aradon.ro Web analytics

Alcoolism. La nivel european, aproximativ 58 milioane de indivizi sunt mari consumatori de alcool, iar 23 de milioane sunt dependenți de alcool (bărbații fiind de 3 ori mai mari consumatori de alcool decât femeile). Consumul zilnic crește odată cu vârsta și atinge valori de 15 % la populația peste 65 de ani. Ultimele două decenii au adus schimbări semnificative în comportamentul europenilor, dar în estul și sud-estul Europei, consumul de alcool s-a menținut la un nivel constant.
Actualizarea nivelului accizei la alcool şi băuturi alcoolice cu inflaţia, ceea ce ar înseamna un plus de 15% de la începutul anului 2023, va mări preţul la raft al băuturilor alcoolice, ducând la o creştere semnificativă a pieţei băuturilor nefiscalizate, cu efecte economice şi sociale imediate.
Bărbatul este din municipiul Arad și este cunoscut de locuitorii din zona străzii Voinicilor ca fiind un om al străzii și... hoț de biciclete. Oamenii spun că din câte știu ei, bărbatul ar fi furat trei biciclete, pe care mai apoi le-a vândut cu câte 50 de lei. Miercuri, 24 august, bărbatul a fost ridicat de polițiștii locali pentru că a consumat băuturi alcoolice în spațiul public.

Local

Becuri noi, finanţate de Fondul de Mediu, la Arad
Şase unităţi administrativ-teritoriale din judeţul nostru au obţinut fonduri nerambursabile pentru modernizarea iluminatului public.

Local

O nouă deratizare, săptămâna viitoare, în Arad
Scopul acţiunii: „reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut”.

Local

Traseu interjudeţean de biciclete, inclusiv prin Arad
Judeţul Arad va fi partener al unui proiect care îşi propune înfiinţarea unui traseu cicloturistic în judeţele din vestul României.

România

Managerul unei importante companii producătoare de mezeluri din România, anunță că va întrerupe colaborările cu firmele cu acționariat austriac
„Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a postat el.

România

Scenariile privind aderarea României la Schengen
„Deocamdată rămânem în acest scenariu, cu posibilitatea punerii pe ordinea de zi la următorul Consiliu JAI, din martie, sau la orice alt Consiliu extraordinar”, a spus vineri Lucian Bode, ministrul de Interne.

Local

Impozitele şi taxele locale pe 2023, la transparenţă
În general, acestea se păstrează la nivelul din 2022. Proiectul de hotărâre CLM poate fi consultat până la 18 decembrie.

ARADON opinii

STIL DE VIAȚĂ-Adela Alexa, nutriţionist, dietetician. Fructe pentru sezonul rece (I)
Alimentația sănătoasă face parte dintr-un stil de viață echilibrat, iar fructele și legumele sunt esențiale pentru dietă. Recomandarea este consumul de 5 porții de legume și fructe pe zi, de culoare diferită, culoarea fiind un indicator care clasifică fructele și legumele în funcție de beneficiile aduse. Indiferent de culoare, fructele sunt pline de fibre, vitamine, minerale și alți nutrienți care previn riscul apariției bolilor, încetinesc procesul de îmbătrânire, întăresc sistemul imunitar.

ARADON opinii

SFATURILE LUI RELI. E vremea poveștilor
Undrea este numită în calendarul popular luna Decembrie. Conform tradiției populare și religioase, este printre cele mai austere luni din an: douăzeci și patru de zile de post și șapte de sărbătoare.

Local

Noul model pentru contractele de muncă a fost aprobat!
Modelul cadru al Contractului Individual de Muncă cuprinde anumite elemente care trebuie prevăzute în mod obligatoriu.

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.