908 de apeluri Cod Roșu

De Valentin Goran
Ambulanțele au parcurs 170.000 km FOTO:JA
Ambulanțele au parcurs 170.000 km FOTO:JA
Statistica pe primele șase luni ale anului indică o creștere a intervențiilor de cod roșu.

O statiscă a Serviciului de Ambulanță Județean pe trimestrul I și II al anului, adică până prin luna iunie, înainte de marea caniculă, indică o creștere ușoară a intervențiilor considerate cu cod roșu, urgenţe cu risc vital sau a căror complicaţii pot genera decesul. În total, în primele șase luni ale acestui an ambulanțele au intervenit la 908 apeluri de cod roșu (afecțiuni grave), adică 151 în fiecare lună pentru această perioadă. 162 arădeni cu infarct miocardic au sunat la 112 pentru a chema un echipaj al ambulanței la care se mai pot adăuga și alți 297 cu stopuri cardio respitarorii în primele 6 luni ale anului. Conform acestor statistici rezultă că pentru primele șase luni ale lui 2015, în medie pentru fiecare lună, 26 de persoane au făcut infarct miocardic și 50 de persoane au suferit de stop cardio respirator. Dacă vorbim de tentative de suicid statisticile arată că 58 de arădeni au încercat în primele două trimestre din 2015 să își încheie socotelile cu viața, adică la fiecare două săptămâni câte cinci arădeni au ajuns pe mâna medicilor după ce au trecut pe lângă moarte. Nici accidententele vasculare cerebrale nu sunt de neglijat deoarece nu mai puțin de 485 de arădeni au sunat la salvare în prima jumătate a lui 2015.

Urgențe de cod galben

Urgențele de cod galben sunt urgențe grave, care necesită spitalizarea, dar care nu pun viaţa pacientului sau a victimei în pericol. Ei bine la acest capitol statistica spune că 19.616 arădeni au apelat la serviciile medicale în prima jumătate a acestui an. Media arată că peste 3200 de suferinzi au sunat în fiecare lună din cele șase la ambulanță. Cele mai multe au fost pentru stări febrile atât la copiii cât și la adulți dar și pentru insuficiență respiratorie acută. Intoxicațiile involuntare sunt cele care închid statistica Serviciului Județean de Ambulanță Arad cu 91 de solicitări înregistrate în prima jumătate a lui 2015.

Peste un milion de kilometri

În total au fost realizate nu mai puțin de 35.944 de solicitări în prima jumătate a lui 2015, ceea ce înseamnă că ambulanțele au intervenit în medie de 5.990 ori în fiecare lună. Dacă vorbim de kilometri parcurși cifrele ne arată că cele 51 de ambulanțe din cadrul serviciului au străbătut 1.073.669 de kilometri, adică peste 170.000 kilometri în fiecare lună.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !