aradon.ro Web analyticsTribunalul Arad, la trei luni de activitate: litigiile de muncă au crescut cu peste 129 la sută

De Ioana Costas

Tribunalul Arad, la trei luni de activitate: litigiile de muncă au crescut cu peste 129 la sută

Reactualizat la:
Volumul de activitate al Tribunalului Arad a crescut, în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la aproape toate secțiile.
Scris de Ioana Costas - Volumul de activitate al Tribunalului Arad a crescut, în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la aproape toate secțiile.

ARAD. Cea mai mare creștere a activității a fost înregistrată la Secția a III-A de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, deoarece a crescut numărul cauzelor care au ca obiect litigii de muncă – drepturi bănești. “La Tribunalul Arad, din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, în ansamblu, se observă o creştere a volumului de activitate în anul 2021, în aproape toate materiile. Volumul total de activitate al Tribunalului Arad a crescut cu 8,72 la sută. În ceea ce priveşte Secţia I Civilă, se constată o creştere a volumului de activitate cu 9,13 procente. În ceea ce priveşte Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, volumul de activitate a crescut cu 44,32 la sută. Creşterea volumului de activitate la Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale cu 44,32 procente este explicabilă prin faptul că, în primele trei luni ale acestui an, a crescut numărul cauzelor având obiect litigii de muncă – drepturi băneşti. În primele trei luni ale anului 2021, numărul de acţiuni în materie de litigii de muncă a crescut cu 129,03 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
La Secţia penală, volumul de activitate a crescut cu 7,97 la sută”, informează reprezentanții Tribunalului Arad. Totuși, Secția a II-a Civilă a cunoscut o scădere a volumului de activitate în primele trei luni ale acestu an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu 22,16 procente. Cum explică Tribunalul Arad scăderea? „Scăderea volumului de activitate la Secţia a II – a Civilă, cu 22,16 la sută, este explicabilă prin faptul că, pe de o parte, a scăzut numărul cauzelor având ca obiect procedura insolvenţei, iar, pe de altă parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect litigii cu profesionişti, înregistrate în apel”, vine precizarea conducerii instituției.

La Judecătorii

În bilanțul Tribunalului Arad este analizată și activitatea judecătoriilor aflate în circumscripție. Astfel, “din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, se observă că volumul total de activitate al Judecătoriei Arad a crescut 6,61 la sută. La Secţia Civilă a Judecătoriei Arad, volumul de activitate a crescut cu 8,45 procente, iar volumul de activitate al Secţiei Penale a scăzut cu 0,47 la sută. În ceea ce priveşte Judecătoria Chişineu-Criş, se constată o creştere a volumului de activitate cu 6,84 la sută, la Judecătoria Ineu – volumul de activitate a scăzut cu 19,37 la sută, la Judecătoria Lipova, volumul de activitate a scăzut cu 20,53 procente, iar la Judecătoria Gurahonţ se constată o creştere a volumului de activitate 11,18 la sută”.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. jack says:

  vai de ea justitie platim degeaba niste nemernici…justitia e injustitie in ro!

 2. Local

  Bolt România vine cu precizări în cazul șoferului lăsat fără plăcuțe de înmatriculare de către polițiștii din Arad
  Bolt România vine cu câteva precizări după ce unui șofer care folosea aplicația de ride-sharing i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare pe motiv că nu ar fi deținut toate autorizațiile conform legii. Compania spune că deține un sediu și autorizație de funcționare și pentru Arad.

  Local

  UVVG, parteneriat cu universitatea din Chişinău!

  România

  Criminalul de la Gara de Nord a fugit din România și este dat în urmărire internațională
  Afganul care a ucis un migrant și l-a rănit pe altul a fugit din România și este dat în urmărire internațională. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, în Parlament, acolo unde a fost chemat pentru a da explicații despre situația migranților din țară.

  România

  Viorica Dăncilă, consultant la BNR. Va câștiga 16.000 de lei pe lună
  Viorica Dăncilă, fost premier al României și fostă candidată la alegerile prezidențiale din 2019, a fost numită în funcția de consultant de strategie al guvernatorului Băncii Naționale Române, Mugur Isărescu. 1

  Local

  20.553 de fermieri au depus cererile unice
  APIA Arad a încheiat campania de preluare a cererilor unice pe suprafață, în total peste 20 de mii de fermieri fiind înregistrați.

  Local

  Autospecială de stingere pentru pompierii arădeni, printr-un proiect european
  În cadrul aceluiași proiect, ISU Arad va mai primi trei autospeciale SMURD și un autocar de transport persoane. 1

  Advertorial

  Comunicat de presă
  Anunț finalizare proiect “Dezvoltarea firmei SC LEXUS PUBLICITATE SRL prin achiziția de noi echipamente”

  Local

  60 de persoane s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie
  În ultimele 24 de ore, au fost administrate 1602 doze de vaccin, în centrele din municipiu și județ.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ Adela Alexa, nutriţionist, dietetician: Recomandări dietetice în anemie

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.