„Decizia de marţi a Curţii Constituţionale a României era de aşteptat. Deşi întotdeauna este mai bine să învingem extremismul anti-maghiar prin alegeri, în cazul lui Călin Georgescu existau numeroase argumente pentru a nu i se permite să candideze la alegerile prezidenţiale din luna mai. Este vorba despre o persoană care reprezintă o ideologie fascistă, conspiră pentru răsturnarea ordinii constituţionale şi promite un viitor sumbru pentru toţi, punând în pericol atât ţara, cât şi comunitatea maghiară”, a scris liderul UDMR pe Facebook.
În opinia sa, nemulţumirea oamenilor este justificată: aşteaptă schimbare şi este nevoie de schimbare.
Potrivit acestuia, UDMR susţine un candidat care „promite pace socială şi respect pentru comunităţi”.
„Singura veste şi mai bună decât aceasta este că ucrainenii au acceptat planul american de negocieri de pace, iar armistiţiul deschide calea către o pace durabilă. Acum, toate părţile aşteaptă răspunsul ruşilor”, a precizat Kelemen Hunor.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
Xnu va suparati ca va spun dar care e faza cu autonomie pentru Transilvania ?
nu cumva e neconstitutionala intrebarea, petitia, forumul, ongurile, tot ce faceti e ilegal
MArsul pentru autonomie de anul acesta s-a chemat, “Acum ori niciodata”
Nu mi se pare normal
Singurul care are de castigat de pe urma interzicerii lui Calin Georgescu este Victor Orban
-
Vezi că matale înțelegi greșit termenul de autonomie. Și nu e vorba doar pentru Transilvania, ci pentru regiunile geografic-administrative pentru a realiza descentralizarea care ar ajuta toate provinciile. E trist că până în prezent nu s-a realizat acest proces. Și nu, autonomie nu înseamnă automat federalizare, ci doar o mai bună guvernare și funcționare a regiunilor respective.
UDMR-ul s-a trezit sa de lectii de constitutionalitate ? Poate ne spune UDMR-ul daca este partid politic sa NU. Daca raspunsul este NU, poate ne spune UDMR cat de legala este participarea sa la alegeri desfasurate in Romania si cat de legala este acceptarea sa in Parlamentul Romaniei ca si cum ar fi partid politic !
-
Problema asta a fost tranșată de mult, vezi Decizia CCR nr.35 din 02 aprilie 1996. Atâta timp cât UDMR este înregistrat la AEP ca partid, e partid.