aradon.ro Web analytics

ARADON

ARADON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Arad
    • Evenimente
    • Comentariul zilei
    • Stiri internaţionale
    • Stiri naţionale
    • Celebritati/Lifestyle
    • Download
  • Video
  • Sport
    • UTA
    • Sport local
    • Ştiri sportive
  • Party
  • Angajari
  • Aplicatii mobile
Select Page

ARADON
Mapamond
Au apărut imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Acesta se află în Marea Barentz şi există temeri că Rusia ar testa torpila nucleară Poseidon

Au apărut imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Acesta se află în Marea Barentz şi există temeri că Rusia ar testa torpila nucleară Poseidon

la 6 October 2022 13:49
4 Comentarii

Au apărut imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Acesta se află în Marea Barentz şi există temeri că Rusia ar testa torpila nucleară Poseidon

FOTO: Twitter/Naval News
6 October 2022 13:49
Au fost dezvăluite noi imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Lansat în 2019, Belgorod a fost pus în funcţiune oficial la 8 iulie 2022 Submarinul a plecat din Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar la 22 septembrie se afla în Marea Barents. Era încă acolo pe 27 septembrie. Acest lucru nu exclude Rusia ca fiind în spatele atacurilor asupra conductelor Nord Stream din Marea Baltică, dar elimină Belgorodul ca suspect.
Au fost dezvăluite noi imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Lansat în 2019, Belgorod a fost pus în funcţiune oficial la 8 iulie 2022 Submarinul a plecat din Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar la 22 septembrie se afla în Marea Barents. Era încă acolo pe 27 septembrie. Acest lucru nu exclude Rusia ca fiind în spatele atacurilor asupra conductelor Nord Stream din Marea Baltică, dar elimină Belgorodul ca suspect.

Trimite articolul

X

Naval News a distribuit imagini cu submarinul care operează la suprafaţă în Arctica. Belgorod (K-329) este un submarin unic. El are o lungime de aproximativ 178 de metri, o lăţime de 15 metri şi o capacitate de aproximativ 30.000 de tone. Acest lucru îl face de departe cel mai mare submarin construit oriunde în lume de la celebra clasă Typhoon. Există îngrijorarea că torpilă intercontinentală autonomă cu propulsie nucleară POSEIDON este efectiv de neoprit odată lansată.

***BREAKING***

New Images Reveal Russia’s ‘Missing’ Submarine Belgorod In Arctic

Media hype claims that a unique Russian submarine, the Belgorod, has ‘vanished’. This may be exaggerated#OSINThttps://t.co/fzOHnhL7F7

— H I Sutton (@CovertShores) October 5, 2022

Presa italiană susţinea anterior că submarinul rusesc Belgorod a “dispărut”. Naval News a distribuit magini cu submarinul care operează la suprafaţă în Arctica.

Locul unde se află un nou submarin rusesc, Belgorod, a captat titlurile ziarelor din întreaga lume. Cu un anumit grad de isterie, au existat rapoarte conform cărora acesta a fost desfăşurat cu armele sale nucleare ale Apocalipsei, scrie Naval News.

Naval News a urmărit subiectul încă dinainte de apariţia acestor ştiri şi susţine că e firesc ca un astfel de submarin să se ascundă.

Imaginile obţinute de Naval News arată submarinul operând în Marea Barents, la nord de Peninsula Kola din Rusia.

FOTO: Twitter/Naval News

Perspectiva unei lansări a Poseidon

Belgorod (K-329) este un submarin unic. El are o lungime de aproximativ 178 de metri, o lăţime de 15 metri şi o capacitate de aproximativ 30.000 de tone. Acest lucru îl face de departe cel mai mare submarin construit oriunde în lume de la celebra clasă Typhoon. Este înarmat cu arma strategică Poseidon.

Descrisă de marina americană ca fiind o “torpilă intercontinentală autonomă cu propulsie nucleară”, aceasta combină o rază de acţiune incredibilă cu performanţe ce o fac greu de depistată şi lichidată. Există îngrijorarea că este efectiv de neoprit odată lansată.

Lansat în 2019, Belgorod a fost pus în funcţiune oficial la 8 iulie 2022, deci aceasta este una dintre primele sale călătorii cu rază de acţiune mai lungă. Dar ea este încă foarte aproape de casă, în curtea din spate a Marinei ruse.

