aradon.ro Web analyticsPersoanele vaccinate nu mai stau în carantină, la intrarea în România

De Sorina Ambruș

Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină, la intrarea în România

Reactualizat la:
Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență
Scris de Sorina Ambruș - Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Potrivit ultimei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză nu vor mai sta în carantină, la intrarea în România.

Astfel, sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România. Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doze, se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării.

De asemenea, pentru persoanele contact direct al persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, măsura carantinei se poate ridica în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

44 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mda says:

  Si daca vine cineva care a trecut recent prin boala si are anticorpi naturali ? Pe ala il verifica cineva sa fie exceptat? Sau cel cu adevarat sanatos trebuie sa sufere si sa mai stea in carantina daca sanatos find nu s-a vaccinat iresponsabilul indisciplinat nu-i asa ?

  • Marius Sorin says:

   Lucrurile nu sunt atât de simple. Cineva care a trecut recent prin infectarea cu SARS-Cov2 nu are imunitate imediat, ci similar cu vaccinarea, organismul are nevoie de ceva timp pentru a produce anticorpi. Convingerea că imunizarea naturală e mai bună decât cea prin vaccinare e falsă. Ambele au avantaje și dezavantaje, dar, deocamdată, avantajele înclină spre vaccinare (https://www.verywellhealth.com/antibodies-from-vaccines-and-from-natural-infection-5092564).
   Ar fi utila o măsură de testare a prezenței anticorpilor IgG, paralelă cu cea a vaccinării, în cazul călătoriei, dar cum aceasta (cea a anticorpilor) e mai invaziva decât metoda RT-PCR, mai degrabă ar rămâne opțională.
   Cât despre faptul că cel care s-a imunizat natural e “cu adevărat sănătos”, iarăși, nu e chiar atât de simplu. Mulți din cei infectați rămân cu sechele, dar nici nu dezvoltă chiar toți o imunitate eficientă (vezi articolul de mai sus și distincția referitoare la specificitatea anticorpilor).

   • Mda says:

    Domnule. Eu vorbesc aici dspre discriminarea omulul sanatos nu dpdv stiintific. Care e faza cu un om sanatos care nu a avut niciodata covid si nici nu e purtator de virus deci 100% neinfectios(cam cum e 98% din populatia globului, ca sa nu ne certam pe procent pot accepta orice procent peste 80%), ala e bagat in carantina pe cand unul care a fost cuminte si s-a vaccinat dar poate fi infectios e avantajat ca asa vrea “comenduirea garnizoanei” . Aici nu e stiinta e discriminare si constrangere pe fata. Nu comentam nimic daca in hotarare prevedeau si testarea de orice fel ca alternativa dar acum altul e interesul, toata tevatura asta nu are nimic cu protejarea cetatenilor ci cu subjugarea lor… dar poate sunt eu “conspirationist”.

    • Marius Sorin says:

     Fals. Discriminarea nu e fata de omul sanatos. Cel mult poate fi intre cel vaccinat si cu 10 zile minim de la rapel si cel nevaccinat sau cel vaccinat si cu mai putin de 10 zile de la rapel. Termenul discriminare nu are automat o conotatie negativa.
     Faptul ca prezumam ca cineva e sanatos, nu e sinonim cu a avea certitudinea. Faptul ca nu ai avut o infectie cu Sars-CoV2 nu implica ca nu o poti face. Faptul ca ai avut Covid-19 nu exclude reinfectarea riscul contagiunii. Da, nici vaccinarea nu exclude complet infectarea, dar reduce semnificativ riscul si, mai mult, indica o conduita sanogena activa, nu doar pasiva. E clar o masura de incurajare a vaccinariii, ceea ce nu implica automat obligativitatea.
     De acord cu faptul semnalat ca ar fi util de a fi avute in vedere si alte forme (validate stiintific) de certificare a absentei riscului sau a unui risc foarte scazut de infectare.
     Cand o dai cu “comenduirea garnizoanei” o cam dai in conspirationism, ceea ce nu te face automat conspirationist.

