aradon.ro Web analyticsArena „Francisc Neuman”, asaltată de ape

De Leo Sfâra

Arena „Francisc Neuman”, asaltată de ape

Gazonul nu mai face față ploilor, iar la demisol apa s-a infiltrat, iarăși, pe pereți, în vestiare și pe holuri.
Scris de Leo Sfâra - Gazonul nu mai face față ploilor, iar la demisol apa s-a infiltrat, iarăși, pe pereți, în vestiare și pe holuri.

ARAD. Am scris, mai bine de un an, aproape săptămânal, despre păcăleala administrației locale cu privire la Arena „Francisc Neuman”. Unul stadion care prezintă nereguli aproape peste tot. Este o glumă de stadion, iar de acest fapt și-au dat seama inclusiv cei care-l administrează, adică cei de la Recons. Aceștia au ajuns acum în situația în care nu mai știu ce să facă, își „smulg părul din cap” când văd câte probleme sunt. Tindem să credem că, dacă Primăria nu le băga stadionul „pe gât”, nu credem că un om cu experiența lui Nicolae Mehelean prelua așa ceva.

Puțin remember

Se știe, primul constructor al stadionului a fost Tehnodomus, care și-a luat tălpășița și a plecat, după ce a încasat două treimi din banii alocați. Asta, după ce a pus doar betoanele. Primăria s-a trezit târziu că firma lucrează în ritmul „melcului turbat” (dar, oare, cine le-a dat voie să facă așa ceva?), după care a contractat-o pe „Drast Company”. Patronul acestei din urmă companii, Radu Dragoș susține că nu a știut, la început, în ce s-a băgat. În primul rând, erau bani puțini, doar o treime din cei 14 milioane de lei. Foarte puțini am spune noi, dacă ne gândim cât a luat Tehnodomus pentru ce a făcut pe stadion, dar mai ales pentru cât a lucrat „Drast Company”, arena fiind, în plus, gata în timp record după preluarea lucrărilor de către această firmă.

Foarte multe nereguli au fost găsite de noua firmă, dar Radu Dragoș nu a venit niciodată să spună lucrurilor pe nume, preferând, afirmă acesta, să facă multe lucruri care nu erau în contract sau de competența firmei sale. Multe dintre ele, mai susține patronul, pe banii săi. Iar acum, când stadionul e gata, ponoasele le trage tot el, pentru că e ultima firmă care a lucrat. Nimeni nu mai vorbește despre bătaia de joc de dinainte.

Apa, din nou, la demisol

Așa de bine a fost construit stadionul că apa a pătruns, din nou, prin pereții de la demisol. Mai peste tot! Adică vestiare, holuri, sală de forță sau de încălzire. Nu au mai fost inundații, precum în luna iulie a acestui an, dar apa tot s-a infiltrat până pe pereți, scurgându-se ușor și pe pardoseală, în special pe holuri.

Exasperat de faptul că toate i se sparg în cap, patronul „Drast Company” a luat poziție, în vară, refuzând să mai tacă. Pe 15 iulie, am publicat punctul de vedere al firmei, care spunea, cu referire la problema de la demisol: „Soluția propusă în proiect și executată a fost umplerea golurilor cu mastic. Rugăm proiectanții să ne dea o altă soluție pentru hidroizolarea treptelor tribunelor (hidroizolarea treptelor nu a făcut obiectul contractului nostru). Între timp, noi vom curăța rosturile și vom aplica încă o data mastic între ele”.

Probabil că nu s-a mai întâmplat nimic de atunci, în condițiile în care angajații de la „Drast Company” au fost, luni, la stadion, pentru a remedia din nou problemele. Asta, la solicitarea celor de la Recons, care nu înțeleg de unde apar atâtea lucruri prost executate la stadion.

Un lucru e cert: stadionul e ratat încă de la proiectare, exact așa cum am scris în urmă cu un an și jumătate, în articolul „Penibilul și ridicolul de la stadionul UTA”.

