aradon.ro Web analyticsUltimul telefon din tură

De Ioana Costaș
Reactualizat la:

Ultimul telefon din tură

Foto: FAN
Reactualizat la:
Povestea unui polițist și a unui jandarm care au intervenit la un accident de circulație produs între localitățile Avram Iancu și Vârfurile, pe DN  79/A. Apelul telefonic care anunța evenimentul rutier a venit în ultimele 15 minute din cele 12 ore de serviciu ale polițistului și ale jandarmului. Nu știau la ce să se aștepte...
Scris de Ioana Costaș - Povestea unui polițist și a unui jandarm care au intervenit la un accident de circulație produs între localitățile Avram Iancu și Vârfurile, pe DN  79/A. Apelul telefonic care anunța evenimentul rutier a venit în ultimele 15 minute din cele 12 ore de serviciu ale polițistului și ale jandarmului. Nu știau la ce să se aștepte...

ARAD. „Mai erau doar 15 minute din cele 12 ore de serviciu pe care plt.adj. Lucian Olari și agentul șef adjunct Adrian Bolojan mai trebuiau să le desfășoare până la încheierea acestuia. Făceau parte dintr-o patrulă mixtă, Poliție – Jandarmerie și executau o misiune de menținere a ordinii publice. Făcuseră mulți kilometri, au patrulat în multe localități din județul Arad și nu au avut probleme deosebite, însă un apel telefonic prin care se anunța un grav accident de circulație i-a îngrijorat. Au plecat de îndată spre zona indicată, iar liniștea din autoturism era apăsătoare. Niciunul dintre ei nu scotea o vorbă. Gândurile celor doi erau îndreptate spre cei implicați în eveniment. Se rugau să nu fie nimic grav. În câteva minute au ajuns la fața locului și abia atunci au înțeles că este grav. Strigătele de ajutor, care se auzeau dintr-un autoturism avariat, nu i-au descurajat nicio clipă, ci dimpotrivă, cu profesionalismul dobândit în mulți ani de muncă, au acordat primul ajutor persoanei în suferință. Nu au putut-o scoate din autoturism, de altfel nici nu au încercat. Era încarcerată și o manevră greșită îi putea face mai rău. Poate nu toți înțelegem cât este de important că în astfel de cazuri trebuie să fii aproape de victimă, să o ții de mână și să o asiguri că totul va fi bine. Trebuie să o faci să uite de durere și să-i câștigi încrederea. Asta au făcut Lucian și Adrian până la sosirea echipajelor de descarcerare și ambulanță. Au rămas acolo și au acordat sprijin colegilor lor până când persoana rănită a fost scoasă din autoturism și transportată la spital, chiar dacă au trecut multe ore peste ora la care trebuiau să iasă din serviciu. Nu se gândesc niciodată la acest lucru, sunt obișnuiți, iar familiile lor știu că atunci când Lucian și Adrian întârzie să vină acasă, este pentru că cineva are nevoie mare de ajutorul lor”, au povestit colegii celor doi.

44 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. CuCu says:

  Si… ? Noi” ceilalati ” nu suntem angajatii politiei ori alte structuri de interventii si pt..aia tot ne oprim. Ar fi fost culmea sa refuze ca mai au 15.min si ies din tura iar urmatorii sa nu mearga ca incep tura peste 15.min

  • Chrisis says:

   Voi ăștia “ceilalți” va opriți sa faceți poze mai cucule, asta este diferența. Din păcate sunt mulți din ăștia ca tine care nu sunt capabili sa aprecieze nimic și pe nimeni, voi cucule, sunteți cei mai importanți, voi sunteți miezul din dodoasca!!

   • jack says:

    ce au facut mai exact ca nu inteleg?cand nu iau spaga incurajeaza accidentatii?

    • Stefan51 says:

     daca nu intelegi,dute-n mata la scoala sa intelegi ce citesti,sa nu postezi ineptii

     • Dan says:

      Si, apropo, Aradon, ce-ar fi să faceti câte un articol, ȘI DIN ACTIVITATEA CELORLALTE MESERII, pt ca generațiile actuale au impresia că DOAR ACTIVITATEA CELOR POPULARIZAȚI de masmedia, ar exista si că, restul lucrurilor din viața noastră “ar funcționa de la sine”…

      Si, după cum si observați, IGNORANȚA NAȘTE MONȘTRII !!!😠

    • Tavi says:

     Ai dat tu șpagă cuiva? Sau de unde știi?

 2. Aradean says:

  Mda, chiar nu inteleg aceasta propaganda cu cineva ca si-a facut meseria pentru care este platit… nu asta trebuia sa faca?

