aradon.ro Web analytics


Lista integrală a măsurilor ce vor relaxa restricţiile impuse de epidemia de COVID-19, după 15 iunie

Lista integrală a măsurilor ce vor relaxa restricţiile impuse de epidemia de COVID-19, după 15 iunie

Foto: houstonchronicle.com
Reactualizat la:
Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane. Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale. Se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activităţi medicale.
Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane. Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale. Se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activităţi medicale.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit o serie de măsuri ce sunt menite să relaxeze restricţiile impuse de epidemia de COVID-19. Între acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar şi dispoziţii ce au în vedere organizarea evenimentelor.

Redăm integral Decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă:

Art.1 Se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

(2) Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare prevăzută la alin. (1), dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.

(3) Persoanele care, fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.

Art.2 Se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activităţi medicale.

Art.3 Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Art.4 (1) Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane.

(2) Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Art.5 Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

Art.6 Se pot relua zborurile către şi din ţările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină / izolare, stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Art.7 (1) Se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

(2) În interiorul centrelor comerciale prevăzute la alin. (1), nu se permite:

a) activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepţia celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe minime de 2 metri între mese şi cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii la o masă.

b) exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri şi a cinematografelor.

Art.8 Se instituie obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcţiuni de cazare, precum şi activităţi de lucru în birouri cu spaţii comune în sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al ministrului sănătăţi.

Art.9 Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a ştrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/fitness, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, în baza căruia îşi pot desfăşura activităţile.

Art.10 Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.

Art.11 Se permite desfăşurarea activităţilor în creşe, grădiniţe şi after-school pe perioada vacanţei de vară, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului sănătăţii şi al ministrului muncii şi protecţiei sociale.

Art.12 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

SURSA: MEDIAFAX

14 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonimă says:

  Si care sunt țările din care nu se intră în izolare???

 2. aradean says:

  da se permit 50 de persoane………….etc etc
  nr acesta de persoane cum a fost stabilit? pe ce criterii ? de ce nu 49 sau 55 de ex.?
  daca e vorba de infectii apoi ori 50 ori 44 e cam tot aia……….. destul unul sau doi infectati intre ei si restul de 49 o patesc sa fie clar . Cred ca nu e momentul pt asemenea relaxari incă !

  • Candy says:

   Ba Arădean, la ce gândire redusă ai nici nu te vrea nimeni la astfel de evenimente. Eu zic sa stai 100 de ani doar în casă ca poate îți pica o cărămidă în cap. Lasă restul lumii să aibă o viață normală și vezi ti de viata ta închis în casă.

   • anonim says:

    Tu candy daca iei covid la vreun chef sau la vreo terasa, sa ramai sa te trateze gasca ta cu care stai bot in bot la birt, sa nu ceri ajutorul sistemului sanitar

    • Candy says:

     :)))) Anonim, tu poți lua ceva ce nu exista? Esti probabil un poștă platit. Tine minte ca nu pot să spele la tot poporul creierul, uni și l tin intact.

     • aa says:

      eu nu inteleg tu de unde sti ca NU EXISTA?? esti un fel de mama omida? si nu e vorba de un popor spalat pe creier aici ci de un mapamond intreg care lupta cu o noua forma de virus (uneori esti mai prost cand incerci sa pari destept)

     • Stilgar says:

      Asa e Candy ai dreptate. Sunt de acord sa iesim cu totii , dar in acelasi timp am auzit ca virusul ataca prostii. Se pare ca esti in capul listei. Te asteptam in Hell poponautule

 3. Vlad Tepes says:

  Sper ca dupatrei luni de constrangeri,unele inutile, vom intelege, cu totii, ca aceste masuri nu sunt “de relaxare”.Sunt noi INTERDICTII!

 4. jack says:

  penibil….nici pe vremea lui ceausescu nu erau atatea interdictti lor le e frica de fapt sa nu fie linsati ca au fost prinsi l furat…iar!

  • Candy says:

   Subscriu Jack și vin cu o completare. Asta înseamnă că toți tacem, nu ieșim în stradă, lăsându i să ne facă sclavii lor.

  • anonim says:

   Se aude ca pe vremea lui Ceausescu nu s-a auzit de pandemii in Romania. Era gripa aia de iarna, dar mai nimeni nu murea de ea.Si nimeni nu se vaccina de gripa.

 5. Eu says:

  Si cum faci dovada ca stai de 3 luni sau mai mult de 14 zile intr-o tara exceptata de la carantinare?Daca lucreazi la ingrijit varstnici fara contract cum dovedesti ca esti plecat din tara de mai mult de 14 zile?Daca pleci din tara si te plimbi putin prin tarile exceptate de la izolare cum dovedesti la intoarcere ca nu ai stat mai mult de 14 zile ca sa nu intri la izolare? Mințile luminate nici nu puteau sa incurce lucrurile mai rau de atât !

 6. Candy says:

  aa, exact asa incepe alfabetul iar tu ai ramas tot acolo dar ca sa intelegi tertipurile de manipulare folosite mai trebuie sa stii mult mai mult din alfabet si nu numai. Sa ti dau 2 exemple: cu pasaport diplomatic mergi oriunde, te întorci, nu stai în carantină și nu ai covid. Esti la conducerea tarii ( indiferent de țară), călătorești unde vor mușchii tai și nu te întâlnești cu covidul și exemplele pot continua ca sunt suficiente, numai să fi atent și să ți fuga putin mintea. Însă tu aa esti platit sa combati adevarul pentru a nu si da seama toata lumea. Dar la numarul de mortii de cancer care s a dublat in aceasta perioada si alti morti de alte afectiuni care mai aveau zile si aia le a pus capat, ai ceva de spus aa?

 7. UT Arad

  „U” Cluj – UTA se joacă pe 10 februarie
  BUCUREȘTI. Federația Română de Fotbal a anunțat programul optimilor de finală din Cupa României. După cum se știe, UTA a dat peste Universitatea Cluj, meciurl urmând să se dispute pe data de 10 februarie, de la ora 17.15, pe „ClujArena”.

  Local

  Fără mască, doar în condiții de excepție
  În continuarea purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, cu anumite excepții.

  Local

  Doi din zece arădeni și-au asigurat casele
  Asigurările obligatorii pentru locuințe sunt departe de a acoperi întreg județul.

  Mapamond

  Moderna: Vaccinul este eficient împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud
  Reprezentanții Moderna transmit că vaccinul scos pe piață de companie oferă protecție împotriva celor două noi forme ale coronavirusului care circulă în Africa de Sud și Marea Britanie. 1

  România

  Răspunsul Ministerului Sănătății la întrebarea: Mai trebuie să port mască dacă m-am vaccinat?
  Ministerul Sănătății a publicat o serie de precizări referitoare la întrebarea dacă mai este necesară purtarea măștii de protecție după vaccin. 5

  România

  Noua variantă britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava
  Pacientul e un bărbat de 39 de ani, care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. 1

  Local

  Peste 3000 de vaccinați în etapa a II-a, la Arad
  Autoritățile sanitare intenționează intensificarea controalelor, îndeosebi în zona industrială, pentru preveni, pe cât posibil, o nouă explozie a cazurilor. 1

  Local

  Turismul pe relația cu China, o prioritate
  Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze se implică pentru a dezvolta relațiile economice și turistice cu R.P. China. 14

  Local

  Consiliul Judeţean vrea să cumpere Teatrul Vechi
  200.000 de euro cer proprietarii pentru Teatrul Vechi, iar Consiliul Judeţean Arad vrea să cumpere clădirea istorică. 11

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.