Tot mai puţine cereri pentru ajutorul de încălzire

De Diana Dutu

Tot mai puţine cereri pentru ajutorul de încălzire

Reactualizat la:
La fel ca în 2019, şi anul acesta numărul solicitărilor a scăzut cu 26% în municipiul Arad.
Scris de Diana Dutu - La fel ca în 2019, şi anul acesta numărul solicitărilor a scăzut cu 26% în municipiul Arad.

ARAD. Numărul arădenilor care solicită ajutor pentru încălzirea locuinţei scade de la un an la altul. Pe lângă tendinţa descendentă, şi procentul de scădere se menţine la acelaşi nivel: 26%. În cifre exacte, anul acesta vorbim de 916 cereri depuse pentru sezonul rece 2020-2021, faţă de 1.235 de solicitări înregistrate în 2019 sau 1.670 în 2018. Potrivit lui Cezar Jancă, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Arad, principala explicaţie a acestei situaţii constă în nemodificarea baremelor suprapusă cu creşterea veniturilor cetăţenilor.

De pildă, pentru încălzirea locuinţei cu lemne sau cărbuni, baremul este neschimbat de doi ani – 750 de lei –, în timp ce pensia socială minimă a crescut la 800 de lei; deci beneficiarii de pensie socială – categorie din care, până acum, provenea o bună parte a beneficiarilor ajutorului de încălzire – nu s-au mai încadrat… astfel că au dispărut din statistici.

Pe de altă parte, dacă – din cauza creşterii numărului şomerilor, în condiţii de pandemie – era aşteptată o creştere a cererilor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, acest lucru nu s-a întâmplat. Dimpotrivă: dacă în 2019 s-au înregistrat 829 de solicitări din partea celor care îşi încălzesc locuinţele cu energie termică, anul acesta au fost depuse doar 539 de cereri.

Celor 539 de solicitări li s-au adăugat 278 de cereri venite de la cei care îşi încălzesc locuinţele cu lemne, 92 din partea celor care se încălzesc cu gaze naturale şi 7 de la cei care îşi încălzesc casele cu energie electrică. În total, 916 arădeni au solicitat în prima lună de depunere a dosarelor acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei în acest sezon rece. Cererile se pot depune în continuare (doar) la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Neoplan says:

  Cine se indoia si pana acum de cresterea nivelului de trai in Romanika, acum are dovada de necontestat. Pai au niste criterii de acordare de iti vine s-o iei la emigrare.,practic trebuie sa fii om al strazii ca sa beneficiezi de “ajutorul” minune. In timp ce,probabil,saracii ciocoi de bugetari isi trag pe langa numeroasele sporuri si unul de incalzire de vreo 2000-3000 de lei,ca deh,ca sa am io trebuie sa n-ai tu. Hai kuki !

 2. petrisor says:

  pai nenorociti de politicieni nu au mai marit plafoanele la ajutorul de incalzire de ani de zile sa le fie rusine

 3. Local

  Afaceri cu testele Covid comandate de DSP Arad?
  DSP Arad a plătit sute de mii de lei către un laborator privat care să efectueze teste PCR, chiar dacă instituţia are propriul aparat. Ce spun cei de la DSP?

  România

  A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic ridicat – vezi care sunt țările din zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, aflate în zona galbenă. 2

  România

  Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină, la intrarea în România
  Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență 5

  Local

  Stradă nouă în Micălaca: Iris
  ARAD. Paralelă cu strada Podgoriei şi perpendiculară pe strada Gen. Berthelot – acestea sunt coordonatele viitoarei străzi Iris din cartierul Micălaca. 2

  Local

  Înscrierea gospodăriilor în Registrul Agricol, obligatorie
  Persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri, animale sau alte bunuri ce fac obiectul înscrierii în registrul agricol, sunt aşteptate la Primărie. 1

  Local

  Vaccinare cu sincope (și) la Arad
  Zilnic vor fi vaccinați câte 60 de arădeni pe flux de vaccinare, totalul zilei ridicându-se la 420 de persoane imunizate. 2

  Mapamond

  SUA: Alertă de securitate în apropiere de Capitoliu
  Clădirea Capitoliului din Washington a fost închisă luni, din cauza unei alerte de securitate în apropiere, potrivit agenţiei Reuters, care citează martori. 2

  Local

  Digitalizare la Primăria Ineu
  Ineuanii au posibilitatea să plătească taxele și impozitele online, dar și să facă sesizări pe harta digitală a orașului.

  Local

  Sute de misiuni pentru pompierii și jandarmii arădeni
  Primele două săptămâni ale acestui an au însemnat peste 500 de misiuni atât pentru pompieri, cât și pentru jandarmi.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.