

  Lansarea platformei StudentErasmus.uvvg.ro
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" din Arad lansează platforma digitală prin care studenţii UVVG pot aplica online pentru mobilităţile Erasmus+ de studiu şi practică.

  Local

  Caută salvarea de la retrogradare
  CERMEI. Cu doar 7 puncte strânse din 30 posibile, Lunca Teuz Cermei ocupă locul 8 din 10 echipe, având emoţii cu menţinerea în eşalonul trei al fotbalului românesc.

  Mapamond

  Germania, în lockdown sever până pe 14 februarie
  Măsuri tot mai aspre în Germania, unde s-a extins lockdown-ul până pe 14 februarie. 8

  România

  Un polițist din Vaslui s-a fotografiat în lenjerie intimă și cu un morcov în anus, apoi a distribuit pozele
  Scandal în toată regula la IPJ Vaslui, acolo unde – teoretic – la șefia instituției a fost împuternicit fostul șef al Poliției Arad, comisar șef Ioan Tamaș. Un poliţist din cadrul inspectoratului s-a fotografiat – cu ajutorul unui selfie stick - în timpul unui joc erotic, îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov în anus și a distribuit pozele unor apropiați – conform adevărul.ro. Fotografiile au fost distribuite mai departe. 9

  UT Arad

  UTA, altă față la meciul cu Voluntari
  Elevii lui Laszlo Balint au jucat mult mai avântat față de ce știam noi. Au arătat că știe să atace! Mai laborioși la mijlocul terenului. 2

  Local

  Alfa, sub copitele porcilor
  De ani de zile, locuitorii cartierului nu reuşesc să scape de animalele de casă lăsate libere de locuitori de pe strada Mărului. 19

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.