     • Mda says:

      Mda, trebuia sa fiu mai explicit in ceva ce credeam ca se subantelege, a se citi: “om sanatos” = om DOVEDIT sanatos, neurtator de virus (prin testare sau orice alta metoda acceptata stiintific) e bine asa ?

    • anonim says:

     Lasa l domle ! asta stie una si buna , trebuie neaparat sa te vaccinezi , indiferent ca ai avut sau nu virusul , musai sa te vaccinezi 😂 si l citez !…Lucrurile nu sunt atât de simple. Cineva care a trecut recent prin infectarea cu SARS-Cov2 nu are imunitate imediat…!!! deci organismul care a invins virusul nu la invins datorita anticorpilor , lo fii invins jucand sah sau table , deci organismul a invins virusul dar fara anticorpi 🤔🤔🤔🤣 ma intreb atunci , cum plm a reusit smecheria asta ??? Enigma mare !

     • SN says:

      @ Marius Sorin, partial adevarat. Anticorpii sunt produsi de limfocitele B, iar limfocitele T ataca celulele infectate prin producerea citokinelor, deci anticorpii intervin in procesul de vindecare, dar in secventa temporala. IgM fiind mai rapizi, in faza acuta, iar IgG mai lenti, pe termen lung. Dar asta e doar o parte a raspunsului imunitar. Aici intervine si suportul medical, in functie de severitatea simptomelor.Articolul mentionat specifica ca aparitia lor este raportata la data instalarii simptomelor si nu la data vindecarii.

     • Marius Sorin says:

      @SN
      Mulțumesc pentru atenționare. Se pare că m-am pripit cu răspunsul și am făcut o confuzie. Mea culpa.
      Ceea ce vroiam să subliniez era tocmai distincția între momentul de acțiune al IgM și IgG și rolul lor diferit în răspunsul imunitar, nu că nu ar fi implicați în procesul de vindecare (la IgM mă refer), cum s-ar putea înțelege din mesajul inițial.
      Precizarea lui anonim cred că la asta se referea. E eroarea mea de formulare a mesajului 🤷‍♂️

     • Marius Sorin says:

      @anonim.
      Formularea mea inițială a fost vagă, prin aceea că nu am precizat că mă refeream la anticorpii pe termen lung (IgG), nu la cei din faza acută (IgM).
      Mea culpa.

     • Marius Sorin says:

      @anonim.
      Nu am afirmat niciunde că e musai să te vaccinezi. E o mare diferență între a fi obligatoriu sau recomandat.

   • Atacant says:

    Ceea ce deduc din spusele tale Marius Sorin, este faptul că orice și oricum am face nu este bine pentru a putea fi liberi si fara sa ni se încalce drepturile, asa i?

    • Marius Sorin says:

     Nu e asa. Ai inteles gresit ce spuneam eu.

     • eu says:

      Nu a inteles gresit, dar cred ca esti “pe felie” cu sistemul.
      1: nici macar cel ce a produs vaccinul nu poate garanta ca o persoana vaccinata nu mai poate contacta virusul, sau ca nu poate transmite virusul.
      2: toate masurile astea date de Harafat, incalca drepturi fundamentale ale omului (dreptul la libera exprimare, drept la libera circulate, dreptul de a hotari singur daca porti sau nu masca, daca te vaccinezi sau nu)

   • Anonim says:

    Pentru cei care au fost diagnosticați pozitiv cu Sars CoV 2 , momentan vaccinarea e interzisă ,nu e necesară dpdv al Direcție de sănătate

   • #TaiFrunzeLaCaini la ff says:

    ….. când spui că imunitatea naturala nu-i mai bună decât cea prin vaccinare!….matale ști ce spui acolo sau ești absolvent de medicina de Goldiș?…..ia mai ia imunologia in mână și mai citește oleacă să vezi de câte feluri e imunitatea…. mama ei de medicina făcută la ff!

