aradon.ro Web analyticsStarea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare

Foto: gov.ro
Reactualizat la:
Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. Premierul Florin Câțu a anunțat noi măsuri de relaxare în şedinţa de Guvern de miercuri.
Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. Premierul Florin Câțu a anunțat noi măsuri de relaxare în şedinţa de Guvern de miercuri.

Proiectul de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri. Astfel, începând cu data de 12 iunie 2021, România este încă 30 de zile în stare de alertă.

Au fost adoptate și noi măsuri de relaxare. Premierul a anunțat că se va redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuți-Prut, județul Botoșani. De asemenea, se va permite, în 28 iunie, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

O altă măsură este aceea de a permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane. Numărul de persoane care pot participa la evenimente private, precum nunți, botezuri etc. a fost mărit la maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea unui spațiu de 2 mp pentru fiecare participant.

SURSA: MEDIAFAX

22 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ion says:

  Da, sigur, iar vin alegerile si acum se da drumul la tot, mici si bere pe gratis si la vaccinati si la nevaccinati; iar dupa alegeri iar restrictii si carantina. Stim deja cum iau hotararile politicienii nostri.

 2. Charlie says:

  Ei bine, acum întregul puzzle a prins contur. Măștile încep să dispară! “Laboratorul biologic din China din Wuhan face parte din Glaxosmithkline, care (de altfel) aparține lui Pfizer!” Cineva care face un vaccin viral care a fost (accidental) eliberat într-un laborator biologic din Wuhan și (accidental) finanțat de Dr. Fauci. cine (din întâmplare) face publicitate vaccinului! „GlaxoSmithKline este (accidental) condus de departamentul financiar Black Rock, care (accidental) gestionează finanțele Fundației Deschise, care (accidental) conduce AXA franceză! Întâmplător, Soros deține compania germană Winterthur, care (accidental) a construit un laborator chinez în Wuhan și a fost cumpărată de alianța germană, care (întâmplător) are un acționar Vanguard, care este (accidental) acționar la Black Rock, care ( accidental) controlează băncile centrale și gestionează aproximativ o treime din capitalul de investiții din lume. Black Rock este, întâmplător, principalul acționar al MICROSOFT, deținut de Bill Gates, care (apropo) este acționar la Pfizer (care, îți amintești, vinde vaccinul miracol) și (s-a întâmplat) este acum primul sponsor al… cuiva! Acum înțelegeți cum un liliac mort fiind, căci fusese mâncat de un șarpe, vândut pe o piață umedă din China a infectat întreaga PLANETĂ?! Dacă da… copiați și redirecționați… probabil articolul va fi eliminat în curând de pe toate media! Hai cu berbeacii la strunga vaccin

  • anonim says:

   😢😢😢😢😢

  • Claudiu says:

   Ai dreptate, toate intamplari accidentale….Mama lor de imbecili….

  • Da, da says:

   Corect! cu niste modificari:
   Bill Gates e cu Moderna, virusul e o arma bio, BlackRock, Vanguard si State Street controleaza 89% din marketul financiar dar nu si bancile centrale.
   Sefa Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva a terminat facultatea la Universitatea KArl MArx (pe vremuri) in Sofia.
   Intrebari?

  • anonim says:

   Da sigur 🤦🏻‍♂️.Textul e vechi, de pe la începutul anului și datele pot fi verificate și au fost chiar verificate cu multe link-uri spre surse.
   https://www.google.com/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN29Z0TM

   • ReutMin says:

    Reuters? Adica Reuters – Factcheck=Cenzura!
    Articol de dezinformare,

    Reuters, BBC și Bellingcat au participat la programe sub acoperire finanțate de Ministerul de Externe al Regatului Unit pentru „slăbirea Rusiei”, dezvăluie documente publicate
    Oiciul pentru Externe și Commonwealth din Marea Britanie (FCO) a sponsorizat Reuters și BBC pentru a desfășura o serie de programe sub acoperire care vizează promovarea schimbării regimului în interiorul Rusiei și subminarea guvernului său din Europa de Est și Asia Centrală, potrivit unei serii de documente divulgate .

    Materialele difuzate arată că Fundația Thomson Reuters și BBC Media Action participă la o campanie subterană de război a informațiilor care vizează combaterea Rusiei. Lucrând printr-un departament negru din cadrul FCO din Marea Britanie, cunoscut sub numele de Counter Disinformation & Media Development (CDMD), organizațiile media au funcționat alături de o colecție de antreprenori de informații într-o entitate secretă cunoscută pur și simplu drept „Consorțiul”.

