aradon.ro Web analytics

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar în ceea-i ce-i privește pe cei doi. Și asta deoarece limita de pedeapsă pentru infracțiunile de care sunt acuzați este sub cinci ani, iar pentru a se dispune măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv, limita de pedeapsă trebuie să fie peste cinci ani.
Un bărbat de 34 de ani, din Arad, a fost plasat sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce a încălcat ordinul de protecție care fusese emis pe numele său. De altfel, în cauză a fost întocmit și un dosar penal. Arădeanului, prin ordinul de protecție, i se interzicea apropierea la o distanță mai mică de 100 de metri de locul de muncă al fostei concubine, interdicție pe care nu a respectat-o.
După ce Tribunalul Arad a decis punerea a 18 inculpați sub măsura controlului judiciar într-un dosar în care DIICOT Arad a efectuat 37 de percheziții în 18 mai, Curtea de Apel Timișoara a decis la fel. Procurorii DIICOT Arad au formulat contestație în ceea ce privește decizia instanței arădene de a respinge propunerile de arestare preventivă în cauză, dispunând în schimb măsura controlului judiciar în ceea ce-i privește pe inculpați. Contestația s-a judecat vineri, 27 mai, la Curtea de Apel Timișoara.
Un bărbat de 32 de ani, din Arad, a fost depistat de polițiștii arădeni în timp ce încărca mai multe cutii de carton într-un autoturism parcat pe strada Ion Creangă. În cutii, oamenii legii au găsit, în urma verificării, 1.980 de pachete de țigări de contrabandă. Arădeanul a fost plasat sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind cercetat pentru contrabandă.
Control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru bărbatul reținut miercuri, 5 decembrie, în urma a două percheziții desfășurate de DIICOT Arad în județul nostru. Șase persoane au fost conduse la audieri, însă doar una a fost reținută în dosar. A doua zi urma să fie prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă. Astăzi s-a decis însă plasarea bărbatului sub măsura preventivă a controlului judiciar. Motivul?

Advertorial

Răspunsul, necesar, al Uniunii Europene la criza energetică declanșată de ruși. Soluțiile clare promovate de grupul EPP vor fi benefice pentru români!
Criza energetică în care agresiunea și sălbăticia regimului Putin au aruncat Europa nu a rămas, în mod evident, fără răspuns la nivelul instituțiilor UE și al Statelor Membre, care au acționat împreună. Iar răspunsul, consider eu, nu putea veni decât pe două paliere de timp.

ARADON Sport local

Atletico Arad caută tinere talente
ARAD. CS Atletico Arad organizează selecție pentru cele mai mici grupe de copii, începând chiar de vineri, 7 octombrie.

Local

Anchetă internă la IPJ Arad! Ofițerul de caz care a preluat dosarul bătăii, cercetat. Șeful Biroului Ordine Publică, schimbat din funcție
Conducerea IPJ Arad a dispus, în urma mediatizării cazului în care o fată de 17 ani își bate colega de școală, în vârstă de 15 ani, cercetarea disciplinară a polițistului care s-a ocupat de caz, precum și înlocuirea din funcție a șefului acestuia – în speță Șeful Biroului de Ordine Publică. Acesta era împuternicit în funcția de șef Birou Ordine Publică, conducerea IPJ Arad dispunând încetarea împuternicirii.

Local

GALERIE FOTO | Servicii publice în condiții dezolante, la fostul mall Galeria
Parcare neiluminată, lifturi care nu mai funcționează, deșeuri aruncate la întâmplare, sunt doar câteva dintre aspectele sesizate de un arădean. Răspunsul este la proprietarul clădirii.

Local

UVVG, la Congresul Internațional de Istorie a Presei
NOVI SAD. Ediţia cu numărul 15 a Congresului Internațional de Istorie a Presei a fost organizată la Novi Sad (Serbia), oraş Capitală Europeană a Culturii în anul 2022. Gazda evenimentului a fost Facultatea de Filosofie a Universității din Novi Sad, unde și-au dat întâlnire ziariști, cercetători și universitari din România (Arad, București, Constanța, Alba Iulia și Timișoara) și Serbia.

Evenimente

Seara Ligii Scriitorilor la Palat!
ARAD. A devenit o obişnuinţă ca, periodic, reprezentanţii Ligii Scriitorilor din Arad să-şi dea întâlnire pentru a se bucura de o seară de proză sau poezie.

ARADON Sport local

A fost „Arad Trophy” la gimnastică ritmică
ARAD. Tradiționala competiție internațională de gimnastică ritmică „Arad Trophy”, desfășurată în Sala Sporturilor – printre găleţi şi cârpe, pentru a strânge apa ce se prelingea de pe acoperiş în sală - , s-a bucurat și în acest an de o participare numeroasă, cu sportive venite de la cluburi din România, dar și din alte patru țări: Ucraina, Moldova, Bosnia și Croația.

ARADON Sport local

Crosul Cetăţii ajunge la Ineu
INEU. În organizarea Asociaţiei Sportive Proactivi pentru Viitor Arad, în parteneriat cu Primăria Ineu (primar Călin Abrudan) şi Centrul Cultural Judeţean Arad, sâmbătă, 8 octombrie, ora 10,30, are loc etapa a doua a Crosului Cetăţii.

Mapamond

Opoziția din Rusia, condusă de aliaţii lui Navalnîi, consideră că e momentul potrivit pentru a se reorganiza
Opoziţia din Rusia, condusă de aliaţii lui Alexei Navalnîi, vrea să se reorganizeze după ce a fost distrusă de forţele de securitate. Guvernul a fost slăbit de războiul din Ucraina, este momentul potrivit, susţin criticii administraţiei Putin. 1

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.