aradon.ro Web analytics

Sprijin pentru sportivi, în vreme de criză

De Leo Sfara

Sprijin pentru sportivi, în vreme de criză

Reactualizat la:
Ei nu au fost omiși de guvernanți în această perioadă. Primesc 800 de euro impozabil!
Scris de Leo Sfara - Ei nu au fost omiși de guvernanți în această perioadă. Primesc 800 de euro impozabil!

La solicitarea AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori) s-au introdus şi contractele de activitate sportivă în această ordonanța de urgenţă a Guvernului.

Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echilvalentul a 800 de euro, impozabil. Marii beneficiari vor fi cluburile cu salarii mici, iar cei care vor pierde sunt cluburile sportive cu sportivi care au salarii mari. Aici se încadrează și UTA, deoarece doar juniorii au salarii apropiate de cei 800 de euro.

Iată cum arată textul de lege:

Art. XI. – (1) Pe perioada stării de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr.195/2020, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, respectiv a contractului de activitate sportivă, din iniţiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, respectiv persoanele prevăzute la art. 67, alin (1) lit a)-c) din Legea 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, respectiv din 75% din drepturile în bani aferente contraprestaţiei activităţii sportive, plătite din fondul de salarii, se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

 

Ce spune Hulubei

Președintele AFAN, Emilian Hulubei spune că decizia Guvernului ajută foarte mult.

Aceşti bani ajută foarte mult fotbalul din ligile inferioare, mai ales Liga a 2-a şi a 3-a, pentru că acoperă 75 la sută din salarii. Fotbaliştii şi-ar dori să se antrezene într-un mediu cât mai sănătos, dar se supun deciziei de a sta acasă. Majoritatea asta face, se antrenează acasă. Jucătorii fac exerciţii de fitness, flotări, iar unii dintre ei spun că sunt pregătiţi să joace oricând s-ar relua campionatul”, a declarat Hulubei.

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. de ce says:

  multumim din inima partidului si guvernului meu dar de ce doar sportivii care au venituri bune totusi si batranilor cu pensie mica sau femeilor cu copii mici obligati , somerilor etc si sa stea in casa si sa apeleze la mila altora sa le aduca mancare sau medicamente sau nu li se da nimc ? Nimeni nu-i ajuta pe gratis .ha?

  • Dumitru says:

   La fotbalul ce se joacă în România nu merită nici salariul. Toți se cred vedete, când auzi ce interviuri mai dau…

 2. Claudiu says:

  Nu merita… Sincer

 3. Uta says:

  Un pensionar după 40 de munca….. 1500 de lei….. Fotbalist…. Vai de noi

 4. ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Cerealele integrale, parte a unei alimentații echilibrate
  O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă include și un consum de cereale integrale, care ajută la păstrarea sănătăţii organismului, având rol în menținerea greutății corporale, asigurând protecție cardiovasculară și ajutând la păstrarea unui nivel normal al glucozei în sânge și scăderea nivelului de colesterol.

  ARADON Sport local

  Restanţe financiare şi lot subţire la LT Cermei
  SÎNPAUL. La apelul antrenorilor Flavius Moisă, Adrian Sasu, Cristi Irimia, coordonați de directorul tehnic, Roli Nagy, „sămădăii” de la Lunca Teuz Cermei au revenit în iarbă. În ciuda restanţelor financiare, jucătorii şi-au dat acordul de a demara pregătirile pentru viitorul sezon, pentru început cu antrenamente pe două serii în fiecare dimineaţă pe terenul din Sînpaul.

  UT Arad

  Se agaţă de orice şansă
  Viceliderul Turris ştie că un eşec la Arad le diminuează şansele la promovare sau prezenţa la baraj.

  România

  Autoritățile româno-maghiare au fixat termenul pentru deschiderea frontierei de pe autostradă, Vama Borș 2
  În cadrul întâlnirii grupului de lucru româno-maghiar de luni, de la Oradea, s-a stabilit termenul până la care vama de pe autostradă va fi deschisă.

  Mapamond

  A fost stabilită lista țărilor din care românii ce se întorc în țară nu trebuie să stea în izolare sau în carantină
  Au fost stabilite țările membre ale UE și Spațiului Economic European pentru care nu se aplică izolarea sau carantina asupra persoanelor care sosesc din ele, în România.

  România

  În ce ţări din Europa au românii restricţii de călătorie
  România a anunţat, luni, noua listă a statelor din care se poate veni fără a intra în carantină. Dar tot luni a fost actualizată şi lista cu ţările în care românii nu pot intra sau sunt obligaţi să stea în carantină dacă o fac.

  Local

  11 elevi arădeni au vrut la liceul militar
  Din cei 11 elevi arădeni care au încercat să intre la liceele militare din țară, doar doi au reușit. Unul va merge la Alba, celălalt la Constanța.

  Local

  Milioane de călători la CTP Arad
  În 2019, Compania de Transport Public Arad a transportat, în total, peste 26,5 milioane de călători. 4

  Mapamond

  Extravaganţă! Un bărbat a comandat o mască de aur personalizată pentru a-l proteja de coronavirus
  Un bărbat indian a spus că a plătit aproximativ 4.000 de dolari pentru o mască de aur personalizată pentru a-l proteja de coronavirusul care afectează ţara, relatează Bangkok Post. 6

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.