    Prin programele de instruire ale jurnaliștilor ruși supravegheați de Reuters, Biroul Britanic de Externe a căutat să producă o „schimbare de atitudine în participanți”, promovând un „impact pozitiv” asupra „percepției lor asupra Regatului Unit”.

    https://thegrayzone.com/2021/02/20/reuters-bbc-uk-foreign-office-russian-media/

    hahaha Reuters? hahahaha

    • Mda says:

     Cam toti acesti minunati “fact checkers” sunt niste “unelte” create pentru a discredita pe oricine se contrapune “planului”, un alt exemplu de obiectivitate a “checkerilor”: https://reclaimthenet.org/fact-check-financial-ties-johnson-and-johnson/ > Aduceti-va aminte cum erau facuti “conspirationisti” la inceputul “pandemiei” cei care de atunci sustineau ca virusul e creat in laborator si acum deja apar dovezi stiintifice.

     • ReutMin says:

      Da, da. J&J? Hahahaha

      “Curtea Supremă reglementează că Johnson & Johnson trebuie să plătească 2,1 miliarde de dolari în proces de praf pentru bebeluși

      “Curtea Supremă a confirmat în mod efectiv o hotărâre conform căreia Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) trebuie să plătească un premiu semnificativ unui grup de femei aflate într-un proces înalt. Instanța a ales să nu ia în considerare obiecțiile companiei față de hotărâre, lăsându-i pe Johnson & Johnson obligați să plătească 2,1 miliarde de dolari.

      Procesul se referea la pudra pentru bebeluși a companiei, despre care reclamanții au pretins că au fost contaminate cu azbest cancerigen. Un juriu din St. Louis a găsit în favoarea petiționarilor, cărora li s-a acordat în cele din urmă cele 2,1 miliarde de dolari ca grup. Suma este al șaselea premiu ca mărime din istoria sistemului juridic american.”

      Inca nu a ajuns la cenzori, scuze fact check de la Reuters.

      Vaccin de la J&J? Sa fim seriosi…

     • anonim says:

      Tulai, ce repede au apărut dezinformatorii cu aceleași subiecte răsuflate…

     • unanim says:

      anonim, tu esti dezzinformatoru
      si Reuters.

    • anonim says:

     Perfect ai descris comentariul tău 👍

  • Adrian says:

   Asa este. Si incet, incet ne vom pierde drepturile și libertatile cetatenesti fara ca macar sa nedam seama. Ce usor se manipulează oițele… placide..

  • CGG-CGG says:

   O secvență rară de genomi nevăzute în natură, dar găsită de oamenii de știință din coronavirusul Covid-19 dovedește aproape sigur că a provenit dintr-un laborator, potrivit unui raport mult așteptat de doi experți în domeniu.

   Potrivit cercetărilor efectuate de doctorii Stephen Quay, CEO al companiei biofarmaceutice Atossa Therapeutics Inc și Richard Muller, profesor de fizică la Universitatea din Berkeley din California, o analiză a ADN-ului coronavirusului a găsit o secvență de segment cunoscută sub numele de CGG-CGG care nu a fost niciodată găsit în mod natural în orice alt coronavirus.

   Această secvență, au spus ei, permite proteinei coronavirusului (care o leagă de celulele umane, permițând infecția) să fie activată de o enzimă comună, făcând-o mai bună la atacarea celulelor din apropiere și, prin urmare, mai infecțioasă și periculoasă.

   „Un virus pur și simplu nu poate prelua o secvență de la un alt virus dacă secvența respectivă nu este prezentă în niciun alt virus”, au scris Quay și Muller în studiul lor, pe care perechea l-a descris într-un articol publicat în Wall Street Journal.

   „Combinația CGG-CGG nu a fost găsită niciodată în mod natural. Asta înseamnă că metoda obișnuită de viruși care capătă noi abilități, numită recombinare, nu poate funcționa aici. ”

   Potrivit autorilor studiului, faptul că secvența se găsește în coronavirus atunci când nu apare în viruși înrudiți, cum ar fi SARS și MERS, înseamnă că cei care cred că a apărut în mod natural trebuie să explice cum s-ar fi putut întâmpla acest lucru.

   „Deși CGG dublu este suprimat în mod natural, opusul este adevărat în lucrările de laborator. Secvența de inserție la alegere este CGG dublu. Asta pentru că este ușor disponibil și convenabil, iar oamenii de știință au o mare experiență în introducerea acestuia. ”

   Prin urmare, scriu ei, cei care susțin că coronavirusul își are originea în natură și au făcut saltul la oameni „trebuie să explice de ce s-a întâmplat să aleagă combinația sa cea mai puțin preferată: CGG-CGG. De ce a replicat alegerea pe care ar fi făcut-o cercetătorii de câștig de funcție ai laboratorului? ”, Scriu ei.

