aradon.ro Web analytics

Certificatul verde respins la limită, în  Senat

De Andreea Pintea
Reactualizat la:

Certificatul verde respins la limită, în  Senat

Reactualizat la:
Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru.
Scris de Andreea Pintea - Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru.

Impunerea certificatului verde în rândul angajaților din instituțiile publice dar și din mediul privat a picat la votul în Senat, după ce marți seara trecuse, cu scandal, de votul comisiilor. Proiectul a fost respins cu 67 de voturi „pentru”, 60 „împotriva” şi două abțineri. Fiind vorba de o lege organică, proiectul ar fi avut nevoie de 69 de voturi în Senat.

Propunerea legislativă a fost inițiată de parlamentarii PNL şi UDMR, și prevedea că certificatul atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus şi rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore). Astfel certificatul este obligatoriu pentru personalul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

Unul dintre motivele care au stat la baza acestei inițiative a fost obligativitatea vizitatorilor din aceste instituții de a avea certificatul verde, astfel că angajații ar fi trebuit să se supună aceloraşi reguli. Aceeași inițiativă prevedea și o suspendare a dreptului la muncă pe o perioadă de 30 de zile pentru personalul din unitățile publice care nu aveau acest certificat.

Senatul a fost prima cameră sesizată și urmează dezbaterile din Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

27 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Unguroaica vaccinata , dezamagita de UDMR si de PNL says:

  Asa si terbuie sa fie .
  Acest guvern dezbina , distruge , face ce e mai rau .
  De la inceput trebuia testare in masa , la intrare la locul de munca , la bloc , in scoli . Cei bolnavi carantinati , apoi repetitiv facut acest lucru pana reusim sa revenim la normalitate( daca mai exista asa ceva ) . Trebuiau sa aduca medicamente , anticorpi monoclonali , antivirale ..
  Ei au bagat masiv prin media sa ne vaccinam, nimic altceva …
  Situatia e critica , nu din cauza nevaccinatilor ci din cauza gestionarii incorect a situatiei care acum a devenit critica .
  Daca se vota , se iesea in strada , dar ce e mai rau in Arad se opreau fabricile … se facea greva … Sa mai iesit in strada de la servici in 89 , a fost Jihad atunci , speram ca nu vor acest Jihad si acum ..

  • Til says:

   Draga mea, nicio tara care a reusit sa tina pandemia sub control n-a facut-o cu medicamente, anticorpi si alte tratamente. Au facut-o prin preventie: masti, distantare, testare masiva si vaccinare. Astfel au avut mai putini pacienti de tratat si au facut fata mai bine. Iar acum certificatul verde e mai usor de acceptat de catre populatie. La noi a fost varza strategia de combatere a pandemiei.

   • anonim says:

    Nu mai vorbi tampeni ! ca au ajuns mai putini oameni la ATI e discutabil , si nu prin asta consta a tine o pandemie ,, sub control ,, cum eronat afirmi tu , ia spune ne care tara a tinut pandemia sub control prin vaccinare ??? Mai Pardalean ! o pandemie o tii sub control cand nr cazurilor noi de infectare sunt sub nr de vindecari sau maxim egal cu nr de vindecari …. ia priveste situatia din Gibraltar unde toata populatie eligibila pt vaccinare s au vaccinat , doar zilele trecute Gibraltaru a fost inclus in zona rosie , CUM AU TINUT PANDEMIA SUB CONTROL PRIN VACCINARE ???

   • Anti says:

    Explica te rog cum a tinut India pandemia sub control din iulie pana acum cu vaccinare varza si nu poti sa-i “acuzi” nici de testare masiva nici de distantare sau mare igiena https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india/ si oare de ce incepe iar sa creasca mortalitatea asa incet de cand le-au “taiat” ivermectina politrucii lor de la autoritatile sanitare “competente” ?

