aradon.ro Web analytics
UVVG, 30 de ani de excelență în învățământul universitar

UVVG, 30 de ani de excelență în învățământul universitar

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost înființată în 2 mai 1990. În cele trei decenii de existență, comunitatea academică a acumulat multiple experienţe în plan didactic, al cercetării ştiinţifice, managementului academic, orientării studenţilor pe plan profesional, social, cultural şi valoric.
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost înființată în 2 mai 1990. În cele trei decenii de existență, comunitatea academică a acumulat multiple experienţe în plan didactic, al cercetării ştiinţifice, managementului academic, orientării studenţilor pe plan profesional, social, cultural şi valoric.

Prin eforturile constante ale comunităţii academice, în special ale Preşedintelui, Rector Fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, și ale membrilor fondatori, UVVG Arad a contribuit la realizarea incluziunii sociale, la formarea de competenţe ale studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, care să le permită integrarea socio-profesională activă şi dezvoltarea personală în conformitate cu valorile şi principiile Uniunii Europene, în ceea ce priveşte respectarea demnităţii umane, libertăţii, dreptăţii, egalităţii de şanse, nondiscriminării, democraţiei, păcii şi drepturilor omului.

Internaţionalizarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, printre universităţile de prestigiu din Europa face parte din opera excepţională de manager a Preşedintelui şi Rectorului fondator Aurel Ardelean al cărui nume este înscris de peste 28 de ani în istoria învăţământului superior românesc şi european, ca parte a patrimoniului cultural universal. Valorile morale ale Profesorului Aurel Ardelean, de la care nu a abdicat niciodată au fost: demnitate, onoare şi curaj.

Profesorul Aurel Ardelean a fost primul care a îndeplinit visul arădenilor de a avea învăţământ superior la Arad, cerut de Vasile Goldiş, la începutul veacului trecut, în Parlamentul de la Budapesta. De aceea, Nu întâmplător, ctitorul României Mari, Vasile Goldiş, a devenit patronul spiritual al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a acordat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Rector fondator – Preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Medalia şi Diploma Omagială „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române pentru laici. A fost distins cu Ordinul Preşedinţiei României „Serviciul Credincios” în grad de cavaler, dar şi cu numeroase premii ale Academiei Române şi Academiei Oamenilor de Ştiinţă.

Preşedintele şi Rectorul fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Aurel Ardelean rămâne un simbol al deschiderii, al umanismului, al acţiunilor pozitive şi al altruismului, al excepţionalelor şi numeroaselor reuşite, ale căror efecte vot fi preţuite şi în viitor. Numărul mare de absolvenți (aproape 100,000) ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, cu sprijinul autorităţilor locale, dar fără nici un ban de la stat sau de la minister, au ajuns oameni destoinici, care conduc instituţii publice şi întreprinderi de mare performanţă. Foarte mulți dintre absolvenţi au ocupat, sau ocupă poziții de conducere importante atât în Ministere, Parlament, Consilii Județene, Primăriii, cât și la unitățile din subordinea acestora, ceea ce demonstrează nivelul ridicat al învățământului, dar și oportunitățile și deschiderea pe care comunitatea locală o prezintă față de studenții din țară și străinătate.

Colaborarea cu autorităţile publice locale, în special cu Arhiepiscopia Aradului, Primăria Arad, Consiliul Judeţean Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Arad, Prefectura Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a reprezentat o necesitate obiectivă, concretizându-se în iniţierea şi organizarea de acţiuni culturale, ştiinţifice, de proiecte, parteneriate, care au generat avantaje reciproce. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a beneficiat, de suport reciproc şi expertiză calificată în derularea unor proiecte comune importante. O muncă de echipă, care a permis un transfer de cunoștințe între specialiștii noștri și partenerii antreprenoriali. Realizările instituției, transferul de know-how de la cadrele universitare cu o pregătire academică la cele mai înalte standarde educaționale către absolvenți – viitorii angajați, contribuie la creșterea prestigiului județului Arad în ţară şi străinătate.