    • SN says:

     Sunt cazuri in care imunitatea dobandita prin vaccinare este dezirabila comparativ cu imunitatea naturala prin aceea ca evita imbolnavirea si efectele ei nedorite, inclusiv decesul precum in cazul SARS-CoV2.
     Precum exista si cazuri in care imunitatea dobandita prin vaccinare este mai eficienta decat cea naturala, atat ca actiune cat si ca durata cum e in cazul HPV (https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/1479-5876-8-105).
     Asadar afirmatia lui Marius Sorin nu e eronata, ci prea generala.
     In cazul SARS-CoV2 inca nu exista date clinice suficiente pentru a evalua corect diferenta dintre cele doua, desi avand in vedere ca CFR este de 2,14%, si exista o frecventa ridicata a sechelelor pe termen mediu si lung, imunizarea pe cale naturala nu pare cea mai buna optiune.

 2. stefan says:

  deci nu e obligatoriu sate vaccinezi

 3. anonim says:

  Si uite cum incep restrictiile ! idioti , daca o persoana are testul de Covid facut si e negativ , de ce mm lor trebuie sa stai totusi in carantina ? in plus de asta cu tot cu acest rahat de vaccin facut ,nimeni nu ti garanteaza ca nu vei mai lua virusul si il mai transmite mai departe , deci unde plm e logica ?

  • #cugetdecinumairezist says:

   NU e nici o logica. Totul e intors pe dos, asta e primul pas din marea subjugare a “micului” om sanatos. Parca am fi protagonistii unui film alegoric despre o societate utopica in care oamenii sanatosi sunt paria si trebuie ostracizati ca sunt niste “conspirationisti” iresponsabili ca isi permit sa vrea sa ramana sanatosi pe cai naturale 🤮

   • Marius Sorin says:

    Se pare că nu mai reziști, dar nu din cauza cugetării, ci a tendințelor histrionic-apocaliptice 😉.
    Nu te ostracizeaza nimeni că vrei să fii sănătos pe cale naturală, dimpotrivă, ești încurajat să respecți regulile sanitare.
    Observ că faci o confuzie între a avea niște avantaje în cazul vaccinării, versus a nu le avea dacă nu te vaccinezi.
    Micul om sănătos e liber să călătorească unde dorește dacă poate dovedi că e sănătos.
    Dramatizezi aiurea… 😑
    Aici ai folosit abuziv sau neglijent termenul de conspiraționist. Abuziv în cazul în care ai vizat dramatizarea. Neglijent în cazul în care consideri că el se referă la cei care doresc să rămână sănătoși. 🤷‍♂️

    • #cugetdecinumairezist says:

     In schimb tendintele tale obsesiv-compulsive intru a face reclama vaccinarii si a demonta asertiuni despre drepturi fundmentale(dpdv juridic) folosind argumente medicale/stiintifice induc suspiciunea unui partizanat veros. Citez: “Micul om sănătos e liber să călătorească unde dorește dacă poate dovedi că e sănătos” o afirmatie complet hazardata in contextul ACESTEI discutii de unde reiese ca doar cei vaccinati nu stau in carantina, nu spune nimic in articol de evitarea carantinei de catre cetateni care pot dovedi ca sunt sanatosi recte si butada mea cu tenta sarcastica. Acordarea de avantaje unora care se supun orbeste dorintei autoritatilor e deja un derapaj grav de la democratie. Da, era sa uit, cand vorbim de covid democratia si drepturile fundamentale ale omului nu mai conteaza. Poate gasesti un argument in vreun articol medico-stiintific unde se demonstreaza ca democratia dauneaza grav sanatatii. Ma refer la DEMOCRATIE in adevaratul sens a cuvantului ceea ce implica si “Declaratia universala a drepturilor omului” (asta nu o gasesti in studii clinice)

     • Marius Sorin says:

      Democratia implica si dreptul la sanatate si asigurarea unui climat social sigur din punct de vedere medical (daca tot invoci Declaratia universala). Dreptul la libera circulatie nu este nici anulat, nici suspendat si nici ingradit, ci doar este reconfigurat astfel incat sa asigure si dreptul la sanatate.
      Democratia presupune gasirea unui echilibru intre toate aceste drepturi.
      Toate aceste drepturi conteaza, dar nu conteaza ierarhia ta sau a mea referitoare la aceste drepturi.
      Fals. Nu reiese ca doar cei vaccinati nu stau in carantina, ci doar cei cu minim 10 zile de la rapel.