Gazonul nu mai face față de multă vreme

Ploile din aceste zile ne-au arătat, din nou, că și gazonul Arenei „Francisc Neuman” este un dezastru. La ultimele două meciuri, s-au făcut eforturi mari pentru a se putea juca. Vă spunem că la partida cu FC Argeș, cu trei ore înainte de meci, se lucra intens la îndepărtarea apei din careul mic al celor două porți. Acolo, apa era la nivelul ierbii, iar până la startul jocului s-a remediat parțial problema. Doamna Monica Dascăl, omul Reconsului la stadion, este terorizată de ceea ce se întâmplă, recunoscând că nu doarme nopțile dinaintea meciurilor, iar când telefonul îi sună, fiori reci o trec, deoarece aproape sigur e un apel de la cineva de la stadion, care sună pentru a sesiza o neregulă.

Dacă mergeți, acum, să vedeți gazonul, el este îmbibat cu apă, ea nu se scurge nicăieri. Chiar la intrarea de la vestiare, pe margine, iarba e în apă!

Din câte au sesizat cei de la Recons, s-a așternut un strat „ca de lut”, care nu permite ca apa să se mai scurgă. Probabil că așa e, deoarece nisipul de sub gazon e de 40 de centimetri. Foarte mult, am spune! De ce? Pentru că atât cei de la Primărie, cât și cei de la Recons, au intrat pe teren cu tractorașe, dar și cu tăvălugul. În acel moment, nisipul s-a tasat, sub greutatea lor, iar acum se trag ponoasele. Cine? Cei de la UTA, care plătesc chirie „de le sar capacele”. Sunt, pe bună dreptate, revoltați că dau bani pe ceva departe de normalitate.

13 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tamaş Andrei says:

  Falcao ,Bibarț & Co.

 2. poseidon says:

  Aștept momentul când Falkonetti v-a fi linșat in fața primăriei.

 3. Petrusz says:

  E mai rău ca o pajiște comunală, trebuie inlocuit neapărat cu unul hibrid de asenenea trebuie refăcut si drenajul acum e gravitațional îmbunătățit cu pompe care sa aspire ele apa.
  Consultați firma care a lucrat la Sf Gheorghe se prezintă impecabil gazonul de acolo.

 4. fff says:

  FALCA LA PUSCARIE

 5. B. B. says:

  Dacă am fi o țară normală, toți cei implicați ar fi în pușcărie…. dar din păcate nu suntem, si nici n-om fi!!!

 6. Nealcosu says:

  Asa e si la mine la cotetul gainilor! Noroi, apa…. după ploi! Cam asta aveti și voi …. inclusiv ca mărime! Dacă ați ales gospodari …. asta stiu, asta fac!

 7. Gerula says:

  Va rog sa nominalizati o investitie facuta in Arad de optisprezece ani incoace,care sa fie executata ”da capo a fine ” fara sa fie facuta in bataie de joc…,totul este facut in scarba , principalul scop fiind ,de fapt,furtul sau deturnarea banilor in conturile personale !!!!!

 8. Aradean de candma stiu, din 1964 says:

  Rusine Arad, rusine edili, rusine RECONS, rusine conducerii UT-ei, dela Meszar incolo,.Ati fost la SZEGHED, la Sfantu Gheorghe, la Farul (Ovidiu), ati fost la National cu FCSB, azi mergeti la Craiova, chiar nu este nimeni interesat sa se informeze de unde ,cum si cu cine au facut acea suprafata dejoc (gazon ) ca sa fie OK.La noi este bataie de joc, cu firma de la Giurgiu, cu edili ca Bibart, Falca, cu conducatori ca Meszar, etc.

  • Lego says:

   Da ce treaba are Meszar boss cand primaria a contractat si a facut receptia tuturor lucrarilor de la stadion inclusiv pentru gazonul domnului Petrache cea mai ieftina varianta?