Cea mai mare binefacere pentru comunităţile locale şi instituţiile lor reprezentative realizată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad constă în punerea la dispoziţia acestora a numeroase serii de specialişti, cu studii superioare, de absolvenţi ai ciclurilor universitare de masterat şi doctorat destinate integrării pe piaţa muncii şi în societate spre a contribui calitativ la prosperitatea ţării. Prin facultăţile sale, Universitatea a acţionat pentru realizarea consecventă a misiunii didactice şi de cercetare ştiinţifică. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad asigură, în trei Campusuri universitare – la Arad şi filiale, 110 aule, săli de curs şi seminar, 155 laboratoare, o bibliotecă centrală universitară informatizată şi conectată la spaţiul virtual al cunoaşterii, biblioteci specializate ale facultăţilor, o grădină botanică universitară, cinci muzee, colecţii de artă şi literatură, baze modernizate pentru desfăşurarea practicii studenţilor, centre educationale, editură şi tipografie proprii, centre culturale, baze sportive şi de agrement moderne dedicate studenţilor, cămin studenţesc şi cantină, un incubator pentru afaceri.

Universitatea a acţionat în direcţia strategică de integrare în circuitul european şi mondial de valori ştiinţifice, culturale şi educaţionale, prin relaţii de cooperare, sub forma parteneriatelor academice şi de cercetare. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad participă la reuniunile de lucru şi la luarea deciziilor în calitate de membru, sau de asociat la: Asociația Universităților Europene (EUA), Magna Charta Observatory (MCO), Academia Europeana de Științe și Arte (AESAA), Alma Mater Europaea (AME), Conferința Rectorilor Danubieni (DRC), Asociația Mondială pentru Cercetare Educațională (AMSE), Belt and Road Internațional Medical Education Alliance (BRIMEA), Federația Europeană a Școlilor Superioare (FEDE), care este membră în Comisia Europeană pentru învăţământ din cadrul Consiliului Europei. UVVG a promovat relaţiile culturale internaţionale şi prin intermediul centrelor culturale: francez, italian, german, brazilian şi chinez. Ca urmare a acestor conexiuni, s-au extins mobilităţile inter-universitare pentru studenţi şi personalul didactic şi de cercetare, prin programul ERASMUS şi a crescut numărul de studenţi străini cuprinşi în programe de studii organizate de Universitate. De asemenea, rezultatele dezvoltării cooperării în cadrul Şcolii Doctorale şi al Institutului de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean”, în special a programelor doctorale organizate în cotutelă, sunt vizibile la nivel internaţional.

Prezența studenților străini la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad evidențiază atât o amprentă socio-culturală, cât și una economică. Aceștia aduc la nivelul municipiului şi judeţului nostru elemente din cultura lor, din tradițiile și obiceiurile lor, sprijinind totodată și economia locală. Pe de altă parte, absolvenţii care pleacă din municipiu, după finalizarea studiilor, duc cu ei informații despre cultura și obiceiurile noastre, despre tradițiile și valorile noastre, asigurându-ne o carte de vizită la nivel național și internaţional.

Pe tot parcursul său, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a conlucrat cu autorităţile locale şi judeţene pentru implementarea a numeroase proiecte educaționale, culturale și sociale, desfășurate în folosul comunității arădene. Deschiderea către comunitate a adus beneficii reciproce, acesta fiind principalul rezultat al eforturilor întreprinse de UVVG de-a lungul existenței sale, în procesul educativ bazat pe egalitate de şanse și diversitate, sustenabilitate și răspundere socială, deschidere, transparență și corectitudine, inovație și profesionalism, respectul pentru valorile individuale și colective.

15 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. SKYman says:

  99% din diplomele care le scoate UVVG-ul, nu au NICI O VALOARE prin lume…
  Cunoscátorii stiu de ce… Toate fácute pe Relatii, Bani, Pile si Amor.

  • Zamolxe says:

   Hai cu hatereala. Hai venin, ura. Frustrat cu putzza mika

   • SKYman says:

    Probabil ai obtinut si tu diploma pe aceastá cale, pui de dac…

    • UnUmilCetatean says:

     @SKYman, bine maestre, hai sa-ti dau o duma, am o facultate (Stiinte juridice) terminata la UVT si am una la Goldis (RISE) Licenta in 2008, pe vremea aia intre UVT si UVVG sti care a fost diferenta? UVVG avea RISE acreditat pe cand UVT trebuia sa ma duc la Cluj pt Licenta … dar da subscriu, atat la UVVG cat si la UVT daca ai relatii/pile si niste banuti ai viata destul de usoara…

     • SKYman says:

      Stimate cetátean, sper cá nu doresti sá-ti reamintesc la CINE s-au dat examenele la Cluj si care a fost modul de examinare la acel Profesor (C…n); la báiesti plicul, la fete putza…

 2. Nealcosu says:

  E o fabrica de diplome….. Atat! Spoiala de universitate! Afara-i vopsit gardu…..inauntru, leopardu!