Submarinul a plecat din Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar la 22 septembrie se afla în Marea Barents. Era încă acolo pe 27 septembrie. La ambele date a fost observat la suprafaţă.

Predicţiile sunt periculoase în acest joc. Cu toate acestea, o lansare de test a torpilei Poseidon nu este exclusă. Aceasta ar putea fi una de rutină, pentru a testa un nou sistem de armament. Sau ar putea fi o demonstraţie. Testarea neanunţată a armelor nucleare, chiar şi fără focoase, ar putea duce la escaladare nucleară.

Atacul asupra conductelor Nord Stream

Un alt subiect care trebuie abordat este cel al scurgerilor din conductele de gaz Nord Stream din Marea Baltică, din 26 septembrie. Se crede că acestea au fost un act deliberat de sabotaj, iar Rusia este principalul suspect.

Belgorod are o altă capacitate importantă. Acesta poate acţiona ca submarin mamă (“platformă gazdă”) pentru submarine pitice de scufundare la mare adâncime care operează pe fundul mării. Rusia are o flotă de astfel de submarine mamă pentru războiul pe fundul mării.

Din punct de vedere tehnic, Belgorod ar fi potrivit pentru a efectua un astfel de atac, chiar şi în ape relativ puţin adânci.

Cu toate acestea, este foarte puţin probabil ca acesta să fi fost implicat. Se ştie că a fost observat în Marea Barents pe 22 septembrie şi din nou pe 27 septembrie. Astfel, este imposibil ca acesta să se fi aflat în Marea Baltică la momentul atacurilor.

Şi, dacă ne uităm la planurile sale de navigaţie din trecut, este la fel de puţin probabil să fi navigat în Marea Baltică înainte.

Acest lucru nu exclude Rusia ca fiind în spatele atacurilor. Dar elimină Belgorodul ca suspect.

UPDATE – CENSOR.NET – Informaţiile din ziarul italian La Repubblica despre submarinul „Belgorod” cu torpilă atomică sunt manipulatoare. Prin urmare, ar putea fi o ştire falsă

După cum informează Censor.NET, s-a raportat că informaţia că Putin pregăteşte un test nuclear în Oceanul Arctic este falsă de către Centrul pentru Dezinformare de Contracare din cadrul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională.

„Referindu-se, parcă, la un raport al serviciilor secrete ale NATO, La Repubblica scrie că „Putin pare să fie aproape de creşterea nivelului confruntării nucleare”.

CCD notează că, din 3 octombrie, astfel de informaţii nu au fost făcute publice pe site-ul NATO. De asemenea, NATO înregistrează regulat activitatea submarinelor ruseşti încă din timpul Războiului Rece, iar Alianţa a anunţat periodic modernizarea sistemelor de navigaţie şi armamentul submarinelor ruseşti încă din 2016.

„Astfel de declaraţii nefondate ale mass-mediei nu fac decât să sporească terorismul informaţional propagat de Federaţia Rusă”, a subliniat Centrul pentru Combatere a Dezinformarii.

NATO nu a raportat nicio informaţie legată de activităţile nucleare ale Rusiei.

 

“Nu vedem niciun indicator sau activitate care ar putea fi considerată suspectă. Activitatea din jurul forţelor nucleare strategice ruse nu este ieşită din comun”, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema, sub anonimat.

Totuşi, de la începutul războiului din Ucraina, Putin a menţionat în repetate rânduri că Rusia are arme nucleare şi că este pregătit să le folosească dacă semnalează o ameninţare la adresa Rusiei.

SURSA: MEDIAFAX

 

 

Trimite articolul

X
Taguri:
gaz ,
nato ,
nord stream ,
nuclear ,
oceanul arctic ,
submarin ,
torpila poseidon ,
Vladimir Putin
4 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. cetatean roman says:
    October 6, 2022 at 2:36 pm

    tare de tot !!!
    si mai zic unii proamericani ca rusii nu au armament ca -s prosti in tehnica militara ca .. cutare….. cutare Uite doar un exemplu Sa fim seriosi exemplele negative vazute prin presa in razboiul ucrainian sunt capcane aruncate de Rusia care nu si-a aratat inca forta militara.si sper sa nici nu si-o arate caci o sa suferim noi in locul ……altora!
    Nu cred ca ar vrea americanii o confruntare militara cu Rusia. sa fie clar. de ce? d-aia!