   • anonim says:

    Ia citeste acest articol a adeptilor vaccinarii , articol in care se recunoaste clar ca numarul celor vaccinati complect ,ajunsi pe sectiile de ATI sa dublat din August pana in Septembrie , daca in August 10 % din cei de pe ATI erau din randul celor vaccinati complect , in Septembrie procentul vaccinatilor ajunsi pe ATI sa dublat , respectiv ponderea e de peste 20 % https://www.br.de/nachrichten/wissen/impfdurchbrueche-trotz-corona-impfung-ins-krankenhaus-warum,SleZIOs Iar acest articol e scris de adeptii vaccinarii , deci nici macar nu mai poti afirma ca e un , fake news !

    • Cuget deci gândesc logic says:

     Hai sa văd daca inteleg logica ta sa ma convingi. Articolul tău vorbește de Germania unde peste 70% din populație e vaccinată. Hai sa iau un exemplu (exagerat ca Nr la AȚI dar e doar pentru exemplificare). Za zicem ca sunt 100 de oameni din care 10 la AȚI. 70 sunt vaccinați si 30 nu. 2 din cei de la AȚI sunt vaccinați si 8 nu. Adică 2 din 70 sau 8 din 30. Alt fel sa te uiti la problema e ca ai probabilitate de 1/35 la AȚI dacă ești vaccinat si de 4/30 dacă ești nevaccinat. Adică ai de peste 9 ori mainmqri șanse sa ajungi la AȚI daca ești vaccinat.
     înțeleg ca tie ți se pare ca e mai bine sa tu te vaccinezi, corect? Alteidei geniale?

 2. Marius says:

  PNL sI UDMR. Acum stim cine-s nazistii din Romania

 3. hhh says:

  PNL cel mai gunoi partid de la STALIN incoace ….. Mai putin si vin aalegerile …..

 4. cititor says:

  Aseara la A3 a intrat in legatura telefonica un domn numit S.I ( persoana publica ) , care a relatat ca trecut mai mult timp de cand si-a facut toate cele trei doze de vacin si acum 2 zile s-a simtit rau a facut febra si la testare a iesit ca este infectat
  A sunat la DSP Bucuresti unde o doamna a spus ca el poate circula linistit unde vrea ca are certificatul verde . Omul contrariat s-a autoizolat dar a cerut si sprijin medical si nici dupa 2 zile nu l-a sunat nimeni………….! E bine , nu?

 5. Anonimescu says:

  Foarte bine!
  Românii cu covid se vor vindeca pupând moaște si pe Marele Alb in ,,paula”.
  Nație de proști habotnici.

  • anonim says:

   Deci tu asa te ai vindecat de Covid , ai pupat la ,, marele alb ,, in pwla pana ai rams fara buze si ala fara
   ,, instrument ,, ….Felicitari voinicule !!! te a imunizat pwla lu ala pentru cel putin 3 ani ,atat doar ca se vede ca virusul a avut un efect catostrofal asupra intelectului tau , bine ! ma gandesc ca nici inainte de infectare nu te prea ajuta mintea

 6. zoe says:

  Pe scursurile din PNL, UDMR și USR nici măcar nu-i mai interesează cat capital politic pierd prin ticăloșiile astea, ei au de executat ordinele stăpânilor. Sper ca românii să nu plece capul în fața acestor jigodii. Și să nu uite.

 7. Mela says:

  FELICITARI PSD! FELICITARI AUR !! DOAR VOI MAI SUSTINETI DEMOCRATIA, restul au luat-o deja spre diktatura!

 8. cotcodac says:

  Delir autoritarist.
  Știu cu cine nu votez. Nici PNL nici UDMR nici USR.
  Mai rămân PSD și AUR. Nici ăștia nu-s buni
  dar ….
  dacă electoratul nu sancționează politicienii ăștia vor pricepe altceva: că-și pot bate joc fără nicio sancțiune.
  În concluzie aș zice să voteze lumea cu AUR. Cu AUR și nu cu PSD ca să se asigure o alternanță că alternanța în sine e bună și pentru a nu susține un PSD prea mare că iarăși nu-i bine.
  Poate apare și o variantă de dreapta la actualul PNL / PDL O akternativă care să-și asume statutar niște valori normale nu de-astea progresiste grețoase.. Și așa se poate asigura alternanță dar nu văd lideri care să marjeze în direcția asta. Orban este în poziția să o poată face dar cine mai are încredere în el?

