aradon.ro Web analyticsCNCAV: în unele cazuri, doza 3 va fi inclusă în schema de vaccinare primară

CNCAV: în unele cazuri, doza 3 va fi inclusă în schema de vaccinare primară

Foto: Sven Hope/DPA/Picture Alliance
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că doza 3 a vaccinului a fost inclusă în schema primară. Altfel spus, anumite categorii de pacienţi vor şti încă de la prima doză când vor primi dozele 2 şi 3.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că doza 3 a vaccinului a fost inclusă în schema primară. Altfel spus, anumite categorii de pacienţi vor şti încă de la prima doză când vor primi dozele 2 şi 3.

Schema de vaccinare completă pentru vaccinurile pe bază de ARNm, Comirnaty (Pfizer) şi Spikevax (Moderna) constă în administrarea a 2 doze, conform autorizării emise de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Totuşi, miercuri, specialiştii au decis că doza 3 poate fi inclusă, în unele cazuri, în schema de vaccinare primară.

Astfel, EMA a autorizat administrarea unei doze suplimentare (doza 3) de Comirnaty sau Spikevax la persoane cu imunodepresie severă, cu vârsta peste 12 ani, la interval de cel puţin 28 de zile după doza 2.

„Administrarea unei doze de rapel (booster) la persoanele cu vârsta peste 18 ani, după cel puţin 6 luni de la administrarea dozei 2”, au anunţat reprezentanţii CNCAV.

Condiţiile de administrare a dozei 3 sunt următoarele: în cazul persoanelor sever imunocompromise, cu vârsta peste 12 ani, se poate administra o doză suplimentară (doza 3) ca parte a schemei de vaccinare primară, după un interval de minimum 28 de zile şi până la 4 luni de la doza 2. Doza suplimentară (doza 3) se administrează doar în baza recomandării medicului curant, specialist sau medicului de familie care are în monitorizare pacientul.

În cazul vaccinului Pfizer, schema de vaccinare primară care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 21 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

La persoanele vaccinate cu Moderna schema de vaccinare primară care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 28 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

Pe lista cu persoane considerate „sever imunocompromise” sunt pacienţi oncologici, post-transplant şi cu imunodeficienţe severe cauzate de imunodeficienţe primare, congenitale şi dobândite, precizează CNCAV.

SURSA: MEDIAFAX

35 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cotcodac says:

  Cam aș li se spunea, pentru eficiență – ca să nu apară panica și dezordinea, celor care ajungeau în lagărul de la Auschwitz:
  – Pentru deparazitare lăsați hainele în vestiar. Al III-lea Reich nu tolerează boli, molime, paraziți și focare de infecție. După care îi gazau. Cazurile rarisime când unii supraviețuiau în ”vestiare” erau rezolvate cu pistolul.
  Serios!? Vaccinul 3 și 4? Și după?

  • anonim says:

   Cum adica , dupa ??? nu stii ordinea numerelor ? 5 , 6 , 7 etc. acum depinde de fiecare ….dar dupa cum decurg lucrurile , se intrevede un vaccin semestrial 😂😂😂

  • SN says:

   Din nou ai confirmat capacitatea ta intelectuală perfect reprezentată de pseudonimul ales. Alt geniu PCA.

 2. Anti says:

  Sa vina statisticienii/fact-ckeckerii vaccinofili de pe Aradon si sa demonteze toata teoria asta https://theexpose.uk/2021/10/10/comparison-reports-proves-vaccinated-developing-ade/ fara sa stie daca cel care a scris-o are sau nu si el studii in domeniu.

  • cititor says:

   Din pacate nu este un site oficial al guvernului ca sursa, sau validat de o sursa guvernamentala de incredere. Ca atare informatia nu prezinta incredere.

   • Max says:

    Site-urile oficiale ale guvernelor de cand reprezinta o sursa de incredere? Politicienii mint la noi si ne fura in continuu de 30 ani. Asemanator este si in alte tari. Doar zic…

   • Anti says:

    Esti un cititor cam neatent in obedienta ta paroxistica fata de guverne, sunt linkuri in articol catre PHE deasupra fiecarui tabel, alea cu … .service,gov.uk. …., deci mai citeste o data cu atentie sporita.

