aradon.ro Web analyticsMinisterul Sănătăţii: medicamentul FAVIPIRAVIR, recomandat la formele uşoare de infecţie cu SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii: medicamentul FAVIPIRAVIR, recomandat la formele uşoare de infecţie cu SARS-CoV-2

Foto: FAN
Ministerul Sănătăţii anunţă că analizează posibilitatea eliberării medicamentului FAVIPIRAVIR în ambulatoriu. Medicamentul poate fi găsit în farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase.
Ministerul Sănătăţii anunţă că analizează posibilitatea eliberării medicamentului FAVIPIRAVIR în ambulatoriu. Medicamentul poate fi găsit în farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase.

Medicamentul FAVIPIRAVIR ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În prezent, pentru acest medicament, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România şi în baza căreia se permite administrarea în unităţile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Potrivit MS, în India, ţara de provenienţă, FAVIPIRAVIR are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obţinut în urma unui proces de evaluare accelerată şi conditionată de multiple cerinţe şi care nu poate fi asimilată cu o autorizaţie de punere pe piaţă emisă în acord cu legislaţia europeană în vigoare.

„După discuţiile avute cu specialiştii din Comisia de boli infecţioase şi conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripţie medicală şi cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Conform Protocolului Naţional de tratament al bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat a fi administrat în formele uşoare şi medii de infecţie cu coronavirus, în prima săptămână de boală.

Într-o adresă către Ministerul Sănătăţii, Comisia de specialitate de boli infecţioase consideră că medicamentul poate fi eliberat în spital şi ambulatoriu la recomandarea medicilor, numai cu prescripţie medicală.

SURSA: MEDIAFAX

5 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Neon says:

  Asta e maglavaisul de la baba aia?
  Cum betesug o cheama???

 2. Mocofan-club says:

  Pă deoparte ni se tot zice de varianta Delta, care-i a mai cumplită formă a coronavirusului, și că-i musai să ne vaccinăm și cu ce-l de-al treilea vaccin, și nici atunci nu-i sigur că scăpăm cu zile, iar pă de altă parte, ministerul sănătății, dă avizul unui vaccin fabricat în India, dar destinat “formelor ușoare”, ale năpastei. Hiper-ultra demențial!

 3. roman says:

  si? confirma cineva din marii specialisti ca aceste medicamente sunt salvatoare? ia sa ii aud.!
  dar OMS si ministerul sanatatii de la noi, ce zic?
  Plateste cineva daune materiale bolnavilor care iau aceste medicamente si nu se vindeca sau mor? Ia sa aud!

 4. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.