aradon.ro Web analytics



Vizită cu declaraţii pe şantierul de la UPU

De Adriana Barbu

Vizită cu declaraţii pe şantierul de la UPU

Au început lucrările de extindere a imobilului în care funcţionează Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Arad. Ce spun responsabilii investiției, după o vizită aici?
Scris de Adriana Barbu - Au început lucrările de extindere a imobilului în care funcţionează Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Arad. Ce spun responsabilii investiției, după o vizită aici?

Arad. Au început lucrările de extindere a Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, finanțate de Consiliul Județean Arad din fonduri europene. Acesta este anunţul făcut, în primă fază, prin intermediul unui comunicat de presă de către CJA. În informare se arată faptul că imobilul în care funcționează Unitatea de Primire Urgențe „se va extinde spre Nord-Est, cu un corp de clădire având regim de înălțime subsol parțial+parter. Valoarea contractului de lucrări este 5.400.000 de lei, iar durata de execuție este 12 luni”.

Tot de aici aflăm că președintele Iustin Cionca a avut marţi o discuție, pe șantier, cu reprezentanții spitalului, ai firmei care execută lucrarea și cu aparatul tehnic al Consiliului Județean, după care acesta a declarat: ,,Unitatea de Primire Urgențe se va extinde cu 500 de metri pătrați, iar noul spațiu va fi dotat cu aparatură modernă finanțată din fonduri europene, în cadrul aceluiași proiect de extindere a Unității de Primire Urgențe. Astfel, în noul corp de clădire vor funcționa un computer tomograf și un ecograf cu funcții cardio, aflate în prezent în licitație, cu o valoare estimată de 3.455.000 de lei, respectiv un aparat radiologic, în valoare de 850.000 de lei, care a fost deja achiziționat. Odată cu acest proiect se vor reduce timpii de așteptare, diagnostic și intervenție, ceea ce poate duce la salvarea de vieți. Facem această investiție majoră pentru că UPU reprezintă unul dintre cele mai importante spații ale spitalului, cu o adresabilitate crescută. Avem nevoie de o Unitate de Primire Urgențe modernă, pentru a face față urgențelor din întreg județul”.

Radu Jipa, medic şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a precizat şi el pe același subiect, după vizită faptul că: ,,Extinderea UPU este un proiect care ne ajută foarte mult atât pe noi, cadrele medicale, cât și pacienții care se adresează în regim de urgență spitalului. Acest proiect va îmbunătăți desfășurarea activității medicale, prin scăderea timpilor de realizare a investigațiilor radiologice. Astfel, prin dotarea UPU cu aparatură performantă, pacienții nu vor mai trebui transportați pe holurile spitalului la Laboratorul de radiologie, urmând a fi investigați de îndată la intrarea în unitate!”.

 

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stoiankovics says:

  Sa fim seriosi, cand vedem un fost chelner dandu-si cu parea despre constructii imi vine sa parasesc aceasta tara pe care au distrus-o acesti chelneri si chelnerite blondd ai prea iubitului PDL.

 2. Upu says:

  Ce să spună….că până acuma sa plătit echivalentul a 2 spitale pe agenti de pază de la anumită firmă!
  Tipic românește!
  Bravo aleșilor!!!

 3. doru says:

  Cumplit,odpatar cu doctorat conduce un judet!Alegatori de rahat.

 4. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.