aradon.ro Web analyticsUnii concediază, noi angajăm

De Alin Gherasim

Unii concediază, noi angajăm

Consiliul Judeţean Arad angajează, toţi vecinii concediază/Foto: A.G.
Dacă în Bihor, Caraş şi la Timişoara, aleşii şi-au propus să concedieze funcţionarii care „taie frunze la câini”, Consiliul Judeţean Arad continuă să angajeze oameni.
Scris de Alin Gherasim - Dacă în Bihor, Caraş şi la Timişoara, aleşii şi-au propus să concedieze funcţionarii care „taie frunze la câini”, Consiliul Judeţean Arad continuă să angajeze oameni.

ARAD. Ilie Bolojan, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Romeo Dunca, noul preşedinte Consiliului Judeţean Caraş Severin, şi Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, au anunţat că vor „aerisi” instituţiile. Toţi trei şi-au propus să concedieze zeci sau chiar sute de angajaţi care mută hârtii dintr-un birou în altul sau care nu fac nici măcar atât, dar încasează salarii bune de la stat. Aradul face, însă, notă discordantă în zona de vest a ţării. Nu doar nu că nu se ia în calcul vreo concediere, ci se vorbeşte despre noi angajări.

Consiliul Judeţean Arad este, din nou, sub zodia angajărilor. Asta chiar dacă avem, probabil, cel mai încărcat aparat propriu din judeţele aflate în zona de vest a ţării. Potrivit datelor, la Consiliul Judeţean Arad sunt angajaţi 225 de oameni în prezent. Aici nu sunt incluşi şi şefii instituţiei, care sunt, de asemenea, plătiţi din banii noştri. Imediat ce şi-a preluat al doilea mandat de preşedinte al instituţiei, Iustin Cionca a semnat documentele pentru organizarea a trei concursuri pentru angajarea de personal, dar şi un concurs pentru avansarea unor angajaţi. Aşadar, se doreşte angajarea unui consilier clasa I, grad profesional superior, la Compartimentul Relaţii Externe. Condiţiile nu sunt foarte grele. Mai mult decât atât, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de facultate, de orice facultate, în anunţul de angajare nefiind specificată vreo specialitate.

Mai departe, se caută un referent de specialitate clasa II, care să activeze în cadrul Serviciului Avizare, Autorizare şi Disciplina în Construcţii. Spre deosebire de postul menţionat anterior, candidaţii pentru acest post trebuie să fi absolvit o facultate de arhitectură şi urbanism.

În sfârşit, se mai caută şi un consilier juridic clasa I, pentru Compartimentul Executări Silite. Candidaţii trebuie neapărat să fie licenţiaţi în studii juridice. Aşadar, în curând vom avea 228 de angajaţi.

Rămân 88 la Bihor

Sunt mulţi, sunt puţini angajaţii de la Arad? Nu suntem noi în măsură să ne dăm cu părerea. În schimb, putem să ne uităm puţin în „curtea” vecinilor. Consiliul Judeţean Bihor are, la ora actuală, 174 de angajaţi, cu 54 de angajaţi mai puţin decât are Consiliul Judeţean Arad. Ilie Bolojan, cel care a câştigat preşedinţia instituţiei, a anunţat că va concedia jumătate dintre oameni, urmând ca instituţia să funcţioneze, începând cu data de 1 decembrie, cu 88 de angajaţi. Noi vom avea aproape de trei ori mai mulţi. Mai departe, dacă ne uităm la Consiliul Judeţean Timiş, instituţia are aproximativ 200 de angajaţi. La fel şi la Caraş Şeverin. Tot mai puţini decât noi. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Caraş Severin, noul preşedinte, respectiv Romeo Dunca, a anunţat că va „aerisi” şi el organigrama mult prea încărcată a instituţiei. „Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituția și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru să se afirme în folosul cetățeanului căruia în sfârșit i-a venit rândul să fie respectat”, a spus Dunca. Dacă ne referim şi la alte declaraţii în acest sens, Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, a anunţat că şi în instituţia de pe Bega va urma o reorganizare. „Cu siguranţă auditul pe care o să-l facem o să aibă consecinţe foarte concrete şi e foarte clar că organigrama actuală a primăriei, chiar şi a societăţilor din subordine, nu corespund, de fapt, nevoilor noastre şi, cu siguranţă, va fi un proces de reorganizare”, a spus Fritz. În tot acest timp, Iustin Cionca deschide din nou „robinetul” angajărilor.