  • Chrisis says:

   Vezi tu mai Ardelene “ăștia” nu sunt plătiți sa empatizeze, empatia e o latura umana pe care tu nu o cunoști de aceia nu ți se pare mare lucru.

   • Cocalar says:

    Arădene… Da n-ai tu cum să citești corect după alea 6 luni de miliție pe care le ai. Mamă da ce laude cind ne facem datoria pt care suntem plătiți și încă cum față de un muncitor dintr-o fabrică.

   • radu says:

    *Vezi tu mai Chrisis*astia sunt platiti ca sa aibe o conduita decenta si bun simt in tot cea ce fac chiar si sa empatizeze ca doar sunt oameni nu plante…nu-i asa ???

  • Dan says:

   Mda, se pare ca țara asta funcționează numai pt ca Armata, Poliția, Doctorii și politicienii din structurile Administrative ale Statului, iși fac treaba…?!
   Noi, restul, CA SI CUM N-AM EXISTA…!!!

   V-ar lua, pe VOI TOȚI aștia, “eroii României”, mama-dracului, dacă noi, restul, “pulimea”, am decide să nu mai lucram o singură zi…!

   • Fgr says:

    Dane, după “principiile” expuse aici ma risc sa pun ca ne putem lipsi de serviciile tale aduse societății. Te poți opri dane!!

    • Dan says:

     Ok.
     Atunci “istetu-le”, ia inaginează-ti o zi fara:
     – apa potabila;
     – curent electric;
     – gaze naturale:
     – transportatori (rutieri, feroviari, aerieni și maritimi)
     – fara magazine deschise;
     Etc.

     … mai enumăr?

     Cred ca AR TREBUI PE TOTI AȘTIA SĂ-I FELICITĂM (si pe multi altii pe care nu i-am enumerat), că nu-si fac decât datoria!

     V-ati închipuit cum v-ar fi viața, vouă “geniilor” si “eroilor de servici a României”, fără ” puleții” aștia (dupa cum considerati voi, din “turnul vostru de fildeș”) și fără munca lor, pe care voi o considerați doar “normală” (in schimb, a “eroilor de servici” nu…?!) 🤔
     Voi v-ati uitat vreodata cât de “usoară” e munca acestora (bineintles, NU MĂ REFER AICI LA ȘEFIMEA din aceste firme/institutii, ci la ANFAJATUL DE RÂND, ca si in cazul politistilor, medicilor, militarilor).
     Credeti ca e mai nasoala si mai riscantă activitatea “eroilor”, decât, de exemplu, a celor de la Transelectrica, care lucreaza pe stalpe de zeci de metrii, in zone muntoase, la LEA DE 400KV, sau a celor de la Transgaz, care sudeaza si repara conducte, in șanturi de 1,5 – 2 m adanci, pline de apa su noroi , la conducte PLINE CU GAZ LA 40 Bari presiune? Si mai sunt incă multi altii ca ei…!

     Ei, ce ziceti, ĂȘTIA N-AU DREPTUL SĂ FIE CONSIDERAȚI “EROII ROMÂNIEI” ????
     Ia, mai “rumegați” un pic, “intelijenților”…!

     PS: si, i-am uitat pe cei din “corporații/multinaționale” , care lucrează “la bandă”; băi, răsfățaților, care comentați, cine credeți CA ADUCE VALUTA ROMÂNIEI, ca sa aveti voi ce cumpara in magazine si, ca România SĂ POATĂ DOTA Armata, Politia si Spitalele, CU ECHIPAMENTE PERFORMANTE DE IMPORT ???!!!
     Aud…?! Credeti ca valuta “crește pe garduri”…?

     Daca ati tacea, mai mult, SI AȚI MAI ȘI GÂNDI, poate ati intelege că TOTI TREBUIE RESPECTAȚI, pt că toate meseriile și locuri de muncă (bineinteles ca nu ma refer la cele ale pupincuristilor…) SUNT IMPORTANTE!

   • Neptun says:

    Dane, bah Dane, da-mi un mesaj pe privat sa-ti dau niste Distonocalm,sau vorbeste cu Pana sa-ti dea un joint bun ca mai faci naibii un AVC si rezolvat esti… de unde naiba atata ura pe astia enumerati de tine?! (cu exceptia clasei politice) Si eu lucrez in privat,si mi-e mi se rupe sufletul cand vad ca-mi ia statul moka 42.3% din brut si-mi da Mu*e de ei! Si tot insist ca asa e bine sa fiu cinstit si onest ‘-ca Dumnezeu e sus si vede tot’ vb aia. Da’ ce ai cu oamenii astia?! Nu s-au intitulat ei eroi, si-au facut treaba si atat, Bravo lor! Nici biata Ioana nu i-a numit eroi, ci doar oameni care au o poveste …

   • cuz says:

    “Pulimea”lucreaza la “multinationale” pe linia de productie ca nu au creier sa intre im M.A.I. unde sunt 10 pe 1 loc

    • Neptun says:

     Corect cuz, ‘pulimea’ … produce, nu sunt suficienti de ‘dashtepti’sa reproduca cursiv 3 versuri din Desteapta-te Romane, pentru a fi admisi la o postliceala, dupa care sa execute oridine ca niste animale de la Circ pana la pensionare … Dar oricum imi place ideea cum compari MAI-ul cu linia de productie din fabrici, aici iti dau maxima dreptate, defapt nu sunteti foarte diferiti!

