aradon.ro Web analytics

Când revin utiștii la antrenamente?

De Leo Sfara

Când revin utiștii la antrenamente?

Reactualizat la:
Sunt două scenarii de reluare a campionatului, așa că Laszlo Balint a amânat reunirea lotului până luni. Antrenorul UTA-ei vrea să se dea drumul la competiție cât mai repede. „Îmi doresc din tot sufletul să nu intervină alte aspecte care să ne împiedice acest proces cât de cât normal de antrenament”.
Scris de Leo Sfara - Sunt două scenarii de reluare a campionatului, așa că Laszlo Balint a amânat reunirea lotului până luni. Antrenorul UTA-ei vrea să se dea drumul la competiție cât mai repede. „Îmi doresc din tot sufletul să nu intervină alte aspecte care să ne împiedice acest proces cât de cât normal de antrenament”.

Federația Română de Fotbal a anunțat că se suspendă toate meciurile până la 31 martie, dar Starea de Urgență pe teritoriul României decretată de președintele țării a făcut ca lucrurile să se complice. A fost nevoie de o videoconferință a celor de la UEFA pentru ca lucrurile să se mai lămurească puțin. Nu mult, deoarece nimeni nu are control asupra acestui COVID-19.

Vor să se joace pe teren

Concluzia ședinței UEFA cu președinții Federațiilor de fotbal din Europa este una singură. Se dorește ca totul să se decidă pe teren, campionatele să se dispute până la final. De aceea s-a și amânat EURO 2020, până anul viitor.

Toate cele 53 de competiţii la nivel naţional care aveau termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă” – a declarat Razvan Burleanu.

Ce se „ascunde”, însă, în spatele acestei declarații? Sunt două scenarii de continuare a campionatului, două date. Iată ce spune același Răzvan Burleanu. „Am iniţiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competiţiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanţii LPF şi ai sindicatului jucătorilor. Miercuri dimineaţă va avea loc prima întâlnire prin videoconferinţă. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiţiei din 22 aprilie şi chiar 13 iunie, ca un moment critic (n.n. – a doua dată este cea mai plauzibilă). Dacă situaţia se va înrăutăţi, atunci va trebui să fim deschişi la forme inovative de finalizare a competiţiei: meciuri într-o singură manşă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competiţiile europene”.

Câteva obiective

Președintele Federației Române de Fotbal mai susține că „Obiectivele de la care vom pleca în deciziile ulterioare sunt următoarele: când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul unu este siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiţii sportive. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară a cluburilor care se traduce prin lichiditatea cluburilor care se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului, suporteri, antrenori, jucători, arbitri, voluntari, deţinători de drepturi tv şi sponsori. Iar al treilea obiectiv: orice decizie pe care vom fi forţaţi de împrejurări să o luăm, vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”.

Explicațiile lui Laszlo Balint

După anunțul de suspendare a tuturor competițiilor, în urmă cu o săptămână, jucătorii UTA-ei au primit liber până săptămâna aceasta, mai precis ziua de marți. Apoi, s-a mutat totul pentru miercuri, dar după videoconferința de marți și declarațiile președintelui FRF, Răzvan Burleanu, pauza a fost prelungită până luni dimineață.

Explică antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint: „Nu putem să ne permitem să stăm foarte mult timp să nu ne antrenăm pe teren, cu toată echipa. Nu vreau să ne pierdem tonusul, dar trebuie să ținem cont și de situație. Îmi doresc din tot sufletul să nu intervină alte aspecte care să ne împiedice acest proces cât de cât normal de antrenament. Mă uit la ce se întâmplă în Italia, unde au fost închise bazele sportive, sper să nu ajungem acolo, lucrurile să fie ținute sub control. Din câte am văzut, Aradul este ocolit de probleme majore până acum, e o doză mare de siguranță, sper să rămână așa și pe mai departe. În legătură cu reluarea campionatului, e greu de anticipat care din cele două scenarii se va aplica. Toată lumea vrea să reîncepem sezonul foarte repede, după primul scenariu, cel din luna aprilie,pentru că toate lumea își dorește să se joace toate etapele și criteriul sportiv să primeze. În legătură cu pregătirea, nu se pune problema să facem un semi-cantonament, chiar dacă se reia campionatul abia în luna iunie, deoarece totul e blocat în țară. Ne vom adapta programul pe parcurs, în funcție de cum decurg lucrurile”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Şoimii Lipova, la ora analizei
  MÂNDRULOC. În aşteptarea finalizării lucrărilor la noua arenă din Lipova, tehnicianul Flavius Sabău, ajutat de Marius Ciubăncan şi Cătălin Bujor, a sunat adunarea „şoimilor” pe terenul din Mândruloc.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Cerealele integrale, parte a unei alimentații echilibrate
  O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă include și un consum de cereale integrale, care ajută la păstrarea sănătăţii organismului, având rol în menținerea greutății corporale, asigurând protecție cardiovasculară și ajutând la păstrarea unui nivel normal al glucozei în sânge și scăderea nivelului de colesterol.

  ARADON Sport local

  Restanţe financiare şi lot subţire la LT Cermei
  SÎNPAUL. La apelul antrenorilor Flavius Moisă, Adrian Sasu, Cristi Irimia, coordonați de directorul tehnic, Roli Nagy, „sămădăii” de la Lunca Teuz Cermei au revenit în iarbă. În ciuda restanţelor financiare, jucătorii şi-au dat acordul de a demara pregătirile pentru viitorul sezon, pentru început cu antrenamente pe două serii în fiecare dimineaţă pe terenul din Sînpaul.

  UT Arad

  Se agaţă de orice şansă
  Viceliderul Turris ştie că un eşec la Arad le diminuează şansele la promovare sau prezenţa la baraj.

  România

  Autoritățile româno-maghiare au fixat termenul pentru deschiderea frontierei de pe autostradă, Vama Borș 2
  În cadrul întâlnirii grupului de lucru româno-maghiar de luni, de la Oradea, s-a stabilit termenul până la care vama de pe autostradă va fi deschisă.

  Mapamond

  A fost stabilită lista țărilor din care românii ce se întorc în țară nu trebuie să stea în izolare sau în carantină
  Au fost stabilite țările membre ale UE și Spațiului Economic European pentru care nu se aplică izolarea sau carantina asupra persoanelor care sosesc din ele, în România.

  România

  În ce ţări din Europa au românii restricţii de călătorie
  România a anunţat, luni, noua listă a statelor din care se poate veni fără a intra în carantină. Dar tot luni a fost actualizată şi lista cu ţările în care românii nu pot intra sau sunt obligaţi să stea în carantină dacă o fac.

  Local

  11 elevi arădeni au vrut la liceul militar
  Din cei 11 elevi arădeni care au încercat să intre la liceele militare din țară, doar doi au reușit. Unul va merge la Alba, celălalt la Constanța.

  Local

  Milioane de călători la CTP Arad
  În 2019, Compania de Transport Public Arad a transportat, în total, peste 26,5 milioane de călători. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.