Ce spune Cionca?

Interpelat pe marginea acestei situaţii, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a declarat faptul că „nu cunosc situaţia altor județe, dar pot să vă asigur că la CJ Arad fiecare angajat muncește pentru salariul pe care-l primește. Salariile din CJ Arad sunt cele mai mici din România. Până la urmă, contează cât cheltuiești din banul public, nu câți angajați ai”.

36 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dan says:

  Dupa cum se vede, “lupu-și schimbă părul, dar năravul, ba …!”

  Și mai au tupeul sa le reproșeze la USR-isti, ca nu fac Alianță cu ei, dar doar ÎN CONDIȚIILE PE CARE LE VOR EI, PNL-Arad …
  Tupeu, frate, nu gluma: adica ei nu-s dispusi sa renunte la mânăreli și la clientela lor, de casă, dar USR-ul “să danseze cum cântă ei” !

  O vorbă veche spune: “nu-i prost cine tot cere si profită, E PROST CINE-I DĂ!”

  • Buni says:

   Nu mai fi ciudos, să aștepte și usr până după alegeri când vor intra la guvernare și se v-a face loc și pentru ei.

  • rebeca says:

   Vedem ca sufera tare sorosistii ca nu au prins ciolanul ! Dar sa vezi dupa ce-l prind ce nehaliti sunt !

   • Scipio says:

    Sorosisti? Daca nu iti place pnl sau psd, esti automat sorosist. Daca stai in arad si vezi cum merge treaba si iti convine sunt doua variante: sau esti angajat pe pile prin aparatul de partid, sau nu prea ai treaba cu realitatea.

  • Patrascu says:

   Usr _ul a dansat in Bucuresti la toate protestele altfel guniaiele liberale erau la dracu sai duca. Regia a fost semnata de renumitele curve liberale iar actori si masinisti au fost useristi. Asta pe intelesul unora suna asa 😜zilieri platiti care au scandat cu lunile au fost useristi iar acum curvele liberale lea intors spatele. Pe cadavrele de la Colectiv curvele liberale au crescut in sondaje. Bravo usr , traiasca iobagia 😂

 2. Bara says:

  Nici arădenii nu sunt asa de flexibili cum ar trebui, mai votați PNL, PSD, aceasi mizerie iar la Arad e un blat total! Dacă presa din Arad ar fi chiar independenta ar da mai multe lucruri, realități de pe la primărie CJA și din sectorul de stat. Practic e vb de banii noștri! În Arad de ani buni nu se face nimic, doar lucrări pt clientela și la viteza la care se executa lucrările sunt dictate de un anumit personaj! Transparenta la aceste instituții lipsește aproape cu desăvârșire! Alt aspect cu birocrația, oriunde mergi în Arad la instituțiile statului ești umilit și tratat de sus. Excepțiile sunt extrem de rare!

  • barbara says:

   asa este. ca dupa ce ai votat usr, ai stiut de o treaba. vezi stirile cu utlimatumuri pe sistem udmr. facem alianta cu cine trebe, ciolan sa iasa. noapte bine :))

   • Sica says:

    Asa as face si eu, mi-as angaja oamenii mei. Majoritatea votantilor asteapta sa cada pomana din cer insa realistic vorbind nu se poate. La Covasint sunt peste 30 de oameni angajati in primarie care se invart de colo colo si sunt platiti foarte bine.

 3. Basil says:

  Isi baga neamurile, prietenii si amantele la frecat mentosanu’ pe bani multi.Ia-ti votat, spalati-va pe cap cu ei.

 4. tupeu says:

  Tupeu de chelner cubucar la CJ;pretextul ca nu este cunoscuta situatia din alte judete in mod logic ar trebui sa duca la indepratarea din functie,pe motiv de autism ! Insa nu trebuie pierdut din vedere ca ticalosii au castigat alegerile in Arad,iar ajutorul dat de servicii trebuie rasplatit,iar pilele trebuie recompensate. Bravo PNL Arad,tipic pemntru Falca !!!

 5. Veritas says:

  Iustin Cionca trebuie sa plece!!!

