Riad. În primul rând, a precizat șeful diplomației americane în fața presei după întâlnirea delegației sale cu cea condusă de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, cele două părți au convenit „să restabilească funcționalitatea misiunilor lor diplomatice de la Washington și Moscova”, întrucât „pentru a progresa, avem nevoie de reprezentanțe diplomatice care să opereze și să funcționeze normal”.
În al doilea rând, „vom desemna o echipă la nivel înalt pentru a ajuta la negocierea soluționării conflictului din Ucraina într-un mod care să fie durabil și acceptabil pentru toate părțile implicate”, a continuat Rubio.
Acesta a menționat, de asemenea, că a convenit cu Lavrov ca Washingtonul și Moscova „să înceapă să discute și să examineze cooperarea atât economică, cât și geopolitică ce poate rezulta din încheierea conflictului din Ucraina”.
Ultimul principiu convenit este ca membrii delegațiilor care au luat parte la convorbirile de la Riad „să rămână angajați în acest proces pentru a se asigura că el se desfășoară în mod productiv”.
Statele Unite și Rusia au convenit la întâlnirea de la Riad stabilirea unui mecanism de consultări pentru a aborda elementele „iritante în relațiile bilaterale”, cu scopul normalizării acestor relații, și să înceapă să lucreze la o modalitate de a pune capăt războiului în Ucraina, după ce președinții rus și american, Vladimir Putin și Donald Trump, au fost de acord în convorbirea lor telefonică de săptămâna trecută să inițieze negocieri de pace.
Totuși, conform declarațiilor oficialilor ruși și americani participanți la întâlnire, discuțiile asupra soluționării războiului ruso-ucrainean sunt abia la început, iar Washingtonul și Moscova urmează să-și desemneze echipe speciale de negociatori.
Răspunzând temerilor Kievului și ale europenilor că ar putea fi excluși din aceste tratative și că Trump și Putin ar încerca să ajungă separat la o înțelegere pentru încheierea războiului din Ucraina, șeful diplomației americane a asigurat că toate părțile implicate vor trebui să fie la masa tratativelor. Uniunea Europeană „va trebui să fie la masă la un moment dat, întrucât și ei au sancțiuni” împotriva Rusiei, a subliniat Rubio.
„Astăzi a fost un prim pas al unei călătorii lungi și dificile, dar unul important”, a remarcat la finalul discuțiilor de la Riad șeful diplomației americane, care consideră că din perspectiva SUA există oportunități extraordinare pentru un parteneriat cu Rusia, dar „cheia pentru aceasta este încheierea conflictului din Ucraina printr-o soluție justă și durabilă”.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
X,,din perspectiva SUA există oportunități extraordinare pentru un parteneriat cu Rusia, —– adica interesul americanilor va fi mai important decat al ucrainienilor !! Santajati si obligati sa accepte variante ,paguboase ,, acesta e viitorul ucrainienilor !!
-
Iar ai previziuni induse de abuzul de vodka 😁
Noroc cu Rubio care știe să articuleze un mesaj diplomatic atunci când Dumb Trump dă cu bâta în baltă. Mesajul lui Rubio indică clar că discuțiile de la Riad nu au vizat în mod direct încetarea războiului din Ucraina, ci reluarea dialogului diplomatic dintre SUA și Rusia, în cadrul căruia va fi abordată și problema războiului. Diplomatic e un pas important.
Așa cum mă așteptam, propaganda rusă va fi foarte activă în această perioadă, și va intoxica spațiul mediatic cu strategiile lor bine cunoscute, axându-se în perioada următoare pe două mari teme: 1. că SUA și Rusia negociază pacea din Ucraina, fără Ucraina și că astfel SUA a trădat Ucraina și 2. că statele europene nu contează și nu vor participa la aceste negocieri, deoarece astfel propaganda rusă poate sprijini partidele extremiste în alegerile din țările europene.
Metodele folosite de mașinăria de propagandă și dezinformare rusă, sunt bine cunoscute: 1. preluarea și amplificarea unor mesaje publice de extremă dreaptă, din anturajul administrației Trump, dar care nu reprezintă poziții oficiale ale administratiei, dar care vor fi promovate ca fiind oficiale; 2. amplificarea mesajelor neofasciste din Europa prin promovarea mascată a partidelor extremiste în alegerile naționale (asta oricum o fac din 2008 încoace ) și 3. amplificarea mesajului că pentru administrația Trump, Ucraina și războiul de acolo, e doar o afacere/tranzacție.
Pentru cei care studiază sistemele de propagandă lucrurile astea sunt foarte evidente.
Consecința: se vor înmulți și pe forumul Aradon mesajele care vor promova cele două teme… pardon, s-au înmulțit deja.
-
Propagandiștii ruși sunt pe baricade fără oprire și mulți români needucați nu au discernământ încât să observe minciuna și dezinformarea moscovită