 9. IOAN ARGATU says:

  Gunoaiele din administratia locala,incepand cu Falca ,mare europarlamentar, continuand cu Bibart, cu oamenii pusi sa administreze orasul, implicit stadionul UTA, Recons, GCA, etc.Ausifonat banii aradenilor timp de 6 ani fara finalizarea lucrarilor catre firma de casa Tehnodomus (niste incapabili care au lucrat cu zilieri ).Gazonul este de tot rahatul, infiltratii sunt de la orice ploaie marunta, etc.Cine plateste pentru aceste fapte.In post de Sfantul Craciun va doresc sa va bata Dumnezeu pentru toate escrocheriile pe care le-ati facut, si spaga pe care ati luat-o sa va ajunga de parastasuri .Sa va bata Dumnezeu ! asa in Sfantul Post Mare de Craciun.Sa n-aveti parte de nimic din ce spagi ati luat de pe urma Stadionului Francisc Neumann (UTA)

 10. Ioji says:

  Acest stadion , care dupa ce a fost demolat, conform proiectului initial avea o capacitate de 17500 de locuri, apoi s-a micit la 12854 de locuri, ca la numarare s ajunga la 11115 locuri cu tot cu oficiali.As dori un audit din toate punctele de vedere, expertiza tehnica pe partea de proiectare , constructie si executie, pana la finisaje si receptie .Cei care se vor gasi vinovati sa fie judecati si sa fie sentinte de condamnare cu executare de minim 6 ani, adica cat a durat executia acestei arene ! Asta dela primar, directori din Primaria Arad, patroni de la Tehnodomus, proiectanti de la fostul IPROTIM Timisoara , toti care au semnat pentru lucrari la stadionul UTA, pentru receptionarea lucrarilor, etc.

 11. Burchina Faso =România says:

  Un proiect marca marelui constructor demolator numit Gheorghe falca și acest personaj reprezinta România în parlamentul european.
  Doamne ajută-ne cu tara asta ca e plina de incapabili.
  La acest stadion sa jegmanit la greu dar aia ce trebuiau sa își facă datoria normal ca dorm ca nu mai exista dna etc.
  Asa corupție și debandada ce e în tara asta nu e nici în tarile bananiere.
  Sa se spele pe cap toți arădeni ce lau votat pe acest demolator atâtea ani de zile.,din pacate tot orașul e la fel ca și construcția stadionului o eroare.
  Sa fiți mulțumiți cu bordura de căcat din fata casei ca asta va trebuit votacilor.
  Din păcate iar suntem pe mâini bune în acest ținut uitat de timp unde nu se întâmplă nimic normal.
  Fraților asa alegeti mai un pic și pierdem și statutul de comuna.

 12. Local

  VIDEO. Incendiu puternic la o hală, în Calea Dorobanților din Timișoara
  Intervenție a pompierilor, duminică după-masă, la o hală din Timișoara, după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. UPDATE. Pompierii au localizat incendiul și nu există risc de propagare

  ARADON Sport local

  Piroș s-a impus din nou la scor
  „Leoaicele” au câștigat cu 6-0 în ultimul meci de pe propriul teren în acest campionat.

  Local

  Foto. Un nou accident pe autostrada Arad-Timișoara
  Accidentul rutier a avut loc duminică după masa, pe autostrada Arad-Timișoara, pe raza județului Timiș. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, dar traficul rutier se desfășoară cu o oarecare dificultate. 1

  România

  Nunţi între minori la Strehaia
  Strehaia este o localitate în care predomină populaţia de etnie romă şi unde căsătoria de la fragedă vârstă, interzisă de legea din România, este posibilă aici datorită tradiţiilor.

  România

  A început Roland Garros: Sorana Cîrstea este prima jucătoare a turneului care s-a calificat în turul doi
  La al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Sorana Cîrstea, eliminată în turul 4 la ediţia trecută, a trecut azi, în ărimul tur, de Tatjana Maria, după o oră şi 4 minute, scor 6-3, 6-3.

  ARADON Sport local

  Lipova și Crișul nu au reușit să câștige nici în ultima etapă

  Mapamond

  S-a aflat cât primea Gerhard Schröder de pe urma postului din consiliul de conducere al Rosneft
  Fostul cancelar german a renunţat la funcţia sa în gigantul petrolier rus, după ce Bundestagul i-a revocat biroul şi personalul. 3

  Mapamond

  Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente
  Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente. O criză energetică va urma rapid unei crize alimentare dacă Ucraina nu va primi ajutor pentru a-şi debloca porturile, spune preşedintele. 5

  România

  Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și pe cele aflate în trafic
  O echipă de muncitori a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu mașinile parcate sub, dar și cu cele aflate în trecere. 5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.