aradon.ro Web analytics

Când revin utiștii la antrenamente?

De Leo Sfara

Când revin utiștii la antrenamente?

Reactualizat la:
Sunt două scenarii de reluare a campionatului, așa că Laszlo Balint a amânat reunirea lotului până luni. Antrenorul UTA-ei vrea să se dea drumul la competiție cât mai repede. „Îmi doresc din tot sufletul să nu intervină alte aspecte care să ne împiedice acest proces cât de cât normal de antrenament”.
Scris de Leo Sfara - Sunt două scenarii de reluare a campionatului, așa că Laszlo Balint a amânat reunirea lotului până luni. Antrenorul UTA-ei vrea să se dea drumul la competiție cât mai repede. „Îmi doresc din tot sufletul să nu intervină alte aspecte care să ne împiedice acest proces cât de cât normal de antrenament”.

Federația Română de Fotbal a anunțat că se suspendă toate meciurile până la 31 martie, dar Starea de Urgență pe teritoriul României decretată de președintele țării a făcut ca lucrurile să se complice. A fost nevoie de o videoconferință a celor de la UEFA pentru ca lucrurile să se mai lămurească puțin. Nu mult, deoarece nimeni nu are control asupra acestui COVID-19.

Vor să se joace pe teren

Concluzia ședinței UEFA cu președinții Federațiilor de fotbal din Europa este una singură. Se dorește ca totul să se decidă pe teren, campionatele să se dispute până la final. De aceea s-a și amânat EURO 2020, până anul viitor.

Toate cele 53 de competiţii la nivel naţional care aveau termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă” – a declarat Razvan Burleanu.

Ce se „ascunde”, însă, în spatele acestei declarații? Sunt două scenarii de continuare a campionatului, două date. Iată ce spune același Răzvan Burleanu. „Am iniţiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competiţiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanţii LPF şi ai sindicatului jucătorilor. Miercuri dimineaţă va avea loc prima întâlnire prin videoconferinţă. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiţiei din 22 aprilie şi chiar 13 iunie, ca un moment critic (n.n. – a doua dată este cea mai plauzibilă). Dacă situaţia se va înrăutăţi, atunci va trebui să fim deschişi la forme inovative de finalizare a competiţiei: meciuri într-o singură manşă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competiţiile europene”.

Câteva obiective

Președintele Federației Române de Fotbal mai susține că „Obiectivele de la care vom pleca în deciziile ulterioare sunt următoarele: când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul unu este siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiţii sportive. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară a cluburilor care se traduce prin lichiditatea cluburilor care se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului, suporteri, antrenori, jucători, arbitri, voluntari, deţinători de drepturi tv şi sponsori. Iar al treilea obiectiv: orice decizie pe care vom fi forţaţi de împrejurări să o luăm, vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”.

Explicațiile lui Laszlo Balint

După anunțul de suspendare a tuturor competițiilor, în urmă cu o săptămână, jucătorii UTA-ei au primit liber până săptămâna aceasta, mai precis ziua de marți. Apoi, s-a mutat totul pentru miercuri, dar după videoconferința de marți și declarațiile președintelui FRF, Răzvan Burleanu, pauza a fost prelungită până luni dimineață.

Explică antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint: „Nu putem să ne permitem să stăm foarte mult timp să nu ne antrenăm pe teren, cu toată echipa. Nu vreau să ne pierdem tonusul, dar trebuie să ținem cont și de situație. Îmi doresc din tot sufletul să nu intervină alte aspecte care să ne împiedice acest proces cât de cât normal de antrenament. Mă uit la ce se întâmplă în Italia, unde au fost închise bazele sportive, sper să nu ajungem acolo, lucrurile să fie ținute sub control. Din câte am văzut, Aradul este ocolit de probleme majore până acum, e o doză mare de siguranță, sper să rămână așa și pe mai departe. În legătură cu reluarea campionatului, e greu de anticipat care din cele două scenarii se va aplica. Toată lumea vrea să reîncepem sezonul foarte repede, după primul scenariu, cel din luna aprilie,pentru că toate lumea își dorește să se joace toate etapele și criteriul sportiv să primeze. În legătură cu pregătirea, nu se pune problema să facem un semi-cantonament, chiar dacă se reia campionatul abia în luna iunie, deoarece totul e blocat în țară. Ne vom adapta programul pe parcurs, în funcție de cum decurg lucrurile”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Numărul deceselor a ajuns la 80
  Numărul oficial al deceselor unor pacienți infectați cu Covid-19 a ajuns la 80, după moartea unei femei de 61 de ani din Satu Mare, internată la Oradea.

  România

  Maternitatea Odobescu din Timișoara - în carantină. Cinci asistente confirmate cu COVID-19
  Maternitatea Odobescu din Timișoara intră în carantină, după ce cinci asistente de acolo au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar acum se află internate la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Peste 80 de medici, asistente și pacienți sunt în maternitatea din Timișoara, în carantină.

  Local

  Aradul, la zi: 157 carantinaţi, 1.243 autoizolaţi la domiciliu
  Situaţia e valabilă pentru marţi, 31 martie 2020, ora 9.00. Datele sunt oferite de Direcţia de Sănătate Publică Arad. 1

  Local

  Restricțiile din spitale, piețe și locuri de joacă, prelungite pe toată perioada stării de urgență
  Prelungirea stării de urgență din România aduce cu sine și prelungirea măsurilor impuse de autoritățile locale.

  Local

  Amenzi în valoare de 110.195 de lei pentru nerespectarea măsurilor de izolare
  În ultimele 24 de ore, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali arădei au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale. Staţi în casă! 5

  Local

  Adio, cumpărături pe timp de noapte. Se închid alimentarele între 21:00 și 5:00
  Magazinele alimentare nu vor mai fi deschise după ora 21:00. Decizia a fost luată de autoritățile arădene pentru „a fost observat un aflux nejustificat de persoane”. 5

  Local

  La cumpărături în Piața Catedralei
  Piața Catedralei, marți, 31 martie, ora 12:00, unde pentru o secundă am simțit că „totul este ca înainte”. Înainte de această pandemie care ne-a dat viața peste cap.

  ARADON Sport local

  „Ilie Năstase” se întoarce în septembrie
  Graţie lui Anela Freer, sufletul sportului alb din oraşul nostru, Trofeul „Ilie Năstase” la tenis, competiţie din circuitul ITF, menţine Aradul şi în acest an pe harta internaţională.

  Local

  În vizită, cu maşina prin oraş, pe Mărului și Tarafului
  Vă invităm să vă plimbați, virtual, pe străzile municipiului Arad. Astăzi vă propunem o incursiune în zonele: Mărului, Aradul Nou, Tarafului și Sânicolau Mic. 12

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.