     • anonim says:

      Nu are rost sa ti bati capul cu el ? asta stie una si buna , vaccinarea !!! indiferent ca ai trecut sau nu prin boala , indiferent ca organismul tau are anticorpi contra virusului pe cale naturala ca urmare a trecerii prin boala , nu conteaza !!!! trebuie sa te vaccinezi !…ajungi sa te intrebi daca nu cumva are un procent raportat la cate vaccinuri va administra tipul 😂

     • Marius Sorin says:

      @anonim
      Nu am spus niciunde că trebuie să te vaccinezi. Asta e interpretarea ta. 🤷‍♂️

 4. Poxipoll says:

  Și uite încet încet….vor apărea 2 tabere vaccinați și nevaccinați.

 5. Gogol says:

  Drepturile si libertatile individului se refera deopotriva atat la drepturile celor care vor sa se vaccineze cat si a celor care nu vor. Simpla existenta a antagonismului intre unii si altii obliga la incalcarea drepturilor individului, fie de o parte fie de alta.
  O natiune cu oameni inteligenti s-ar manifesta prin respingerea oricaroro forme de discriminare. Faptul ca oamenii se lasa inclusi in manipularea jegoasa care afirma eronat si ilogic ca drepturile unora sunt afectate de ceilalti da dimensiunea precaritatii nivelului de cultura civica in tarisoara asta amarata.
  Inca odta:
  – cei care sunt pro vaccin sa se vaccineze si
  – cei care sunt contra vaccin sa nu se vaccineze
  si !!!!
  – si unii si altii sa se opuna incercarii mizerabile a clasei politice de a ne dezbina si de a face apel la ce-i mai rau in oameni fiindca vom pierde si unii si altii – vom permite statului, prin politrucii care l-au capturat sa ne incalce din drepturi. Linia de demarcatie intre ce isi permite un stat abuziv si drepturile si libertatile oamenilor se va muta si va crea un si mai mare spatiu spatiu de manevra pentru nemernici si hoti care au in spate minciuna calitatii de reprezentanti ai nostrii.

 6. roman says:

  fiecare cum i se scoala scoate cate o astfel de dispozitie
  ba ca daca ai testul facut e bine ba ca daca esti vaccinat e bine etc etc
  oare ce vor mai inventa guvernantii in acest HAOS legislativ din domeniul sanatatii.
  PS cica diplomatii pilotii soferii de TIR etc nu au nevoie sa stea in carantina Păi ei nu pot fi infecati si nu pot transmite boala?
  Vai de noi !

 7. Charlie says:

  Steaua galbena pe cand? Se lucreaza la ceva lagare pentru nevaccinati?

 8. Vali says:

  Aproape corect. Masura ar trebui sa se aplice si persoanelor care au trecut prin boala. Cei anti-vaccin trebuie sa inteleaga ca nu au pierdut nimic, regulile raman la fel. E dreptul lor sa nu se vaccineze, dar trebuie sa accepti si obligatiile dintr-o societate, nu numai drepturile.

  • Mda says:

   Serios ? Iaca micul dictator, pentru drepturi si libertati au murit mai multi oameni decat de covid iar “obligatiile” astea legate de vaccin le-au decis niste politruci ordinari si corupti. Toata lumea sustine ca vaccinul nu e obligatoriu si asta e sustinut de LEGE deci orice constrangere inspre vaccinare e de fapt ilegala. Legea are vreo relevanta pentru dumneata ?

   • SN says:

    @Mda,confunzi avantajul cu constrângerea. Articolul menționează că ai un avantaj dacă te vaccinezi. Constrângerea privind carantinarea și testarea RT-PCR nu derivă din vaccinare, ci din riscul infectării, dovadă că această constrângere există anterior demarării vaccinării.