    Reply
    • Expertologul says:
      October 6, 2022 at 10:40 pm

      Rușii abia fac față Ucrainei și tu crezi că se pot pune cu SUA și NATO. Eu zic să mai bei niște lăptic să mai crești

      Reply
    • cinefil says:
      October 7, 2022 at 10:25 am

      toașu roman, matale esti cantonat prin ’50? Ca atunci puteai sa ai o astfel de “gândire”!

      Reply
  2. Tuluz-Lotrec says:
    October 6, 2022 at 4:57 pm

    Viitorul Moskva

    Reply
  3. Cele mai citite știri

    1
    Încă un arădean fericit: a câştigat o sumă mare la Loto
    2
    Teodora Ciunta, doar o escroacă
    3
    Prinţul Harry şi Meghan către Regele Charles al-III-lea, după ce acesta le-a retras dreptul de a locui la Frogmore Cottage: „Nu-ţi veţi mai vedea niciodată nepoţii”
    4
    O sebișeancă de 41 de ani și-a pus capăt zilelor
    5
    UPDATE. Ionuț Mureșan, asistentul care deținea o firmă de îngrijiri la domiciliu, s-a sinucis
    6
    Video Angajații DSP Arad: “Ne este frică să mai venim la lucru. Ne gândim la ce e mai rău”
    7
    VIDEO | Cum s-a petrecut accidentul de la Nădlac
    8
    Povestea lui Ionuţ Mureşan: de la fericire debordantă la tragedie fără margini
    9
    Video. Accident cu 37 de mașini, pe principala autostradă a Ungariei. 19 mașini au ars
    10
    Poveste din DSP: „Și-o să-ți facă toți ai mei, rând pe rând, electroșocuri”

    Local

    FOTO. Ziua Poliției în Arad: avansări în grad, premii și săbii pentru foștii șefi de servicii
    Inspectoratul de Poliție Județean Arad a marcat vineri, 24 martie, Ziua Poliției Române. Într-un cadru festiv, în sala Palatului Cultural, zeci de polițiști au fost prezenți pentru a-și aplauda colegii avansați în grad sau pe cei care au fost premiați.

    ARADON Sport local

    Anamaria Vîrjoghe, ultimul transfer pentru FCC UAV în lupta pentru finală
    Formația arădeană a utilizat în premieră înlocuirea medicală permisă în martie, Anamaria Vîrjoghe intrând pe listă în locul accidentatei Laura Vaida.

    Local

    Șoferul mașinii din accidentul de la Voivodeni, mort de 12 ore
    Răsturnare de situație, în cazul accidentului de la Voivodeni. Echipajele medicale au stabilit că șoferul murise cu 12 ore înainte ca accidentul să fie anunțat la 112. Mașina acestuia a fost observată abia astăzi, fiind răsturnată la aproximativ 15 metri distanță de drum, într-o zonă cu vegetație. 1

    Local

    „Ochii nopţii”, o carte despre alb şi negru

    Mapamond

    Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut în Europa
    După două decenii de scădere neîntreruptă, numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut în Europa, a avertizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

    UT Arad

    Un nou episod din „războiul SCU-UTA”!
    Suporter Club UTA a organizat o conferinţă de presă în care a ţinut să arate, în trei puncte, că „Meszar este mai rău decât Marţian”. 5

    Local

    Contractele cu CAS, prelungite până la 30 iunie

    Local

    Atelier de pictură pascală pe sticlă, la Păiuşeni
    A fost organizat de Grupul Catehetic „Sfântul Efrem” al Parohiei Ortodoxe Păiușeni, cu prilejul participării la concursul național catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”.

    Local

    UPDATE. Accident pe DN79A, La Voivodeni. Victima a fost declarată decedată
    Un echipaj SMURD de la Sebiș și o ambulanță de la Gurahonț intervin în acest moment la un accident rutier petrecut pe Drumul Național 79A, pe raza localității Voivodeni.
    • Aradon.ro
      • Redactia
      • Politica de confidentialitate
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Regulament postare și moderare comentarii
    • Știri
      • Știrile județului Arad
      • Știri internaționale
      • Știri naționale
      • Celebrity/Lifestyle
    • Sport
      • UT Arad
      • Sport Local
      • Știri sportive

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.