aradon.ro Web analytics

Votati proiectul aradean „Ecoturism montan” in concursul „Tara lui Andrei”!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
ARAD. Condor Club Arad și Salvamont Arad au depus spre finanțare un proiect pentru realizarea de trasee turistice și cicloturistice în vestul Munților Zărand. <h2>
Scris de Corina Hutan - ARAD. Condor Club Arad și Salvamont Arad au depus spre finanțare un proiect pentru realizarea de trasee turistice și cicloturistice în vestul Munților Zărand. <h2>

Ce presupune proiectul “Ecoturism montan” ?

Prin acest proiect se dorește crearea unei strategii de dezvoltare a turismului montan arădean, care să devină document al administraţiei publice judeţene, document care să fie implementat la nivel teritorial precum și amenajarea infrastructurii ecoturistice pentru dezvoltarea drumeţiei şi a cicloturismului în partea de vest a Munţilor Zarand.

 

Implicare și unitate

Elaborarea strategiei de dezvoltare a turismului montan arădean presupune formarea unei echipe de lucru în a cărei componenţă sunt reprezentanţii diferitelor instituţii şi asociaţii care acţionează în spaţiul montan arădean: administraţii publice locale, Centrul Cultural Judeţean Arad, Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad, asociaţii ale turiştilor, cicloturiştilor, vânătorilor şi pescarilor, motocicliştilor etc. Acest grup de lucru va identifica şi contura elementul de interes comun, care să permită fiecăruia să se dezvolte, dar fără a afecta activitatea celorlalţi.

Prin amenajarea infrastructurii ecoturistice se vrea remarcarea celor 16 trasee turistice existente în vestul Munţilor Zarand (cu o lungime totală de cca 190 km), amplasarea panourilor informative şi indicatoare, amenajarea locurilor de popas şi a izvoarelor, dezvoltarea site-ului Serviciului Salvamont Arad, tipărirea unor hărţi turistice, respectiv derularea unui curs de prim ajutor pentru 25 de promotori ai turismului montan. De asemenea, împreună cu reprezentanţii celor 6 teritorii administrative din vestul Munţilor Zarand, se va realiza o strategie de dezvoltare turistică. Infrastructura ecoturistică realizată devine un exemplu de bună practică şi pentru alte comunităţi din spaţiul montan arădean.

Valoarea proiectului

Pentru realizarea celor menționate mai sus este necesară suma de 5000 de euro, bani care pot fi obținuți dacă proiectul „Ecoturism montan” va ieși câștigător din competiție. Pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie de cât mai multe voturi. Partenerul Condor Club Arad, Serviciul Public Judetean Salvamont – Salvaspeo Arad va acoperi diferenţa de costuri dintre suma prevăzută în bugetul proiectului şi suma totală necesară pentru amenajarea integrală a traseelor turistice din partea de vest a Munţilor Zarand, conform Legii Salvamontului.

De ce acest proiect?

În momentul de faţă, referitor la potenţialul şi activităţile turistice din vestul Munţilor Zarand lipsește o strategie turistică unitară, marcajele turistice sunt degradate şi lipsite de panouri de informare sau indicatoare, ceea ce duce la creşterea riscurilor de accidente şi rătăcire, nu există locuri de popas şi izvoare amenajate și nici mijloace de informare pentru turiști (pliante, hărţi).

Cum votați?

Pentru a acorda un vot proiectului „Ecoturism montan” trebuie să intrați pe site-ul http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-ecoturism-montan-id-1125-cmsid-65 unde, sus, în partea dreaptă a paginii, există opțiunea „VOTEAZĂ ȘI TU”. Pentru a  putea vota trebuie să aveți cont pe site-ul „Țara lui Andrei”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului.

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 1

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 3

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 3

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere.

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” revin în fața fanilor cu Phoenix
  FCC Baschet UAV Arad repetă formula cu o dublă la Arad și Timișoara cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.