    • Mda says:

     Vaccinatul trebuie sa poarte masca pentru ca vaccinul nu opreste raspandirea virusului deci vaccinat sau nu poate raspandi virusul la fel in schimb la cineva cu anticorpi naturali inca activi nu se recomanda vaccinarea(asta din putinele informatii evazive despre acest vaccin) deci acel cetatean cu anticorpi va fi discriminat pentru ca nu a facut un vaccin(nerecomandat in acel moment). Vad ca va plac obligatiile, va place si discriminarea ? Nu as fi comentat nimic de la inceput despre hotararea CNSU daca prevedeau si testarea ca alternativa dar conform acesteia doar cei vaccinati nu intra in carantina ca acum vaccinarea e elementul primordial al isteriei create.

     • SN says:

      Informatiile despre vaccin nu sunt evazive. Exista o gramada de informatii pe siteul EMA, in raportul de autorizare EPAR. Faptul ca anumite date nu exista inca, deci sunt incomplete, nu e sinonim cu a fi evazive.
      De acord ca pe langa vaccinare ar trebui prevazute si alte metode de certificare a riscului scazut de infectare si transmitere (gen test RT-PCR, test anticorpi, etc.). Nu este exclus ca in timp sa apara si astfel de reglementari. Sa nu uitam ca pandemia este in evolutie si nu e usor de gasit toate solutiile eficiente si functionale din prima.
      Comentariul meu viza strict confuzia dintre avantaje versus constrangeri.

    • anonim says:

     SN, tu observi ca te contrazici singur ? cum mama naibii poti afirma ca constrangerea privind carantinarea nu deriva din vaccinare , cand tocmai la asta se refera precizarea din articol , adica cei … VACCINATI !!! nu vor sta in carantina ? ce anume ii scuteste pe unii de carantina ???…VACCINUL ! da ? …vii pe urma si afirmi ca carantinarea se impune datorita riscului infectarii !!!!!!!! … SERIOS ???? daca pot face dovada ca sunt sanatos , de ce trebuie totusi sa intru in carantina daca nu sunt vaccinat ? … in schimb , CA EXEMPLU ! tu esti vaccinat , poti lua virusul ? poti ! poti sa l transmiti altuia ? poti ! …atunci de unde aceasta aberatie ca cei vaccinati sunt automat neinfectati si nu e nevoie de carantina ? …da o in plm de smecherie si hai sa judecam cu capul nu cu portofelul sau cu picioarele

     • SN says:

      Uneori logica poate da bătăi de cap.
      În textul articolului, paragraful 2 precizează : “sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România”, adică e vorba de introducerea unei excepții în cadrul unei reguli anterioare excepției. Ca urmare a anterioritatii regulii, excepția nou introdusa nu poate constitui motivul regulii.
      Mai simplu spus: măsura izolarii/carantinarii (deși cele două nu sunt sinonime, articolul nu diferențiază între ele) a fost instituită undeva prin luna aprilie, când nu exista niciun vaccinat, deci rațiunea ei nu putea viza distincția dintre vaccinat și nonvaccinat. Excepția a fost introdusa acum, deoarece doar acum există posibilitatea diferențierii. Așadar, a susține că, constrângerea carantinarii/izolării la întrarea în țară dintr-o zonă de risc sau în cazul unui contact derivă din actul vaccinării este eronat.
      Dacă citești cu atenție răspunsul meu la Mda vei observa că nu discutam dacă e justă sau eficientă măsura, ci doar făceam referire la eroarea de interpretare explicată mai sus.
      Restul interpretărilor îți aparțin, dar nu au legătură cu comentariul meu.

  • anonim says:

   ???? Aloooooo !!! tu esti constient ce aberatii de rahat scoti din tine ? …pai atunci masura sa se aplice in plm si idiotilor care s au vaccinat , sau ai vaga impresie ca odata vaccinat fuge virusul de tine cum fuge la ora actuala inteligenta ? ….daca pana si producatorul vaccinului spune ca poti lua virusul , deci automat sa l si transmiti altora , atunci de ce plm sa nu stai si tu in carantina ? ….cred ca astia odata vaccinati si au pierdut luciditatea …auzi la Harap Alb , sa fie carantinati si cei care au trecut prin boala 😂😂😂 , nu conteaza ca sunt sanatosi , Pardalean , vrea ca ei sa stea inchisi in casa 😂….vorbesti de obligatii , mai Praslea ? si care ar fii dupa mintea ta acele obligatii la care trebuie sa se supuna cei ne vaccinati ? sau care ar fii drepturile de care sa beneficieze cei vaccinati in plus fata de cei nevaccinati ? ….Doamne ca multi idioti pe lumea asta !