    • SN says:

     Linkuri sunt, dar informațiile nu sunt de acolo decât parțial, restul e o aberație a celor de la theshit (theexpose) 🤦🏻‍♂️.
     Ce ușor poți fi indus în eroare, stimabile, dacă nu ai capacitatea de a analiza și înțelege niște cifre 🤷🏻‍♂️

  • SN says:

   😂😂😂Stimabile, e incredibil cât de naiv și cât de ușor manipulabil ești.
   Primul tabel nu are nicio sursă și nicio explicație privind acele cifre (formula de calcul, datele pe care se sprijină, nimic). Probabil e o sinteză a calculelor aiuristice făcute pe celelalte tabele. Cum îți spuneam deunăzi, ăștia de la theexpose sunt total pe lângă subiect.
   Celelalte cinci tabele nu se regăsesc în linkuri așa cum apar în articol. Idioții de la theexpose (variantă UK a activenews) au luat tabelele din raportul PHE și au adăugat ultima (al doilea tabel) sau ultimele două coloane (celelalte 4 tabele) cu niste cifre total aiurea. Din câte observ, pare că au calculat diferențele procentuale între ratele respective la cei vaccinați dar astea nu indică deprecierea imunității deoarece nu se referă la aceeași indivizi, ca să nu mai vorbim că sunt calculate pe volume diferite. Acele procente indică cel mult varianța ratelor de infectare, spitalizare și deces de la o săptămână la alta, dar deloc nu indică evoluția imunității nici macar la SARS-CoV-2, dar mite deprecierea sistemului imunitar per ansamblu.
   Dacă facem aceleași calcule la cei nevaccinați, reies procente pozitive deoarece ratele lor de infectare, spitalizare și deces sunt în creștere. După ilogica celor de la theshit (pardon, theexpose 😁) asta ar însemna că imunitatea celor nevaccinați crește așa fără nicio explicație 😂😂😂. Dovadă că acele calcule nu au nicio legătură cu evoluția imunității.
   Cireașa de pe 💩 (pardon, tort 😁) e autorul textului: a concerned reader. Altfel spus idiotul care a debitat tâmpeniile din text nici măcar nu e în stare să și le asume. Și asta e sursă de informare pentru tine 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
   Văleu cât de naiv ești, stimabile.🤷🏻‍♂️

   • SN says:

    Mai mult, faptul ca ratele sunt in scadere la cei vaccinati si in crestere la cei nevaccinati, indica ca cu cat creste rata de vaccinare, creste si efectul pozitiv al vaccinarii la nivel comunitar.
    @Cosmin, uite ce interesant scad ratele de infectare la cei sub 39 ani, a propos de convinegerea ta (eronata) ca vaccinul este eficient doar la cei peste 75.
    La cei sub 18 ani, o scadere de la 476,0 la 278,8, adica -41,4%.
    La cei intre 18-29 ani, de la 711,1 la 409,6, adica -42,4%.
    La cei intre 30-39 ani, de la 782,2 la 763,6, adica -2,4%.

   • Anti says:

    Imunitatea celor nevaccinati creste in mod natural de la trecerea prin boala asule daca ei sunt majoritari la infectare, sau se infecteaza mai abitir vaccinatii? Valeu ce fact-check de exceptie cu tenta OCD, ia arata-mi ceva articol scris de tine in vreun ziar serios poate reiese cine esti si ce mare erudit in domeniu. Daca semna vreun Prof. DR. in medicina tot aia spuneai si se pare ca stii si motivele semnatarului. Ai decretat tu care ziar e serios si care nu sau te bazezi pe analizele celor sponzoriati de Big Pharma? aaa, asta nu exista, am uitat ca eu sunt ala naiv. Am sa te iau pe tine ca sursa de informare de acum asa ca scrie te rog o disertatie vaccinomaniacala si o sa o cred instantaneu. 👀

    • SN says:

     Nu scrie niciunde ca cei nevaccinati au trecut prin boala. Plus ca nu ai priceput ironia: faptul ca ratele de infectare ale celor navaccinati cresc in perioada dintre saptamanile 32 si 39 ar indica opusul, doar ca nici nu ai studiat tabelele sa vezi de fapt daca cresc, la ce categorii de varsta, in ce ritm, etc. 😂
     Studiaza putin tabelele respective, fa niste calcule, nu ale tembele facute de la cititorul idiot al theexpose si vezi cum sta treaba de fapt 😂

    • SN says:

     Frumoasa deriva PCA 😂

  • SN says:

   Stimabile, linkul postat de tine e un exemplu extrem de idiotenie conspirationist-antivaccinista si de ilogica. Pai daca ratele de infectare scad la cei vaccinati in perioada dintre saptamanile 32 si 39, rezulta ca scade imunitatea lor?! Clar ca nu prea gandesti, stimabile 😁😂

   • Anti says:

    Da, sigur e asa cum zici, pai nu de aia sunt blamati nevaccinatii ca ii “rupe virusul in gura”? trebuie sa scrie clar ca se si infecteaza sau acum cand asa iti convine nu se mai infecteaza in asa hal? poate vei intelege candva ca polemica asta a noastra e ca intre un bigot si un adept al lui Nietsche in cazul asta Dumnezeu = SEDK 😁😂. 🔚

    • SN says:

     😂😂😂 Și presupun că bigotul ești tu 😂😂😂.
     Stimabile, pur și simplu nu înțelegi cifrele și atunci treci la idioțenii de genul…deci da, clar bigotul ești tu…nici că puteai să o zici mai bine. 😂

     • Anti says:

      😂😂😂 Vad ca nu intelegi nici o simpla aluzie dom statistician, pai daca Dumnezeu = SEDK cine ar fi bigotul? eu care sunt contra adica din acest punct de vedere ateu? si tu mai vorbesti de logica dar o dai pe “ba pe-a ma-tii”. Hai pa ca ajunge pe azi ca la un lucru se pare ca esti mai reistent ca mine, la insistat sa te faci de cacao 😵

     • SN says:

      Cu tot cu licențele tale, stimabile, nu ai prins aluzia mea… în consecință, rămâi bigotul 😉

    • SN says:

     Stimabile, comentariul tău e un exemplu superb de gândire DK: crezi că dacă ai citit Nietzsche te pricepi la toate. Sigur la cifre și statistici nu te pricepi, că altfel nu ai distribui tâmpeniile din theexpose sau nu ai abera cu vârfurile graficelor deceselor, grafice care indică exact opusul a ce susții tu.
     A propos, mie cel mai mult îmi place Antihristul de la Nietzsche 😂😂😂

     • Anti says:

      Presupunerile adeptului certitudinilor 🤯. hai sa-ti fac hatarul ca apoi sa fie motiv de trollisme:
      1. am licenta in filozofie.
      2. am licenta in biologie.
      3. mai ao o licenta in meseria pe care o practic acum pe care nu doresc sa o relev.
      Esti multumit sau crezi ca mint?… sau le-am luat pe spaga. “Over and out” si nu raspund la mizerii pe tema asta.

     • SN says:

      Dacă ai licență în filosofie și biologie și distribui tâmpeniile din theexpose și activenews înseamnă, pentru mine, că ori le ai degeaba, ori faci toată dezinformarea asta intenționat. Într-un fel confirmi ce spuneam mai sus…

 3. bombardieru_antimanele says:

  Planul este simplu: cat traiesti sa te vaccinezi de cateva ori pe an (sa vezi cum ajungem la doza11 si peste). Foarte eficient vaccinul asta!

 4. Scapa cine poate says:

  Eu rog pe cei care azi infiereaza cu manie proletara pe nevaccinati sa faca o introspectie in fiinta lor si sa se gandeasca daca in 2015(sau alti ani trecuti) s-au vaccinat sau nu antigripal. Daca nu, ar fi frumos din partea lor sa nu mai faca pe nevaccinati niste needucati/prosti/inconstienti/etc ca daca atunci in 2015(sau alti ani trecuti) nu s-au vaccinat au fost si ei la fel doar ca nu se facea atata propaganda si manipulare ordinara, de data asta si cu morti, doar ca sa isi umple unii buzunarele si asa pline si sa acapareze o putere peste cea pe care o au deja. Iata “valul nevaccinatilor” de atunci https://adevarul.ro/news/societate/virozele-respiratorii-umplut-spitalele-pacienti-1_54e22a15448e03c0fdad1b24/index.html textele si situatia era asemanatare cu diferenta ca nu erau atatea decese , situatii similare se gasesc si in alti ani inainte de “era covid” dar nu s-a facut asa tevatura in conditiile in care erau in medie peste 700 de decese zilnic din diverse cauze. Mai ganditi-va putin inainte de a arunca piatra.

  • SN says:

   Un om de paie mare cât naivitatea ta, stimabile 😂😂😂

   • trollisme de retardati says:

    Sa inteleg ca pana acum te-ai vaccinat anual antigripal profesore? in special in 2015? Daca nu esti un needucat si ai contribuit la suprasolicitarea sistemului medical😂😂😂. Nici nu-s convins ca te-ai vaccinat cu astea de acum si nu esti doar un demagog veros

 5. Anti says:

  Sa ne educe putin vaccinistii pe noi astia prosti cum se face ca STIINTA(de care cica nu tinem noi cont) a evoluat in asa hal ca BRUSC s-au facut “vaccinuri” in 8 luni(cand pana acum dura intre 4 – 10 ani) dar intre timp a si involuat in asa hal ca de acum trebuie administrate 3 – 4 asemenea “minuni” pe an??? Aratati UN SINGUR exemplu de vaccin inventat pana in 2020 la care sa trebuiasca atatea doze. Evolutie prin involutie? 😵

  • SN says:

   😂😂😂O noua ploaie de convingeri irationale si erori de logica specifice PCA.
   Eroarea 1: daca pana acum nu s-a intamplat fenomenul X rezulta el nu se poate intampla! Pornesti de la premisa uniformitatii si a constantei unor fenomene…dar nu ai demonstrat-o. Mai mult, faptul ca tu crezi ca un lucru nu este posibil nu e sinonim cu faptul ca acel lucru nu este posibil.
   Eroarea 2: vaccinurile mARN nu au fost facute in orb, ele sunt studiate de peste 40 de ani pentru diferite afectiuni (https://www.nature.com/articles/d41586-021-02483-w). Daca nici pana acum nu ai studiat raportul de autorizare EMA sa intelegi procesul de dezvoltare, testare si productie nu inseamna ca nu e posibil, ci doar ca tu nu stii asta. Apelul la ignoranta ca forma de argumentare.
   Exprimarea ta ”atatea doze” e foarte vaga. Vaccinul antigripal se administreaza anual la cei care doresc. Sau vaccinul antirabic care se face in 3 doze initiale si apoi periodic daca ai risc ridicat de infectare (gen cei care lucreaza cu animale).
   Pe scurt: comentariul tau este un apel la ignoranta, nu o argumentare.🤷‍♂️

   • Anti says:

    Binenteles, ce e posibil nu inseamna ca e imposibil si ceva nu inseamna neparat ceva ci poate fi nimic sau nimic poate inseamna ceva dar cand iti convine ai nevoie de certitudini. Articolul pe langa o mica propaganda arata MULTIPLE controverse intre descoperirile sau declaratiile unor oameni de stiinta de acelas rang, aia pro-SEDK precis sunt mai destepti(sau nu e precis ca nu scrie ca-s mai destepti), macar mai vad unii cine e Robert Malone, adica asta https://www.activenews.ro/covid-dezvaluiri-covid/Inventatorul-vaccinurilor-ARN-mesager-%E2%80%9EEste-cel-mai-cumplit-COSMAR-al-vaccinologilor.-OPRITI-vaccinarea-168364 pe siteul hulit de propagandisti verosi, pana nu a deschis gura impotriva SEDK era “mare si tare” apoi brusc a devenit hulit si i s-a modificat si profilul pe wikipedia… vii cu exemplul vaccinului antirabic??? care se da la cei care au fost 100% expusi riscului si compari cu unul care vor sa-l dea la toata lumea chiar si la cei imunizati natural???… ai dreptate, era apel la ignoranta si repede ai raspuns la apel 🤣🤣 QED 🔚

 6. Scapa cine poate says:

  Pe unii nu-i intereseaza evolutiile grafice, doar statsticile, alt exemplu si inca despre o tara care e celebrua pentru politici coercitive vaccinomaniace si covidofobe, se vede evolutia grafica https://www.worldometers.info/coronavirus/country/australia/ si tocmai cica au relaxat tot ca “au scapat de pandemie multumita vaccinarii” … si mai se vede ceva aici #https://healthimpactnews.com/2021/australia-records-10x-more-deaths-following-covid-19-shots-than-recorded-deaths-following-all-vaccines-for-past-20-years/ propaganda spune dupa vaccinare nue sinonim cu din cauza vaccinului, semantic sunt de acord, dar in realitate trebuie sa fii obsedat sa nu faci corelatia sau macar sa ai unele dubii. Tot inainte spre societatea covidista multilateral vaccinata si crearea omului de tip nou vaccinist.

  • SN says:

   Stimabile, a alege la intamplare o tara crezand ca ea confirma convingerile tale se numeste cherry picking…dar esti expert aici.
   Apoi, cand o dai cu statistica e foarte probabil sa te inseli si s-a intamplat.
   Pai hai sa nu ne uitam doar la grafic ca boul la poarta noua, ci sa facem niste calcule.
   In Australia se desprind 3 valuri, primul undeva intre 11 martie – 12 aprilie 2020, 27 iunie – 12 septembrie 2020 si cel actual, cam din 12 iulie. Perioada de aparitie a decesului post diagnostic Covid-19 fiind intre 14-28 zile sa luam o medie de 21 zile. Ce rezulta:
   Valul 1. CFR=1.47%, la o incidenta de 247,57 cazuri/1 milion si o mortalitate lunara medie de 3,65/1 milion.
   Valul 2. CFR=4,06%, la o incidenta de 743,76 cazuri/1 milion si o mortalitate lunara medie de 10,07 la 1 milion.
   Valul 3. CFR=0,53%, la o incidenta de 3.800,26 cazuri la 1 milion si o mortalitate lunara medie de 6,75 la 1 milion.
   Concluzii: mortalitatea actuala la cazurile confirmate (CFR) a scazut semnificativ (de 7,66 ori, comparativ cu valul 2) desi incidenta este de 5,11 ori mai ridicata decat in valul 2 (fara vaccinare), plus ca in Australia majoritatea cazurilor si deceselor sunt la….cei nevaccinati: https://www1.racgp.org.au/newsgp/clinical/unvaccinated-patients-dominate-covid-deaths-and-ic
   Las-o cu graficele si statistica ca demostrezi ca licentele tale in filosofie si biologie sunt degeaba.😉😃

 7. România

  Poliția testează o aplicație de mobil care fotografiază numărul de înmatriculare pentru a afla dacă mașina are asigurare sau nu
  Poliția Română testează o aplicație de mobil prin care ar putea fotografia și filma numerele de înmatriculare și ar putea afla, în câteva secunde dacă o mașină este asigurată sau nu. Aplicația va deveni operațională în acest an.

  Mapamond

  Lituania își retrage ambasadorul din Rusia
  Administraţia Lituaniei a anunţat, luni după-amiază, că îşi va retrage ambasadorul din Rusia de la data de 1 iunie, în contextul tensiunilor generate de intervenţia militară rusă în Ucraina, informează agenţia Reuters.

  Mapamond

  Un diplomat rus de la Națiunile Unite și-a dat demisia, spunând că nu i-a fost „niciodată atât de rușine” de țara sa
  Organizaţia Naţiunilor Unite este cea mai importantă organizaţie internaţională din lume.

  Mapamond

  Noi cazuri de variola maimuței depistate în Marea Britanie
  Încă 36 de cazuri de variola maimuţei au fost depistate în Marea Britanie, iar virusul ar putea deveni endemic în Europa, avertizează autorităţile sanitare, citate de Sky News.

  ARADON Sport local

  Urmează faza a doua în Liga 5
  ARAD. A fost şi ultima rundă a sezonului regular în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului judeţean, Liga 5. Cunoaştem echipele calificate în play-off, care vor lupta pentru promovarea în elită, cu jocuri tur-retur, dar şi pe cele din play-out, care vor disputa încă un tur.

  Local

  Expoziţie documentară, de Bicentenarul Teologic
  Despre istoria învățământului teologic ortodox arădean, în formele sale de Institut și Academie.

  UT Arad

  Ilie Poenaru are ambiţii mari la UTA!
  Noul tehnician al UTA-ei a vorbit despre un loc în primele şase echipe din Liga 1. 3

  Local

   Pe mâna cui lăsăm Spitalul Județean? Video candidați!
  Cei patru candidați la șefia Spitalului Județean Arad și-au prezentat cum au știut mai bine proiectele de management.Nu fără show și fără acuze. 2

  România

  Alertă cu bombă la centrul comercial Bega din Timișoara
  Alertă, luni seară, în zona centrală a Timișoarei. Polițiștii și pompierii au evacuat centrul comercial Bega după ce un individ a sunat la 112 și a anunțat că în zona etajului al doilea ar fi plasată o bombă.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.