aradon.ro Web analytics
UVVG a acordat Premiul „Mihai Eminescu”

De Daniel Scridon

UVVG a acordat Premiul „Mihai Eminescu”

Premiul i-a revenit poetei arădene Lia Teodora Ianto, cunoscută sub pseudonimul literar, Natalia Micalona.
Scris de Daniel Scridon - Premiul i-a revenit poetei arădene Lia Teodora Ianto, cunoscută sub pseudonimul literar, Natalia Micalona.

ARAD. În urmă cu 17 ani, la iniţiativa regretatului Preşedinte Aurel Ardelean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad iniţia o provocare pentru scriitorii mai tineri, dar şi pentru cei consacraţi, prin acordarea Premiilor Literare „Mihai Eminescu” şi „Ioan Slavici”.

După ce în urmă cu doar o săptămână, UVVG a acordat premiul literar „Ioan Slavici” tânărului scriitor Andrei Lucian Mocuţa, chiar de Ziua Internaţională a scriitorilor, pe 10 martie – dată cu o semnificaţie aparte, Mihai Eminescu publicând prima sa poezie în revista Familia condusă de Iosif Vulcan, cel care a schimbat numele tânărului poet din Eminovici în Eminescu – a fost zi de sărbătoare în cadrul Bibliotecii „Aurel Ardelean” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Cu acest prilej, într-un cadru restrâns impus de pandemie și cu respectarea măsurilor sanitare, a fost decernat premiul literar „Mihai Eminescu” tinerei poete arădene Lia Teodora Ianto, cunoscută sub pseudonimul literar, Natalia Micalona.

Cu această ocazie, prorectorul UVVG, conf. univ. dr. Cristian Benţe, a subliniat implicarea şi sprijinul instituţiei de învăţământ superior în promovarea culturii contemporane şi a comunităţii arădene.

Să mai spunem că laureaţii din acest an ai premiilor „Ioan Slavici” şi „Mihai Eminescu” au fost aleşi de un juriu format din: dr. Doru Ioan Sinaci, directorul Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol”, conf. univ. dr. Speranţa Milancovici, decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport UVVG, dr. Virgiliu Jireghie, artist fotograf şi prof. univ. dr. Marius Grec, Director Complex Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale – UVVG, preşedintele juriului.

„Suntem onoraţi să continuăm tradiţia acestor premii, iniţiate de regretatul Preşedinte al UVVG, prof. Aurel Ardelean, care reflectă deschiderea Universităţii noastre către comunitatea arădeană şi dorinţa de promovare a culturii contemporane. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” îşi exprimă, în continuare, sprijinul şi întreaga susţinere pentru talentele arădene în literatură” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, cea care continuă iniţiativa regretatului preşedinte Aurel Ardelean.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Sandi says:

  Hai ca Lile Ramona au saltat-onasti pt plagiat
  Urmeaza sa-i verifice pe “academicienii “ de la Goldis. Cu Cotoraci , Onel si Fraiman in topul listei .

 2. Oameni

  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, după un accident la schi
  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit în urma unui accident de schi. Starul viitorului serial Moon Knight de la Marvel şi modelul Chanel a fost spitalizat marţi după ce a suferit o accidentare la cap.

  ARADON Sport local

  Speranțe mici pentru o îmbunătățire la rugby-ul în 15
  CSU Arad a avut rezultate bune la rugby în 7, dar are probleme la cel în 15.

  Mapamond

  Un candidat la Senatul SUA fumează marijuana în spotul său electoral
  Un candidat la Senatul SUA din Louisiana a difuzat marţi o reclamă în care fumează marijuana, în încercarea de a declanşa ceea ce el numeşte „un nou dialog” asupra drogurilor. 1

  România

  Ministrul Educației, mesaj către profesorii greviști: La rectificarea bugetară se vor identifica soluţii
  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis un mesaj profesorilor care miercuri au organizat o grevă de avertisment. Sunt convins că la rectificarea bugetară se vor identifica soluţii, a spus Cîmpeanu.

  Local

  Curent la preţ astronomic pentru Compania de Transport Arad
  Factura pe luna ianuarie este uriaşă, de 2,4 milioane de lei, după ce compania a fost nevoită să cumpere energie electrică la un preţ de zece ori mai mare decât anul trecut. 8

  Mapamond

  La 87 de ani, Brigitte Bardot, refuză sa fie vaccinată împotriva Covid. A plecat în Africa folosind un certificat fals
  Brigitte Bardot a declarat că nu va face vaccinul împotriva Covid. Actriţa în vârstă de 87 de ani a explicat: „Sunt alergică la toate substanţele chimice”. 8

  România

  Guvernul a decis: minivacanță de cinci zile pentru români!
  Veste bună pentru salariaţi. Conform Codului Muncii în anul 2022 vor exista 15 zile libere! 5

  Local

  Mica Unire, sărbătorită la Arad
  Instituția Prefectului – Județul Arad organizează, luni, 24 ianuarie, pe platoul din fața Palatului Administrativ, o serie manifestări pentru a marca Unirea Moldovei cu Țara Românească. 3

  Local

  UAV Arad, partener în proiectul RoCult Vest
  Proiectul își propune să contribuie la afirmarea identității culturale a regiunii de vest, în contextul național.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.