 3. f.b. says:

  Ardelean n-a avut norocul sa prinda Covid-ul… precis ca o lua inaintea Oxfordului cu vaccinu’.

 4. Catalin says:

  UVVG este o institutie corupta, mentinuta in viata de o administratie corupta si care, la randul ei, potenteaza coruptia administratiei . Daca societatea romaneasca se va insanatosi vreodata, UVVG va disparea in mod natural pentru a lasa locul unei institutii de invatamant viabile, bazata pe valoare si merit.

 5. Nu contează says:

  Pe ce loc este această ,,universitate” în clasamentul Shanghai ?

 6. Parneava says:

  Majoritatea celor care scriu pe forum,au terminat la Goldis,sau si-ar fi dorit sa termine acolo.Dar intrebati-va parintii si bunicii de ce in 1956,facultatile din Arad au fost mutate la Timisoara?O scoala buna devine cu adevarat scoala,dupa 50-100 de ani.Cand s-a infiintat Universitatea din Craiova,acolo terminau toate ciurucurili,iar profesorii erau “universitari”adusi de la scolile elementare.Astazi e cu totul alta universitate.Vorbiti de pile,cunostinte si bani,dar spuneti lucrulilor pe nume:stiu ca X a dat atat la Y profesor.Asa toate comentariile voastre sunt nu doar rautacioase,dar si lipsite de sens.In alta ordine de idei,ma mandresc cu faptul ca l=am cunoscut pe Aurel Ardelean,omul caruia invatamantul aradean nu va putea niciodata sa-i multumeasca,pentru toata munca depusa si mai ales pentru sufletul deschis cu care a pornit aceasta munca.Dumnezeu sa te odihneasca in pace Aurele,ai muncit o viata,sa faci dintr-un oras de targoveti ingamfati,un oras de intelectuali.Sunt sigur ca acolo sus Dumnezeu te apreciaza.

  • Adela says:

   Așa este! Cel mai ușor e împroșcatul cu noroi, adesea într-un limbaj suburban! Omul inteligent știe să aprecieze ceea ce este bun… Dar îl voi cita pe Andrei Pleșu: omul nu poate să vadă în cei din jur decât ceea ce este el însuși…

  • cocolino says:

   Dacă nu era deranjul din decembrie 89, nu auzeai de această somitate, de profesorul din localitatea Susul de jos.

 7. SabinA says:

  Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca detine locul 357 in Europa si locul 857 in lume. ——— Universitatea aradeana Vasile Goldis ocupa locul 1.443 in Europa si locul 5614 in Lume—————se gaseste la pagina nr,.14 WEBOMETRICS.INFO

 8. Nicolae Guta says:

  Ce mai conteaza facultatea daca nu iei BAC-u? Cum a spus un mare idol al romanilor, cu BAC sau fara BAC semintele tot acelasi gust are!

 9. Advertorial

  Împreună pentru Victor
  Sub umbrela campaniei "Împreună pentru Victor ", Grădinița P.P. "Curcubeul copiilor" Arad în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor și Inspectoratul Școlar Județean Arad, organizează evenimentul caritabil "Zâmbet pentru Victor "

  ARADON Sport local

  Poloiştii de la AMEFA s-au calificat la turneul final

  UT Arad

  În ce condiții pleacă Roger de la UTA la CFR
  Laszlo Balint crede că brazilianul își va face treaba în mod profesionist până în ultima zi în care va sta la Arad. Agentul lui Roger, Bogdan Apostu nu știe dacă jucătorul pleacă acum, sau la vară, la CFR Cluj.

  Local

  Susţin excelenţa în cultură!
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad implicată în acţiuni sub genericul „Luna Culturii la UVVG”.

  ARADON Sport local

  Paul Barta, noul director la CSŞ Gloria Arad

  România

  Transcriptul apelurilor la 112 ale polițistului care a ucis-o pe Raisa: „Am lovit-o pe trecerea de pietoni! Am lovit-o, mi-a sărit în față!"
  3

  Local

  97% dintre elevii arădeni fac cursuri cu prezență fizică
  În cazul a 97% dintre elevii din județul Arad, cursurile se desfășoară normal, cu prezența fizică în sălile de clasă.

  Local

  Sănătatea arădenilor, pusă în pericol de sărbători
  Controalele efectuate în special la produsele din carne, comercializate în preajma sărbătorilor, au scos la iveală zeci de nereguli. 3

  Local

  A trecut Crăciunul. Să achiziţionăm un brad artificial!
  Proiectul de hotărâre privind achiziţionarea bradului artificial e adus din nou în atenţia Consiliului Local Municipal. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.