aradon.ro Web analyticsVotati proiectul aradean „Ecoturism montan” in concursul „Tara lui Andrei”!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
ARAD. Condor Club Arad și Salvamont Arad au depus spre finanțare un proiect pentru realizarea de trasee turistice și cicloturistice în vestul Munților Zărand. <h2>
Scris de Corina Hutan - ARAD. Condor Club Arad și Salvamont Arad au depus spre finanțare un proiect pentru realizarea de trasee turistice și cicloturistice în vestul Munților Zărand. <h2>

Ce presupune proiectul “Ecoturism montan” ?

Prin acest proiect se dorește crearea unei strategii de dezvoltare a turismului montan arădean, care să devină document al administraţiei publice judeţene, document care să fie implementat la nivel teritorial precum și amenajarea infrastructurii ecoturistice pentru dezvoltarea drumeţiei şi a cicloturismului în partea de vest a Munţilor Zarand.

 

Implicare și unitate

Elaborarea strategiei de dezvoltare a turismului montan arădean presupune formarea unei echipe de lucru în a cărei componenţă sunt reprezentanţii diferitelor instituţii şi asociaţii care acţionează în spaţiul montan arădean: administraţii publice locale, Centrul Cultural Judeţean Arad, Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad, asociaţii ale turiştilor, cicloturiştilor, vânătorilor şi pescarilor, motocicliştilor etc. Acest grup de lucru va identifica şi contura elementul de interes comun, care să permită fiecăruia să se dezvolte, dar fără a afecta activitatea celorlalţi.

Prin amenajarea infrastructurii ecoturistice se vrea remarcarea celor 16 trasee turistice existente în vestul Munţilor Zarand (cu o lungime totală de cca 190 km), amplasarea panourilor informative şi indicatoare, amenajarea locurilor de popas şi a izvoarelor, dezvoltarea site-ului Serviciului Salvamont Arad, tipărirea unor hărţi turistice, respectiv derularea unui curs de prim ajutor pentru 25 de promotori ai turismului montan. De asemenea, împreună cu reprezentanţii celor 6 teritorii administrative din vestul Munţilor Zarand, se va realiza o strategie de dezvoltare turistică. Infrastructura ecoturistică realizată devine un exemplu de bună practică şi pentru alte comunităţi din spaţiul montan arădean.

Valoarea proiectului

Pentru realizarea celor menționate mai sus este necesară suma de 5000 de euro, bani care pot fi obținuți dacă proiectul „Ecoturism montan” va ieși câștigător din competiție. Pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie de cât mai multe voturi. Partenerul Condor Club Arad, Serviciul Public Judetean Salvamont – Salvaspeo Arad va acoperi diferenţa de costuri dintre suma prevăzută în bugetul proiectului şi suma totală necesară pentru amenajarea integrală a traseelor turistice din partea de vest a Munţilor Zarand, conform Legii Salvamontului.

De ce acest proiect?

În momentul de faţă, referitor la potenţialul şi activităţile turistice din vestul Munţilor Zarand lipsește o strategie turistică unitară, marcajele turistice sunt degradate şi lipsite de panouri de informare sau indicatoare, ceea ce duce la creşterea riscurilor de accidente şi rătăcire, nu există locuri de popas şi izvoare amenajate și nici mijloace de informare pentru turiști (pliante, hărţi).

Cum votați?

Pentru a acorda un vot proiectului „Ecoturism montan” trebuie să intrați pe site-ul http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-ecoturism-montan-id-1125-cmsid-65 unde, sus, în partea dreaptă a paginii, există opțiunea „VOTEAZĂ ȘI TU”. Pentru a  putea vota trebuie să aveți cont pe site-ul „Țara lui Andrei”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Se ştiu optimile Cupei României
  ARAD. 18 echipe din fotbalul județean au rămas în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2022-2023.

  ARADON Sport local

  Condițiile pentru fani la jocurile „galben-albastrelor”
  Suporterii nu vor mai putea să interacționeze cu jucătoarele pentru poze și autografe pe teren.

  Local

  150 de cazuri noi și 1.154 active în județul Arad
  De miercuri până joi s-au înregistrat în județ 150 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

  România

  Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate
  ARAD. Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. 2

  Local

  Podurile de pe Arad-Oradea, la reparat
  ARAD. Va urma cel puţin o lună de zile de lucrări şi trafic aglomerat pe DN 79 Arad-Oradea. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă faptul că pe această şosea vor începe lucrările de reparaţii ale podurilor, respectiv la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie.

  Local

  Afgani ascunși printre anvelope, descoperiți la frontiera Nădlac II
  Zece cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 14 și 41 de ani, au fost găsiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși în remorca unui camion care transporta anvelope în Germania. 1

  Local

  Fostul primar din Zăbrani îşi caută libertatea
  Dosarul în care Marian Toader a fost condamnat pentru fapte de corupţie se reia la Înalta Curte. 1

  Local

  Două pistoale și zeci de cartușe letale deținute ilegal de un bărbat, la Pecica
  Un bărbat din Pecica a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce aceștia au găsit la domiciliul pecicanului două arme și zeci de cartușe letale.

  Local

  11 spectacole, la teatru, în octombrie
  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” își va da întâlnire cu publicul în zilele de joi, sâmbătă și duminică.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.