Când soţia lui Tom Cruise a născut-o, în 2006, pe micuţa Suri, a ştiut că trebuie să apeleze la prietena ei, pentru a-şi reveni la supleţea dinainte de a fi gravidă. Şi cum Victoria a trecut prin trei sarcini, ne putem da seama că deţine un as în mânecă.
„Victoria şi-a recăpătat silueta la câteva săptămâni după ce a născut şi Katie s-a gândit că este persoana perfectă pentru a o întreba cum să scape de kilogramele pe care le avea în plus de la sarcină, la timp pentru nunta ei cu Tom”, a dezvăluit un prieten al celor două dive.
Se pare că Victoria i-a recomandat lui Katie „Trucul Dietei cu Aromă”, regim pus la punct de nutriţionistul David Katz.
Iată în ce constă această dietă. „Cu toţii ştim că trebuie să mâncăm mai puţin pentru a slăbi. Aşa că, de ce mâncăm un pachet întreb de biscuiţi, în loc de unul singur? Şi de ce o mână de cartofi prăjiţi nu ne ajung niciodată?”, se întreabă doctorul Katz. Se pare că imensa cantitate de arome din dietele moderne ne suprastimulează apetitul. Aceeaşi cantitate de sare şi de zahăr pe care o are o pungă de cipsuri o găsim şi în cereale. Această dietă se bazează pe faptul că nu amestecă atât de multe arome şi rămâne la mâncăruri cu puţine ingrediente.
„Cu cât este mai lungă lista de ingrediente din mâncare, cu atât există mai multe arome ascunse care ne stimulează apetitul”, a adăugat Katz. Un alt principiu al dietei este „Tematica Aromelor”. Doctorul este ferm convins că această dietă ne va ajuta să ajungem la un punct în care nu vom mai mânca altceva decât ceea ce este recomandat. „În timp ce varietatea de arome ne stimulează centrul apetitului din creier, repetarea aromelor îl blochează”, a mai spus el. Aşa că, dacă la fiecare masă avem un anumit fel de mâncare, apetitul nostru este satisfăcut mai repede şi kilogramele dispar.
Faza I
„Pentru primele patru săptămâni din dietă folosiţi tema aromelor la fiecare masă”, a spus doctorul. De exemplu, când este ziua în care aveţi ca temă afinele, de dimineaţă puteţi mânca plăcintă de afine, la prânz o salată cu afine şi la cină carne de porc cu afine. Dieta nu elimină vreun fel de mâncare, dar este important să păstraţi aceeaşi aromă pe care aţi început-o. „În primele patru săptămâni, dieta nu va depinde atât de mult de diversitatea aromelor, pentru a vă tăia apetitul”.
Faza II
„În timpul săptămânilor cinci şi şase, mesele conţin mai multe arome pe zi. În loc să aveţi aceeaşi aromă toată ziua, fiecare masă poate avea o aromă diferită. De exemplu, la micul dejun aroma de bază să fie lămâia, la prânz busuiocul iar cina poate avea gust de roşii”, a continuat Katz.
Faza III
Faza finală a dietei este permanentă. Ideea este că nu trebuie consumate mâncăruri combinate. Dulciuri, mâncare sărată, condimentată, toate sunt permise, însă nu amestecate. Un mic dejun îndulcit cu miere, apoi la prânz un ou cu pâine prăjită. Lucruri care nu se pot combina în timpul dietei sunt, de exemplu, un sandviş cu carne şi o băutură cu zahăr sau un mic dejun cu ouă sărate şi gem dulce – aceste lucruri pot da apetitul peste cap. După şase săptămâni de dietă, faza a treia va fi foarte uşoară şi vă veţi acomoda foarte repede”, a mai spus nutriţionistul.
Câte kilograme pierzi?
În şase săptămâni se pot pierde până la 16 kilograme. „Vei pierde din greutate încet, dar sigur şi va ţine foarte mult această pierdere a kilogramelor”, a completat Katz. Această cură garantează vindecarea insomniilor, bolii IBS, catifelează pielea şi revitalizează viaţa sexuală. Asta înseamnă că Tom Cruise a avut parte de o lună de miere foarte obositoare…
Planul obişnuit al dietei
Ziua ananasului: Mic dejun: cereale de grâu, lapte degresat şi suc de ananas;
Gustare: iaurt de ananas;
Prânz: ananas, salată din pui şi nuci, biscuiţi din grâu;
Gustare: bucăţi de ananas neîndulcit;
Cina: creveţi cu ananas, salată de grădină amestecată şi mazăre dulce.
Desert: inele de ananas caramelizate.
Ziua roşiilor: Mic dejun: sandviş cu un ou şi sos de roşii.
Gustare: roşii mici;
Prânz: roşii şi fasole neagră, împreună cu salată mediteraneană.
Gustare: chipsuri cu sos de tomate;
Cina: peşte prăjit în ulei de măsline şi roşii, tot felul de salate de grădină;
Desert: piersică feliată şi afine.
Ziua lămâilor: Micul dejun: se serveşte o plăcintă cu lămâie;
Gustare: iaurt de lămâie şi cereale de grâu;
Prânz: lămâie şi găluşte de grâu;
Gustare: lămâi şi portocale;
Cina: afine proaspete cu zeamă de lămâie
Ziua spanacului: Micul dejun: spanac, omletă şi pâine graham;
Gustare: biscuiţi de grâu şi iaurt de spanac;
Prânz: spanac şi salată de curcan;
Gustare: morcovi şi iaurt de spanac;
Cină: paste cu sos de spanac şi salată;
Desert: fructe ca zmeură, afine şi căpşuni.
Aceasta este dieta pe care cele două vedete Victoria Beckham şi Katie Holmes o urmează cu sfinţenie. Dacă a avut sau nu rezultate asupra lor, fiecare poate judeca admirându-le silueta…
Citiți principiile noastre de moderare aici!