Blocaj juridic in consiliile de administratie

De Monica Ardelean
Aleșii la mâna juriștilor FOTO: JA
Aleșii la mâna juriștilor FOTO: JA
Proiectul privind numirea reprezentanților CLM în consiliile de administrație ale școlilor retras de două ori din ședința CLM.

ARAD. A fost de două ori programat a intra pe ordinea de zi a ședinței CLM și de două ori a fost retrasă. E vorba despre proiectul prin care se numeau cei doi reprezentanți ai consiliului local în consiliile de administrație ale școlilor și grădinițelor. Câte doi în fiecare unitate de învățământ. Nu a rămas pe masa de vot niciodată. Și nu pentru că ar exista vreo neînțelegere legată de cine și la ce școală ajunge, ci pentru că nu se știe cu siguranță dacă proiectul de hotărâre respectă întru totul legea educației.

Unu, doi sau trei

Discuțiile nu sunt legate de numele consilierilor locali, ci de numărul lor. După legea educației (art.96) naționale numărul reprezentanților autorităților locale diferă în funcție de numărul membrilor consiliilor de administrație: doi la un Consiliu de Administrație de 7 membri, trei la un CA de 9 membri (doi ai CLM, unul al primarului) și patru la un CA de 13 membri (trei ai CLM și unul al primarului). Așa cum era prevăzut în proiect existau doar 2 reprezentanți ai CLM în fiecare unitate de învățământ.

„Nu e o neînțelegere legată de numele celor repartizați, ci e o neînțelegere legată de interpretarea anumitor paragrafe legislative. Până se ajunge la un acord, probabil că proiectul nu va mai ajunge pe ordinea de zi a CLM-ului”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. Inspectoratul Școlar Județean Arad susține că pentru a fi pus în aplicare acest articol trebuie așteptată metodologia, care încă nu a apărut. Până atunci școlile vor funcționa tot cu câte un reprezentant al autorității locale în CA și mult discutată implicare a societății civile în destinele școlilor mai trebuie să aștepte …. metodologia.

Unanimitate in casa CLM Arad

Fara tramvaie in CLM0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !