aradon.ro Web analytics

ULALA trece la ... evidenţa persoanelor de la bloc

ULALA trece la ... evidenţa persoanelor de la bloc

<p>Câţi locuiesc în blocurile din Arad?<br /> Foto: JA</p>
Reprezentanţii uniunii spun că asociaţiile de proprietari se confruntă cu o fluctuaţie de persoane în imobil, persoane nedeclarate că ar locui acolo.
Scris de Adriana Barbu - Reprezentanţii uniunii spun că asociaţiile de proprietari se confruntă cu o fluctuaţie de persoane în imobil, persoane nedeclarate că ar locui acolo.

Au semnat un act care ar trebui să ofere o imagine mai clară a celor care stau la bloc. Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad şi Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad au semnat un protocol de colaborare  în vederea realizării sarcinilor comune pe linie de evidenţă a persoanelor.

„Protocolul de colaborare vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari prin identificarea soluţiilor de punere în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor pentru cazurile depistate prin responsabilii cărtilor de imobil. Este vorba de prevenirea situaţiilor de cazare a persoanelor fără a fi înscrise în cartea de imobil conform H.G. 1375/04.10.2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa, şi actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi instruirea şi îndrumarea responsabililor cu cartea de imobil în vederea întocmirii şi actualizării acestora”, se arată în comunicatul remis de ULAL Arad.

De ce s-a semnat mai exact acest protocol? Pentru că, în viziunea ULAL Arad, „în ultimul timp asociaţiile de proprietari se confruntă cu o fluctuaţie de persoane în imobile”.

„Potrivit H.G. 1588/2007 privind Normele de aplicare a Legii 230/2007 de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de  proprietari, persoanele care locuiesc minim 15 zile trebuie să fie înscrise în cartea de imobil şi să participe la plata cheltuielilor comune aferente numărului de persoane”, spune Dorina Lupşe, preşedintele Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului.

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 1

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 2

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 3

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere.

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” revin în fața fanilor cu Phoenix
  FCC Baschet UAV Arad repetă formula cu o dublă la Arad și Timișoara cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.