Am primit bon pentru un bacşiş de 15 bani. Tu eşti de acord cu fiscalizarea bacşişului?

De Diana Dutu
7Comentarii
Am primit bon pentru un bacşiş de 15 bani. Tu eşti de acord cu fiscalizarea bacşişului?
Primele efecte ale Ordonanţei care reglementează impozitarea bacşişului: între amuzant şi absurd.

ARAD. Jurnal arădean/Aradon a verificat cât de bine funcţionează fiscalizarea bacşişului în Arad. Ne-am adresat unui mic ABC care funcţionează ca întreprindere individuală. Am cumpărat câteva produse şi am decis să-i lăsăm vânzătoarei un bacşiş de 0,15 lei (15 bani). Iar vânzătoarea ne-a eliberat bon fiscal pentru această sumă, consemnând-o chiar cu titlul de „bacşiş”.
Fiind vorba de întreprindere individuală, aceasta e neplătitoare de TVA, dar va da statului un impozit de 16% din suma încasată, adică 0,02 lei. Deci va rămâne cu 0,13 lei din ciubucul nostru. Dar nu se poate spune că acesta este câştigul comerciantului. Pentru că el va suporta şi costul emiterii bonului la casa de marcat, cost care se ridică la 0,08 lei. Deci bacşişul de 0,15 lei pe care l-am lăsat la ABC devine, în realitate, un bacşiş de 0,05 lei… Halal!

Tu eşti de acord cu fiscalizarea bacşişului?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

Definiţie

„Prin bacşis se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar“, se arată în Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2015, care reglementează impozitarea bacşişului.

Taguri: , , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor