aradon.ro Web analytics

General american în retragere: Ucraina va recupera Crimeea până în vara anului 2023. Piaţa energetică va deveni volatilă până în 2030 după pandemia de coronavirus conform estimărilor de anul trecut, dar situaţia a fost agravată de războiul lui Putin. Recesiunea globală declanşată din anii 2007-2008 a durat între patru şi cinci ani (până în 2012-2013). Recuperarea economiei globale de după recesiunea post-COVID ar putea dura mai mulţi ani din cauza războiului lui Putin. Costul reconstrucţiei infrastructurii din Ucraina se ridică la peste 110 miliarde de dolari şi este de aşteptat să crească pe măsură ce războiul se prelungeşte.
Zeci de mii de protestatari din şase oraşe germane s-au adunat sâmbătă pentru a cere o distribuire mai echitabilă a fondurilor guvernamentale pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie şi a costurilor de trai, precum şi o tranziţie mai rapidă de la combustibilii fosili.
The Guardian scrie că pensionarii germani care caută „azil” în Grecia sunt bineveniţi de ministerul grec al Turismului. Principalele motive pentru care mulţi germani ar putea pleca în Grecia - creşterea costurilor energiei şi a inflaţiei, şi teama de temperaturile scăzute în cazul în care iarna în Europa Centrală va fi mai dură. The Telegraph scrie că iernatul în Spania ar putea fi o opţiune pentru britanicii care speră să evite facturile mari la energie.

Local

Becuri noi, finanţate de Fondul de Mediu, la Arad
Şase unităţi administrativ-teritoriale din judeţul nostru au obţinut fonduri nerambursabile pentru modernizarea iluminatului public.

Local

O nouă deratizare, săptămâna viitoare, în Arad
Scopul acţiunii: „reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut”.

Local

Traseu interjudeţean de biciclete, inclusiv prin Arad
Judeţul Arad va fi partener al unui proiect care îşi propune înfiinţarea unui traseu cicloturistic în judeţele din vestul României.

România

Managerul unei importante companii producătoare de mezeluri din România, anunță că va întrerupe colaborările cu firmele cu acționariat austriac
„Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a postat el.

România

Scenariile privind aderarea României la Schengen
„Deocamdată rămânem în acest scenariu, cu posibilitatea punerii pe ordinea de zi la următorul Consiliu JAI, din martie, sau la orice alt Consiliu extraordinar”, a spus vineri Lucian Bode, ministrul de Interne.

Local

Impozitele şi taxele locale pe 2023, la transparenţă
În general, acestea se păstrează la nivelul din 2022. Proiectul de hotărâre CLM poate fi consultat până la 18 decembrie.

ARADON opinii

STIL DE VIAȚĂ-Adela Alexa, nutriţionist, dietetician. Fructe pentru sezonul rece (I)
Alimentația sănătoasă face parte dintr-un stil de viață echilibrat, iar fructele și legumele sunt esențiale pentru dietă. Recomandarea este consumul de 5 porții de legume și fructe pe zi, de culoare diferită, culoarea fiind un indicator care clasifică fructele și legumele în funcție de beneficiile aduse. Indiferent de culoare, fructele sunt pline de fibre, vitamine, minerale și alți nutrienți care previn riscul apariției bolilor, încetinesc procesul de îmbătrânire, întăresc sistemul imunitar.

ARADON opinii

SFATURILE LUI RELI. E vremea poveștilor
Undrea este numită în calendarul popular luna Decembrie. Conform tradiției populare și religioase, este printre cele mai austere luni din an: douăzeci și patru de zile de post și șapte de sărbătoare.

Local

Noul model pentru contractele de muncă a fost aprobat!
Modelul cadru al Contractului Individual de Muncă cuprinde anumite elemente care trebuie prevăzute în mod obligatoriu.

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.