   „Da, s-ar fi putut întâmpla la întâmplare, prin mutații. Dar crezi asta? Cel puțin, acest fapt – că coronavirusul, cu toate posibilitățile sale aleatorii, a luat combinația rară și nefirească utilizată de cercetătorii umani – implică faptul că teoria principală pentru originea coronavirusului trebuie să fie evadarea în laborator ”, a concluzionat perechea.

 3. Mda says:

  Pai nu sare nici un covido-lobotomizat in sus acum ca nu se respecta LEGEA? Citez: “Legea 55/2020, art 2.
  Starea de alertă reprezintă răspunsul la o situație de urgență de amploare și intensitate deosebite, determinată de unul sau mai multe tipuri de risc, constând într-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporționale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia și necesare pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor iminente la adresa vieții, sănătății persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale și culturale importante ori a proprietății.”

  Care situatie de amploare deosebita si unde-s amenintarile iminente la adresa vietii si sanatatii?

 4. perfect normal says:

  Daca retrage starea de alerta asa zisa vaccinare devine ilegala iesind din cadrul pentru care s-a primit autorizatia deci pana la finalul lui August cand oricum expira autorizatia, ramanem in alerta.
  Sper sa intram brusc din starea de alerta in starea de razboi si apoi asediu si sa terminam scurt cu astia (Iohi, Cutu, Arahat) care pot avea soarta lui Musolini.

 5. anonim says:

  BATA-VA DZO CU RESTRICTIILE VOASTRE CU TOT.NU VA E RUSINE,MAI NESIMTITILOR???VA MAI BATETI MUUUULT JOC DE NOI????

 6. Local

  Persoanele cu dizabilităţi, „interzise” la bazinul din Subcetate
  O arădeancă în scaun cu rotile se luptă mai degrabă cu autorităţile din Arad decât cu propria dizabilitate. 9

  România

  Motociclist rănit grav într-un accident pe DN 76, lângă Beiuș. A fost solicitat elicopterul SMURD
  Accidentul a avut loc duminică, 13 iunie, pe DN 76, la ieșirea din localitatea Beiuș spre Pocola. 6

  UT Arad

  Juniorii utişti cu gândul la trofeu
  BUCUREŞTI. DigiSport transmite luni, ora 14, în direct, de la Mogoşoaia, confruntarea dintre UTA şi Viitorul Constanţa, finala Ligii Elitelor Under 17 la fotbal.

  Local

  Covid Arad: Niciun caz nou de infectare, în ultimele 24 de ore
  În acest moment, în județul Arad mai sunt 53 de cazuri active, dintre care 28 la persoane internate în spital. 4

  România

  Recomandări de la ministrul Educației: fără triaj epidemiologic și plexiglas la examenele naționale, rămâne obligatorie masca
  Noi recomandări către inspectoratele școlare județene în preajma Evaluărilor Naționale. Ministrul Educației dorește să „elimine rigiditatea excesivă”, așa că propune eliminarea triajului epidemiologic și a panourilor plexiglas la examenele naționale care urmează. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen, fotbalistul danez care s-a prăbuşit pe teren: „S-a agăţat de viaţă”
  Presa internaţională scrie că, cel mai probabil, Christian Eriksen a suferit un stop cardio-respirator. Fotbalistul din selecţionata Danemarcei a căzut brusc pe teren fără ca cineva să-l lovească. Fotbalistul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit la jumătatea meciului de deschidere al echipei sale la Euro 2020. 1

  Ştiri sportive

  EURO 2020: Sunt puţine şanse ca Eriksen să mai joace vreodată fotbal, afirmă un specialist britanic
  Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, consideră că internaţionalul danez Christian Eriksen are puţine şanse să mai joace vreodată fotbal, după criza cardiacă pe care a suferit-o în cursul meciului dintre selecţionata ţării sale şi cea a Finlandei, disputată sâmbătă la Copenhaga, în cadrul EURO 2020, informează cotidianul The Independent.

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Evadarea din monotonia vieții
  Iunie, anotimpul cireșelor, imaginea verii în prima ei lună; stălucitoare, luminoasă, fremătând de putere, cu soare biruitor. Își datorează numele zeiței Junona, soția lui Jupiter, dar și cuvântului latinesc „juvenis” care înseamnă tinerețe. Dacă primăvara este copilăria naturii, atunci IUNIE înseamnă adolescența ei. Totul capătă contur și intensitate pregătindu-se pentru împlinirile verii și pentru marile iubiri.

  Ştiri sportive

  UPDATE. EURO 2020: Meciul Danemarca - Finlanda, întrerupt; Cristian Eriksen, resuscitat
  Meciul dintre echipele Danemarcei şi Finlandei a fost întrerupt în min. 43, după ce mijlocaşul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren şi şi-a pierdut cunoştinţa, sâmbătă seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în Grupa B a turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020. 11

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.