25 martie: scadenta pentru impunerea veniturilor

De Andreea Pintea
25 martie: scadenta pentru impunerea veniturilor
  ARAD. Fiscul arădean a atras atenţia microîntreprinderilor că de la 1 februarie sistemul de impunere pe venituri nu mai este opţional, ci obligatoriu pentru persoanele juridice române care, la data de 31 decembrie a anului precedent, îndeplinesc condiţiile cumulative prevăzute la art. 1121 din Codul fiscal.

„Potrivit dispoziţiilor legale invocate, pentru anul 2013 persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 au realizat venituri altele decât cele din activităţile menţionate expres în Codul fiscal, care nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 de euro (calculat la cursul de schimb de la închiderea exerciţiului financiar 2012) şi al căror capital social este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale, sunt obligate, indiferent de numărul salariaţilor, să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor.

Acestea au obligaţia de a anunţa organului fiscal competent modificarea sistemului de impunere, prin depunerea până la data de 25 martie 2013 inclusiv, a declaraţiei de menţiuni pentru persoane juridice – formular 010”, punctează Călin Arusti, purtăror de cuvânt DGFP Arad.

Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, persoanele juridice române care: desfăşoară activităţi în domeniul bancar; desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii; desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.

„O persoană juridică nou-înfiinţată, după data de 1 februarie 2013, este obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal, dacă condiţia prevăzută de lege, privind deţinerea capitalului social de către persoane, altele decât statul sau autorităţile locale, este îndeplinită la data înregistrării la registrul comerţului”, a mai spus Arusti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !