aradon.ro Web analyticsCu vaporașul pe Bega, pana în Serbia. Consiliul Județean Timiș face documentația pentru punctul de trecere a frontierei pe apă

Cu vaporașul pe Bega, pana în Serbia. Consiliul Județean Timiș face documentația pentru punctul de trecere a frontierei pe apă

Foto: Apele Române Banat
Se fac pași înainte pentru a putea circula pe Bega până în Serbia cu vaporașul. Consiliul Județean Timiș a aprobat în cea mai recentă ședință studiul de fezabilitate, respectiv detalii tehnice și economice pentru realizarea punctului de trecere a frontierei pe apă.
Se fac pași înainte pentru a putea circula pe Bega până în Serbia cu vaporașul. Consiliul Județean Timiș a aprobat în cea mai recentă ședință studiul de fezabilitate, respectiv detalii tehnice și economice pentru realizarea punctului de trecere a frontierei pe apă.

TIMIȘ. Potrivit hotărârii aprobate de consilierii județeni, punctul de trecere a frontierei ar trebui să fie gata într-un an și va costa aproximativ 9 milioane de lei cu TVA, banii fiind asigurați prin Programul Interreg IPA Romania- Republica Serbia 2014 – 2020, scrie Tion.ro.

Punctul de trecere a frontierei va avea parter, două etaje și un etaj retras. La parter vor fi două camere de control, biroul operativ, centrala termică și tabloul general, camera cu servere și grupuri sanitare pentru femei, bărbați și personal. La etajul I va fi camera de audiere, camera de arest cu grup sanitar, o cameră pentru azilanți pentru femei și copii, dar și pentru bărbați. Tot aici se vor amenaja și grupuri sanitare. La etajul al doilea va fi biroul pentru dispecerat, birou pentru vamă, birou pentru căpitănia de port, birou pentru șeful punctului de trecere a frontierei, cu grup sanitar și oficiu. La etajul al treilea va fi o cameră tehnică pentru panourile fotovoltaice și o cameră de control.

Vă reamintim, primul vaporaș a plecat din Timișoara și a trecut cu bine prin ecluza reabilitată de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român. Administrația Bazinală de Apă (ABA) Banat a terminat lucrările de reabilitare la barajul stăvilar și la ecluza de la Nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, în cadrul proiectului transfrontalier „Repararea infrastructurii de navigație pe Canalul Bega”, care a beneficiat de finanțare europeană prin IPA Interreg CBC România-Serbia. Pentru a circula pe Bega până în Serbia mai sunt de pus la punct un punct de frontieră naval și semnalizarea pentru circulația cu vaporașe. Proiectul va fi gata după un nou termen, până în 2 mai 2022. Termenul inițial era la finalul acestui an, însă sunt întârzieri în finalizarea aprobării studiului părții sârbe pentru dragarea Canalului Bega.

Prin proiectul „Repararea infrastructurii de navigație a Canalului Bega” se reabilitează nodurile hidrotehnice de la Sânmihaiu Român, Srpski Itebej, Klek, pentru a asigura circulația pe Bega prin deschiderea unui punct de trecere a frontierei naval și pietonal.

8 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ppa says:

  Dar pe sarbi i-a intrebat cineva daca vor si daca vor aloca resursele necesare? Ca asa… dam bine prin ziare si la tv, dar fara ei nu se va realiza nimic, doar niste tunuri clasice de sifonat bani.

 2. Pitagora de la Intim says:

  Și în Arad Micalaca se va face legătura cind ploua tot cu barca😂zona 300-zona 500 cu barca pe sub viaduct.

 3. Fauna acvatica. says:

  Ce ecologic .Bieții peștișori ce zgomote o sa îndure și cât ulei o sa inhalează. Problema e ca nici nu au unde sa fuga .Doar pt așa zisa distracție a unora.

 4. Simi says:

  Niște epave poluante vechituri cu viteza melcului,ce poluează apa,aer,sol ,spre distracția cocalarilor.Poluarea apei și aerului parcă e cea mai periculoasa,deși sunt strâns legate și inseparabile apa,aer,pământ.

 5. helmut says:

  falka, cand faci mureselul navigabil, gunoiule??

 6. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.