aradon.ro Web analytics
„Drast Company” rupe tăcerea. De ce se inundă stadionul „Francisc Neuman”!

De Leo Sfâra

„Drast Company” rupe tăcerea. De ce se inundă stadionul „Francisc Neuman”!

Lucrurile s-au precipitat în ultima vreme, așa că una din firmele care au lucrat la stadion și a găsit multiple nereguli, despre care nu vrea să vorbească în totalitate, a pus pe hârtie problemele existente vizavi de inundarea demisolului de la stadionul „Francisc Neuman”.
Scris de Leo Sfâra - Lucrurile s-au precipitat în ultima vreme, așa că una din firmele care au lucrat la stadion și a găsit multiple nereguli, despre care nu vrea să vorbească în totalitate, a pus pe hârtie problemele existente vizavi de inundarea demisolului de la stadionul „Francisc Neuman”.

Drast Company” vorbește

E un fel de a spune, vorbește, deoarece niciodată Radu Dragoș (foto) nu a dorit să pună în lumină proastă stadionul, mai precis ce a găsit acolo. Deși nu a ieșit niciodată în presă, acum, „Drast Company” a fost obligată, oarecum, să ia poziție, după scandalul iscat între UTA și Recons.

Așa stând lucrurile, ultima firmă care a fost la stadion a trimis o adresă Direcția Dezvoltare și Întreținere Serviciul Baze Sportive din cadrul Prinmăriei, pentru a explica situația de la stadionul „Francisc Neuman” atunci când vine o furtună, vijelie, sau chiar o ploaie mai sănătoasă.

Iată ce spune „Drast Company” în acea adresă:

Având în vedere problemele repetate de la Stadionul Francisc Neuman Arad, legat de infiltrațiile cu apă datorită ploilor cu volum mare de apă, noi, SC DRAST COMPANY SRL, am identificat problemele pe care dorim să le prezentam mai jos.

Menționăm faptul că aceste probleme le-am semnalat în timpul execuției lucrărilor și nu s-au rezolvat deoarece nu au fost prevăzute în contract, iar beneficiarul nu a dispus de sume suplimentare necesare rezolvării lor.

Toate aceste probleme trebuie rezolvate pentru că vor cauza pagube lucrărilor executate de firma noastră, lucrări pentru care oferim garanție. În cazul în care aceste probleme nu vor fi soluționate, noi, SC DRAST COMPANY SRL nu vom mai putea asigura garanție lucrărilor.

Mai jos vă aducem la cunoștință neregulile identificate de echipa DRAST COMPANY:

1. Infiltratii la etajul 2, prin uși

Aceasta responsabilitate aparține firmei DRAST COMPANY, motiv pentru care am luat legătura cu furnizorul de tâmplarie care s-a angajat că ne va ajuta să soluționăm problema legată de infiltrațiile ușilor de aluminiu de la terasa etajului 2.

2. Infiltrațiile de la nivelul parterului unde se află rostul de dilatare

Soluția propusă de noi este un sistem de rigole distribuite pe toată suprafața parterului (zona de acces public și debușare) pentru captarea apelor pluviale și direcționarea lor în exteriorul clădirii stadionului. Această soluție a fost propusă deja în timpul execuției lucrărilor. Așteptăm un răspuns din partea proiectanților sau, în caz contrar, o altă soluție.

3. Infiltrațiile la nivelul treptelor de la Tribuna 1 (zona de deasupra holurilor și a vestiarelor)

Soluția propusăîn proiect și executată a fost umplerea golurilor cu mastic. Rugăm proiectanții să ne dea o alta soluție pentru hidroizolarea treptelor tribunelor (hidroizolarea treptelor nu a făcut obiectul contractului nostru), între timp noi vom curăța rosturile și vom aplica încă o data mastic între ele.

4. Inundarea demisolului

Se produce datorită faptului căîn timpul ploilor torențiale, nivelul apei pluviale în canalele stradale crește mai mult decât nivelul demisolului, în consecință apa pluvială colectată de sistemele de la stadion nu se mai poate scurge în canalizarea stradalăși inundă demisolul.

În timpul execuției lucrărilor am făcut adrese către beneficiar, respectiv Municipiul Arad, pentru un bazin de colectare a apelor pluviale și pomparea lor în afara incintei, soluție aprobatăși de proiectant la vremea respectivă dar respinsă de Primăria Municipiului Arad datorită faptului că această soluție genera costuri suplimentare. În consecința, propunem realizarea acestei stații de colectare și pompare.

5. In urma adresei nr.53353/N3/09.07.2021 prin care ni se solicită să efectuăm modificări la scările din stadionul Francisc Neuman, dorim să vă aducem la cunoștință ca aceste lucrări nu au făcut obiectul contractului nostru, iar modificarea lor presupune o intervenție asupra structurii de rezistență, iar acest lucru se poate realiza doar în baza unui proiect întocmit de un proiectant de specialitate.

Pe baza celor menționate mai sus, vă rugăm să propuneți o întalnire cât mai urgent posibil pentru a soluționa toate aceste probleme. Noi, SC DRAST COMPANY SRL, avem deschidere totală pentru rezolvarea lor și sperăm că se vor gasi sursele de finanțare necesare realizării acestor lucrări.