  • zoe says:

   Corect, cine va uita de jigodiile astea cu apucături de staliniști își merită soarta de sclav modern. Votul meu merge la AUR! Sa se zvârcolească useristii trotinetisti și idioții utili care fac jocul acestor lichele ordinare.

 9. anonim says:

  Ia citeste acest articol a adeptilor vaccinarii , articol in care se recunoaste clar ca numarul celor vaccinati complect ,ajunsi pe sectiile de ATI sa dublat din August pana in Septembrie , daca in August 10 % din cei de pe ATI erau din randul celor vaccinati complect , in Septembrie procentul vaccinatilor ajunsi pe ATI sa dublat , respectiv ponderea e de peste 20 % https://www.br.de/nachrichten/wissen/impfdurchbrueche-trotz-corona-impfung-ins-krankenhaus-warum,SleZIOs Iar acest articol e scris de adeptii vaccinarii , deci nici macar nu mai poti afirma ca e un , fake news !

 10. Adrian says:

  PNL, USR si UDMR au votat pentru introducerea lui. Ar trebuii sa le fim “recunoscatori” pentru ca , vor sa introduca sclavia!

  • coman sava says:

   PNL,USR și UDMR, ar trebui să nu mai fie trecuti pe buletinele de vot, nu are rost să se consume tuș, pentru câteva scursuri umane care i-ar mai vota.

 11. coman sava says:

  PNL,USR și UDMR, ar trebui să nu mai fie trecuti pe buletinele de vot, nu are rost să se consume tuș, pentru câteva scursuri umane care i-ar mai vota.

 12. Local

  Covid Arad: 48 de cazuri noi și un deces
  În municipiu sunt raportate 538 de cazuri active, confirmate în ultimele 14 zile.

  Local

  Au furat o autoutilitară din Vinga și au plecat la plimbare. Au fost prinși de jandarmi la „Boul Roșu”
  Autoutilitara fusese furată din curtea unei rude a unuia dintre hoți, fără ca aceasta să știe, fiind plecată în străinătate. Autovehiculul nu era înmatriculat, iar cel care l-a condus nu avea permis auto și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

  Mapamond

  Un român a fost prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu
  Prima amendă dată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport a fost dată unui român. Bărbatul de 50 de ani a fost prins într-un autobuz fără permisul verde şi a spus că intenţiona să se vaccineze. 2

  Local

  Spitalul Județean are un nou director medical, după demisia Lenuței Timiș
  Cătălin Hreniuc, șeful secției de neurologie, îi urmează acesteia în funcție. Numirea s-a făcut pentru șase luni.

  Local

  Control pe colectarea deșeurilor nepericuloase în Arad. Au fost găsite 86 kg de baterii uzate ce conțin plumb
  De asemenea, la societatea comercială la care a fost efectuat controlul în urma căruia au fost găsite 86 kg de baterii uzate, se ardeau cabluri electrice. 

  ARADON Sport local

  Haţegan, delegare de top în Champions League!

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 3, etapa 15
  Rezultate: CSC Dumbrăviţa – Lunca Teuz Cermei 1-0, Progresul Pecica – CSC Ghiroda 0-3, Avântul Periam – Şoimii Lipova 1-2, Frontiera Curtici – Pobeda Star Bîşnov 1-2, Crişul Chişineu Criş – a stat.

  ARADON Sport local

  Șoimii Șimand și-a consolidat locul secund după turneul doi
  Formația arădeană a câștigat două meciuri și a pierdut la două goluri cu liderul neînvins.

  Local

  Cel de-al doilea tânăr bănuit de comiterea crimei de la Șagu, prins de polițiști
  Inspectoratul de Poliție Județean Arad anunță că duminică seara, polițiștii l-au depistat pe raza localității Gelu, județul Timiș, pe bărbatul de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de omor. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.