    • Gigi says:

     Unde plm blm la MAI sunt 10 pe unic?!

     • Neptun says:

      @Gigi, conform site-ului MAI au fost6,9 pe un loc in 2019 cumulat A.I.Cuza si postlicealele Cluj si Campina, da pe varianta Melteanului de mai sus zicem 10 ca sa fie suma rotunda ‘- Daca szci cum zac 😉 ” ca sa sune mai fain!

     • Tuluz-Lotrec says:

      10 pe un loc la MAI, banuiesc ca au intrat cei care au dat plicul mai gros, nu?

  • radu says:

   Foarte bine punctat..oare chiar trebuie sa ii laudam daca isi mai fac cateodata treaba pentru care sunt platiti>??

 3. C-asa-i romanul says:

  Un sentiment de apreciere pentru cei doi,cinste celor care i-au educat,si cred ca asemenea oameni ar trebui prezentati mai des,in locul unora ce fac promisiuni desarte.

 4. anonim says:

  Un gest frumos , insa nu vad absolut nimic de scos in evidenta , cam cum ar fii ca o celula de pompieri inaintea terminarii programului cu 15 min sa nu intervina la solicitarea telefonica a cuiva ? cum ar fii ca o simpla caserita de la oricare magazin inainte cu 15 min de terminarea programului sa nu mai incaseze ? cum ar fii ca un mecanic de locomotiva sa nu isi duca cursa pana la capat deoarece risca sa depaseasca programul de lucru , si nu cu 15 min , poate uneori cu ore bune ….in fine ! ma opresc aici ! daca ajungem sa consideram eroi pe toti care nu isi intrerup activitatea cu 15 min inaintea terminarii programului , cred ca putem spune ca aproape toti angajatii RO sunt eroi !!! plm ! suntem o tara de eroi si noi habar nu avem .

 5. Gogu says:

  Frustratilor numai sa aruncati cu noroi stiti. Intradevar cei doi si-au facut datoria, dar voi stiti doar sa debitati numai tampenii. Multi dintre postaci habar nu au ce presupune munca de politie sau de jandarmerie. Felicitari celor doi!

 6. Scarface says:

  Înduioşător articol…oamenii şi-au făcut datoria, pentru asta sunt foarte bine plătiți iar la 47 de anişori vine pensia specială!

 7. petre says:

  Povestea seamana cu cele din ”romanele” politiste ale lui Haralamb Zinca,si cu unele despre pilotii de pe avioanele de linie americane din filmele anilor ’70. Numai ca aici este vorba de un caz real care se vrea un indemn la OMENIE!!! SI UN SEMNAL !!!! RESTRUCTURATI ADMINISTRATIA statului care ASTAZI ESTE MAI MULT DECAT INFECTA/PUTREDA!!!! Cand un gest de omenie/datorie de serviciu pare unul EROIC semnalul este alarmist!!!!!! INGRIJORATOR!!!!!

 8. Florin says:

  Suntem un popor plin de ura si oameni foarte frustrati. Nimeni nu mai stie sa aprecieze lucrurile bune, doar sa imprastiem cu noroi peste tot. De aia suntem unde suntem. Suntem saraci pentru ca nu avem cultura si educatie. Sper ca acest popor sa isi revina odata…

 9. jack says:

  ce au facut mai exact ca nu inteleg?cand nu iau spaga incurajeaza accidentatii?

 10. Vlad says:

  Bravo si respect celor 2 carora chiar le pasa de oameni si si-au ales meseria cu sufletul nu ca restul 99% care sunt acolo doar pentru salar si pensionare rapida. Cand lumea nu se va mai mira de astfel de acte facute de cei angajati la stat, doar atunci va insemna ca cei angajati chiar merita sa fie acolo.

  • Sopârcic says:

   Da, ce să zic Bine că nu l-au găsit pe socrul jandarmului la furat de lemne ! În timpul ăla de 12 ore că numai pe tura asta merge cu Jeepul in luncă la furat de lemne !!!