Așadar, sunt multe lucruri sesizate de către firma Drast Company, unele de mai multă vreme, dar nimeni nu băgat-o în seamă. Acum, ea este chemată să rezolve toate problemele, marea lor majoritate venite din proiectare. De urmărit ce se va întâmpla pe mai departe…

Citește și:

Plouă (fără urmă de supărare) în Teatru şi la Stadion

Apa s-a mai retras de la stadion, dar principalele încăperi rămân inundate

Arena „Francisc Neuman”, asediată și inundată de ploaie

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mutu says:

  La inaugurarea stadionului, marele bibarț spunea ca la stadion se vor mai face investiții, cand UTA va juca în cupele europene….. se știa ca stadionul e practic neterminat și cu multe bube! Câtă minte îți trebuie sa să declari asemenea lucruri!?!? Dacă și asta îi primar…..

 2. Ivona Ivona says:

  Vai de voi… Spaga a fost buna, lucrare de toata jena../…

 3. anotimp says:

  Nu exista bani!
  Primariile nu au bani
  Statul nu are bani
  fondurile UE de cateva 100 de mil de euro alea nu sunt deajuns, cand colo pe afara se vorbeste de miliarde de euro investiti.
  Practic 100 de mil de euro e faramitura ce cade de la masa bogatiilor!
  Si 2 la mana, taxele sunt foarte mici in Romania,
  150 de lei impozit anual pe cladiri
  300 de lei asigurare auto
  25 de ron 2000 de mp teren int. gradina!
  Cand nu platesti ce conditii vreti?
  Voi aveti habar in occident cat costa o chirie si impozit lunar? o asigurare auto?!
  de 10 x mai mult!

  • George says:

   Tu ai idee ca in occident sunt salariile de peste 2000 euro in timp ce in Romania salariu sau pensia este 300. In germania im$pozitu pe casa este undeva la 150 euro pe an. Asa ca nu mai manca cacat.

  • Dan says:

   @anotimp: Ce vrem…?!

   Mai putina șpagă, mai puțină incompetența și clientelism politic, mai putine contracte “cu dedicație” și , MAI ALES, UN INTERES REAL al celor alesi sau angajati în functii publice, PT INTERESUL URBEI!!! …nu doar MIMAREA lui…!

   Și, GARANTEZ, că si cu acești, asa-zisi “bani putini”, “mulși” de pe romăni, se pot face MULTE LUCRURI BUNE ȘI CORECT FUNCTIONALE, mult mai multe decat se fac in prezent si, mai ales, CI DEFICIENTE MAJORE de proiectare sivexecutie, și nu din lipsa de bani, ci din DEZINTERES, INCOMPETENTA, SPAGA & CLIENTELISM …!!!🤔

 4. Andrei says:

  Închideți stadionul în spatele tribunelor, arata ca o pălărie acoperișul ăla, proiectul a fost altul de ce nu se respectă proiectul și se închid peluzele, tribunele? Pe proiect apare acea prelatain spate, dar se poate închide cu tablă alb-roșie! Sa nu zic ca nu ar mai viscoli ploaia, pe lângă rol estetic ar fi și practic!

 5. Cristofor says:

  Alfa problema mai grava este ca puterea electrica nu este necesara actual la consumatorii stadionului….in loc de un transformator de 1000KVA ,trebuiesc 2x1250KVA….100%SE VA OPRI CURENTUL INTR-UN MECI…..

  Primaria stie de acum 2 anii ….
  se vor face de rusine……din pacate institutia nu …indivizii care fug de raspundere

 6. Local

  Sergiu Bîlcea: „Obiectivul echipei PNL este să nu ratăm nicio finanțare europeană”
  „Echipa politică liberală vine cu direcții pentru dezvoltarea Aradului”, a punctat deputatul Sergiu Bîlcea. 3

  Local

  Apel pentru lifturile de la ORL și Reumatologie
  Licitația pentru lifturile de la spitalul ORL se va relua, după ce nicio firmă nu a răspuns solicitării făcute de administrația locală. 2

  Local

  Aradul – lider național la testarea Covid în cabinetele medicilor de familie (vezi lista)
  138 de medici de familie s-au înscris în acest program de testare. Testarea este gratuită și se realizează cu teste rapide. 6

  Local

  40.935 de dosare pentru 82 de judecători
  Pe rolul Tribunalului și al judecătoriilor din județul Arad au fost înregistrate în cursul anului 2021, 40.935 de cauze nou intrate, a căror soluționare a fost asigurată de 82 de judecători și 152 de grefieri, asistenți judiciari, agenți procedurali, aprozi, funcționari publici, şi personalul contractual angajat al instanțelor, se arată în bilanțul instituției. 1

  Local

  14,4 milioane pentru plata în avans a gazului pe martie
  Alocarea acestei sume către CET Hidrocarburi ar urma să fie votată în şedinţa CLM de joi, 27 ianuarie. 1

  Local

  Aradul vrea un nou Spital Municipal
  Un milion de lei pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului Spital Municipal. Suma ar urma să fie bugetată în 2022. 3

  Local

  200 de ani de teologie ortodoxă arădeană
  Bicentenarul va fi marcat printr-o serie de evenimente publice, care se vor desfășura pe parcursul acestui an. 1

  Local

  1.600 de pozitivi și 4.000 de contacți își așteaptă deciziile de carantinare
  DSP spune că volumul de muncă este foarte mare, motiv pentru care a apelat, din nou la voluntari. Deciziile sunt importante pentru generarea concediilor medicale. 3

  Local

  Autoturism pe contrasens pe autostrada Arad-Nădlac. Șoferița, o tânără din Arad, amendată și lăsată fără permis
  Polițiștii Biroului de Poliție Autostradă au lăsat o tânără de 22 de ani, din Arad, fără permisul auto pentru 60 de zile și i-au aplicat, totodată, o amendă de 870 de lei. Totul, după ce șoferița a fost filmată rulând cu mașina pe autostrada Arad-Nădlac, pe contrasens. 28

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.