 9. Marcel Olteanu says:

  Marius Sorim, esti in alt film, in unul cu prosti….. habar nu ai pe ce lume traiesti, faci parte din minunata grupare a celor 70%…

 10. Mda says:

  Hai ca polemizam degeaba, se pare ca situatia e dinamica si in continua schimbare ca si-au dat seama baietii ca au creat haos afirmand ca vaccinul nu te face sa nu infectezi pe altii asa ca au dat-o la intors, chipurile au facut teste clinice si acusi o sa apara documente oficiale ca de fapt nu e asa si daca te vaccinezi esti ”beton” ca nu mai poti infecta pe nimeni. Asa a fost si cu mastile, la prima faza nu erau recomandate la oameni sanatosi ca pot face mai mult rau decat bine, apoi au intors-o ca trebuie s-o poarte toata lumea chiar si pe strada, la fel cu remdesivir, era panaceu la inceput apoi au intors-o ca nu e chiar bun, in schimb anticorpii monoclonali care s-au dovedit eficienti au fost trecuti sub tacere, etc. “Conspirationistii” sunt de vina ca nu au incredere cat timp ei sunt total incoerenti… au pe de o parte noroc ca au multi devoti unii foarte antrenati in propagandaaltii doar orbeti agresivi, pe de alta parte au ghinion ca mai sunt si unii care nu pun botul, se va gasi acusi metoda de a-i reduce pe astia la tacere.

 11. Vivi says:

  Unde e scris asta! Ordonanta, hotarire… Ce fel de ziarista sunteti? De aprozar?

 12. Local

  Val de internări la Arad - doar trei paturi libere la secțiile ATI Covid și suport Covid
  Spitalul Județean s-a văzut nevoit să deschidă o secție cu 25 de paturi, secție care a stat închisă în ultima perioadă, urmare a numărului mic de infectări cu COVID.

  Local

  Interes scăzut pentru vaccinul AstraZeneca – mii de locuri disponibile în platformă
  Doar 4 persoane s-au vaccinat la centrul de vaccinare din Nădlac, în ultimele 24 de ore.

  ARADON Sport local

  Ultimatum și salarii blocate la echipa de baschet
  Oficialii de la FCC Baschet UAV Arad au luat această decizie după eșecul dureros cu „U” Cluj.

  Local

  5 avansări în grad la pompierii arădeni
  Ziua Protecției Civile din România a adus și avansări la gradul următor înainte de expirarea stagiului minim pentru cinci ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

  Local

  Pașca: „Voi lucra pentru un climat favorabil justiției”
  Secretarul de stat Mihai Pașca a susținut o conferință de presă alături de primvicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

  Local

  Șefia IPJ Arad, în aer?
  Cu toate că pe 28 februarie 2021, detașarea la IPJ Vaslui a lui Ioan Tamaș a expirat, acesta nu a revenit la șefia IPJ Arad.

  Local

  Ioan Malița, pompierul anului 2020 la ISU Arad
  Pompierul de onoare al anului 2020 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a fost recompensat, luni, cu ocazia ceremonialului militar organizat de Ziua Protecției Civile în România.

  Local

  Trei ore fără apă la Zimandcuz şi Utviniş
  ARAD. Compania de Apă Arad anunţă că locuitorii din Zimandcuz şi Utviniş vor rămâne marţi, 2 martie, fără apă la robinet pentru trei ore.

  Mapamond

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă
  Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost găsit vinovat, luni, pentru fapte de corupţie şi trafic de influenţă. Tribunalul din Paris l-a condamnat la un an de închisoare şi la doi ani cu suspendare.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.