  • Gerula says:

   Da …,dar peste patru ani,din pacate ! Aradenii au avut o sansa dar si-au batut joc de ea…,au preferat sa stea acasa…,mai ales tinerii ! Aradul este deja o pata gri aici in vestul extrem al tarii,din pacate peste patru ani va fi o gaura neagra intre Bihor,Timisoara,Caras si culmea…Hunedoara !!!

 6. Exagerat! says:

  Nishte nemernici: Falca, Cionca, Cadar, Bilcea, pistru-iata!!!! Ordinari care trebuie luati la raspundere de cetatenii aradului! Bah, dar chiar sa punem toti mediocrii sa ne conduca? Chiar asa sa ajungem. Timisoara si-a ales oameni capabili, Bihor la fel! Noi numa’ chelneri, barmani, arbitrii si absolventi de Vlaicu si Goldis avem?

 7. cititor says:

  eu nu inteleg cum se poate sa-l angajezi SOFER la consiliul judetean pe fostul comandat de la pompieri-proaspat pensionar?nu are dumnealui vreo vina ca il loc sa se bucure de pensie tine locul unui tanar care va pleca sa lucreze afara.

 8. Stana says:

  Sugative pe banii nostri🤢🤮

 9. Hdggf says:

  Cionca un sugator de bani publici cu hoarda lui…

 10. marincas says:

  Cionca mincinosu dar cu pilele din DGASPC cum ramane? domanele care vin la lucru la 9, merg la tigara jumatate de ora, lucreaza jumatate de ora, merg la piata sau la coafor dupa caz, suna copilul si vorbesc 20 de minute cum a fost la scoala, merg la masa 2 ore, apoi o cafea, dpa mai schimba 2 vorbe in 10 minute cu colegii, mai lucreaza o ora apoi pleaca

 11. pst says:

  IN PLINA PANDEMIE SA MAI DAI SI OAMENII AFARA ? II TII CUM POTI!

  Directori peste directori care au salarii cat 10 angajati si nu fac nimic pentru banii primiti, AIA DA!

  Dar tocmai asta nu se va intampla niciodata.

  Pentru cei frustrati si insetati de sange de functionari publici, uitati-va prima data la directori, SRI-isti si parlamentari! De ce nu faceti gura acolo?

 12. Sorin says:

  un JEG cu tupeu ordinar !!!!!

 13. Tot mai rau says:

  În coada am fost în coada vom rămâne. Cu aaa conducere.Ne vom distanta de Bihor în sensul regresului..Greu învață unii din succesul altora.

 14. geo says:

  Aică la Bihor se poate face treabă cu 88 de oameni ? La Arad cu 225 mai este nevoie de angajări. Păi este normal, după campania electorală mai trebuie să dea un post călduț și unora care s-au afirmat în această campanie.
  Vedeți, comparația dintre cum arată Oradea și cum arată Aradul a deranjat tot timpul pe lingăii de serviciu ai PNL. Acum, dacă le spui că la CJ Bihor se poate munci și face treabă cu 88 de angajați (Bihorul cred că este și mai mare ca Aradul), iar la Arad nu ajung 225 ma trebuie angajați vreo câțiva, vor sări ca arși lingăii și postacii de serviciu să spună că ești bolșevic, comunist, ții cu PSD-ul. Asta este placa pe care o știu. Nu vor să vadă realitatea, pentru că realitatea îi deranjează. Deranjează pentru că vezi ce a putut face un PNL-ist la Oradea și vezi ce a putut face un PNL-ist faraon la Arad. Cum să pui Bihorul comparativ cu Aradul, Aradul cu Oradea ? Păi măi sugacilor, diferențele se văd de la o poștă, în ce hal ați adus Aradul după 8 ani de domnie faraonică și cum a ajuns Oradea după 8 ani de primărie cu Bolojan. Iar acum continuăm cu aceeași placă, mai îndesăm câteva funcții bine plătite în CJA și probabil și în primăria Arad, iar Bihorul reduce dratic personalul. Practic Bihoul va lucra cu 1/3 din ce avem noi la Arad. Bravo, se poate !

 15. ciobi says:

  Angajăm, angajăm… Dar cum ? Bani ptr salarii de unde ? Hehe, băiatu e șmecher. Cere dela L.Orban bani pentru …. spital

 16. Ion a lu, gălbeneală says:

  Pe bune,
  ce de comentarii !!!!!!!!
  asta au votat aradenii /prezenti la vot/ asta avem asa ca .mucles 4 ani!
  si apoi iar 4 ani si tot asa Este? este !