  • Vanished brain says:

   Serios? 99% stii tu? De unde ai scos procentul asta? Cu ce instrument ai masurat? Toti mergem la servici pentru salariu. Si nu ai ințeles ca oamenii acestia au stat peste program din empatie si devotament. Doamne , câtă ură si frustrare!

   • Prostie says:

    In ce tara traiesti man? Uita-te la restul din sistem cum se uita cand trebuie sa ii rogi sa isi faca treaba. Da, cred ca 99% e mult dar oricum majoritatea nu sunt buni de nimic si sunt acolo pentru ca nici o firma privata nu i-ar angaja la cat de lenesi sunt.

 11. M. FLO says:

  Bai oamenii buni , numai postati toate rahaturile , sa facem vedete , pentru ca , victima sa târât singur din masina , pentru ca se temuse sa nu ia foc masina , a fost conștient, doar ca nu sa putut ridica pe picioare si cel care a provocat accidentul la ajutat sa se tragă din masina , si nu vorbesc aiurea , stiu , pentru ca am fost acolo ..

 12. Vasile Iorga says:

  Felicitari !

 13. Liberta2000 says:

  Ce nu ati inteles e faptul ca MI, la fel ca si marile corporatii are un departament de PR, adica sunt oameni care se ocupa de crearea unei imagini pozitive institutiei. Articolul de față platit sau,, impins in fata,, de purtatorul de cuvant al militiei nu este decat o incercare jalnica in acest sens…..

 14. iahiM says:

  Să trăiți!
  Nu au făcut nimic ieșit din comun, a fost o misiune peste media dificultăților peste care dau zilnic, uni fac față alții nu, din păcat în MAI sunt tot mai putiniy cei care și fac față, drept urmare a slabei pregătiri din centrele de formare care durează foarte mult 6 luni!, eu am făcut armata 12 am fost gradat și stat 8 luni de zile cu port încărcătorul plin și pistolul mitralieră in stradă, in cartierul Primăverii, am păzit pe cei care n-e fură, am continuat să lucrez încă 12 ani prin minister și am plecat,….nu-mi pare rău nici o clipă, in privat am dat peste oameni, muncitori, net superior psihic și fizic fata de uni care sunt angajați în MAI, de mămică și de taticul-euroi.
  Concluzia nu au făcut nimic ieșit din comun, și dacă ar fii sa le dau un calificativ cu indulgenta B.. nu intram în detalii.

 15. Jakab Marcel says:

  Un Premiu Pullizer la gabori, plus merita un scenariu de film toata povestea, bai tinichigiilor, asta e meseria aleasa, din cand in cand un eveniment deasta trist, in Rest 90% puturoseala, sau cum se zice, seara lenesul devine harnic. Peace.

 16. Local

  Ilegalități cu criptomonede într-o hală din Arad
  În schimbul a unui comision de 10 la sută, un danez „s-a angajat” să desfăşoare activităţii de minare a cripto-monedei Bitcoin. 5

  România

  S-a decis: 30 de zile de restricții! Masca e obligatorie, evenimentele sunt interzise și certificatul verde, impus
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2. 16

  ARADON Sport local

  Ovidiu Haţegan, în TOP 5 al arbitrajului european!
  1

  Local

  Incredibila și trista poveste a Teatrului Vechi și a nesăbuitei sale administrații
  O dezbatere publică pe tema Teatrului Vechi, care ar trebui cumpărat acum, în al 12-lea ceas, numai că Primăria... nu prea îi face loc pe lista de priorități. 2

  Local

  Activitate suspendată la ghişeele DGASPC
  Pentru a preveni și limita cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus DGASPC Arad suspendă preluarea la ghișeu a dosarelor de încadrare în grad de handicap.

  Local

  Centrele de vaccinare din municipiul Arad, deschise zilnic, între orele 8-20
  Între 29 şi 31 octombrie, Primăria şi DSP organizează Maratonul Vaccinării, pe holul Palatului Administrativ. 9

  Local

  COVID în Arad: 4.108 cazuri active, 395 sunt internați în spital
  Numărul infectărilor este în continuă creștere în Arad. De joi până vineri au fost depistate 407 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 33.236 de cazuri. 4

  Local

  Restricții actualizate în județ: unde rămâne carantina de noapte și cine scapă de unele măsuri?
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a reunit vineri, 22 octombrie, pentru a actualiza restricțiile din localitățile arădene în funcție de ultimele incidențe calculate.

  ARADON Sport local

  Enterocolita face ravagii la „VI-FE”!
  ARAD. În plin „val 4” al pandemiei de COVID, gruparea fotbalistică de Liga 4, Victoria Felnac, se confruntă cu altfel de probleme de ordin medical. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.