aradon.ro Web analyticsSe lansează primele măsuri pe fonduri europene

De Andreea Pintea

Se lansează primele măsuri pe fonduri europene

Asigurarea culturilor și înființarea grupurilor de producători sunt primele submăsuri din acest an, beneficiind de finanțare europeană.
Scris de Andreea Pintea - Asigurarea culturilor și înființarea grupurilor de producători sunt primele submăsuri din acest an, beneficiind de finanțare europeană.

ARAD. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat lansarea, la sfârșitul acestei luni, a primelor două sesiuni de finanțare din acest an, cu fonduri europene nerambursabile. Fondurile sunt disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Astfel, pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” sesiunea se desfășoară în perioada 28 iulie – 31 octombrie 2021, și pentru submăsura 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, sesiunea se va desfășura în perioada 29 iulie – 29 octombrie 2021.

În cazul submăsurii privind asigurarea culturilor, scopul programului este încurajarea fermierilor de a participa la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă. Se urmărește de asemenea și stimularea fermierilor pentru a beneficia de asigurare și extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societățile de asigurare. Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii activi, iar sprijinul nerambursabil constă în 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier.

Submăsura 9.1 are ca scop principal încurajarea înființării și funcționării administrative a grupurilor de producători, recunoscute în conformitate cu prevederile legislației naționale. Printre obiectivele programului se numără: *adaptarea producției și a produselor producătorilor care sunt membri ai acestor grupuri la cerințele pieței; *introducerea în comun a produselor pe piață, inclusiv pregătirea pentru vânzare, centralizarea vânzărilor și aprovizionarea cumpărătorilor en gros; *stabilirea unor norme comune privind informarea asupra producției, acordând o atenție deosebită recoltării și disponibilității; *realizarea unor activități care pot fi desfășurate de către grupurile de producători. Beneficiarii sunt grupurile de producători care se încadrează în definiția IMM-urilor și care sunt recunoscute conform legislației naționale în vigoare. Sprijinul nerambursabil va fi de 100% dar nu va depăși anual 10% din valoarea producției comercializate, respectiv 100.000 euro/an. Sprijinul nerambursabil se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Falcă, despre alegerile din PNL
  Europarlamentarul arădean ocupă funcţia de vicepreşedinte pentru Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională în cadrul Partidului Naţional Liberal. 6

  România

  PNRR a fost aprobat. Aprobarea PNRR - moment de o mare importanţă pentru viitorul României
  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă un moment simbolic de o mare importanţă pentru România.

  Local

  COVID a umplut deja spitalul
  Doi bolnavi în stare gravă așteaptă la UPU să se elibereze un loc la ATI. Pentru bolnavii COVID cu forme medii mai sunt doar 2 locuri la spitalul județean. 2

  România

  Proiect: Certificatul verde va fi obligatoriu pentru personalul medical. Cei care refuză pot fi concediaţi
  Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. Cei care nu au certificat vor fi suspendaţi şi chiar concediaţi, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajaţi. 6

  Local

  A început testarea personalului medical din Spitalul Judeţean Arad
  Peste 1.400 de angajaţi ai unităţii medical din cel 2.200 sunt nevaccinaţi. Aceştia sunt testaţi o dată al trei zile, pe tura lor, pe banii statului, până la momentul la care incidenţa COVID va scădea sub 1.5 la mie. 5

  Local

  Garantare modificată în asigurări
  Măsuri de protecție suplimentare au fost impuse prin Ordonanță de Guvern după ce compania City Insurance a intrat în faliment.

  Local

  A „sărit” peste liniile de tramvai și a blocat circulația pe Renașterii
  Un cap tractor a „sărit” peste liniile de tramvai din Micălaca și a „aterizat” exact în mijlocul lor, luni după-masa. 4

  Advertorial

  STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon
  STIHL vine din această toamnă în sprijinul tuturor categoriilor de utilizatori de motoferăstraie, fie că vorbim de persoane care folosesc aceste utilaje ocazional, în zona casnică sau frecvent, în construcții, agricultură, peisagistică, dar și în sectorul forestier.

  Mapamond

  Norvegia a reclasificat Covid-19 ca gripă obișnuită
  Covid-19 este tratată în mass-media drept o boală foarte periculoasă, în faţa căreia vaccinarea în masă şi restricţiile severe sunt aplaudate, în ciuda numărului redus al deceselor, cu excepţia celor survenite în grupurile de risc. Norvegia decide însă că trebuie tratată ca şi alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, deoarece, potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică, nu este mai periculoasă decât cele menţionate. 14

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.