 17. Mixu says:

  La Oradea, primăria și CJ , vor construi un nou spital municipal din fonduri europene. La noi bibi, cionca&co, sunt fii ploii, dar la căpătuială campioni!

 18. Patrascu says:

  Cioanca daca vrea sa fie mai smardoi decat Mister 👔Bolojan trebuie sa mai angajeze(adune) citeva cioate uscate de pe Valea Muresului sa fie la numar 365de vreascuri pe statul de plata. Cite un ciot pentru fiecare zi a anului

 19. anonim says:

  E greu sa faci performanta cu sute de oameni pe care ii ti pe salarii de nimic (si te mai si lauzi cu asta), multi neprofesionisti adusi pe linie pol, doar tu si cativa catei pe langa tine iti dai salarii babane. In loc sa ai cativa profesionisti cu salarii babane cu care sa faci performanta iar tu sa ai cel mai mic salariu intre ei. Dar asta nu va fi niciodata ptr ca traim in …

 20. Ioana says:

  Sa va uitati si la angajarile facute de Spitalul judetean, nu este specificat unde se fac angajarile ca sa faca ei cărțile cum doresc sau in functie de care da mai mult. Doamna director de ingrijiri Otilia Popa isi aduce toate preferatele de la genesys, totul este pe baza aranjament .pe ăștia chiar nu ii intreaba nimeni, si atunci ne miram ce soarta avem?

  • Ioana says:

   Sa va uitati si la angajarile facute de Spitalul judetean, nu este specificat unde se fac angajarile ca sa faca ei cărțile cum doresc sau in functie de care da mai mult. Doamna director de ingrijiri Otilia Popa isi aduce toate preferatele de la genesys, totul este pe baza aranjament .pe ăștia chiar nu ii intreaba nimeni, si atunci ne miram ce soarta avem?

 21. Local

  PNL Arad a votat moţiunile ambilor candidaţi pentru şefia partidului
  ARAD. Organizaţia Judeţeană PNL Arad a aprobat, prin vot, susţinerea moţiunilor ambilor candidaţi la preşedinţia partidului, atât moţiunea cu care candidează Ludovic Orban, cât şi moţiunea cu care candidează Florin Cîţu. În adresa transmisă către Comisia de Organizare a Congresului PNL, secretariatul general al PNL Arad anunţă că moţiunea „România Liberală”, care aparţine premierului Florin Cîţu, a primit 73 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 3 abţineri. 2

  Local

  S-a deschis o nouă secţie Covid în Arad
  ARAD. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad anunţă că a fost deschisă o nouă secţie Covid-19 la unitatea medicală din oraşul nostru. Secţia Medicină Internă II, care are 37 de paturi, a devenit, de vineri, secţie Covid.

  Local

  Bani pentru proiectele PNDL
  ARAD. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunţă că Guvernul a alocat aproape 400 de milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor demarate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II. În total, 539 de obiective de investiţii din întreaga ţară vor beneficia de aceste fonduri. 1

  România

  Cum se descarcă certificatul verde COVID-19? Documentul care va deveni vital în zilele viitoare
  Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. În localităţile unde incidenţa va fi cuprinsă între 3 şi 6 la mie certificatul verde, care atestă vaccinare, trecerea prin boală sau testarea, va fi obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiţii sportive, nunţi sau botezuri. Operatorii economici vor folosi aplicaţia „Check DCC" pentru a verifica codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene.

  România

  Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea prezentării certificatului verde pentru anumite activități, dacă rata de incidență ajunge la 3 la mie
  Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori. 5

  Local

  CCIA Arad ar putea să adere la Federaţia Camerelor de Comerţ Dunărene
  Un acord în acest sens a fost exprimat de preşedintele Gheorghe Seculici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii DCCF. 3

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” vor juca acasă dubla din cupă
  FCC Baschet UAV Arad a anunțat un nou parteneriat cu UTA pentru abonați. 1

  Local

  2.886 de persoane locuiesc fără forme legale în municipiul Arad
  Acestea au fost descoperite de poliţiştii locali, în urma verificării a 1.122 de asociații de proprietari. 9

  ARADON Sport local

  Mai moare o echipă în sportul arădean!
  Echipa de polo CS AMEFA nu s-a înscris în Superliga Naţională. Primarului Călin Bibarţ îi place rolul de „gropar”. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.