Caută locuri în grădiniță

De Monica Ardelean
1Comentariu
Părinții aleg cele mai bune grădinițe FOTO: JA
Părinții aleg cele mai bune grădinițe FOTO: JA
ARAD. În jur de 3.000 de locuri sunt aprobate pentru grupa mică în grădinițele din județul Arad.

Nu e obligatorie, dar e recomandată. Educația celor mici în cadrul sistemului preșcolar este încă la latitudinea părinților. Cei mai mulți decid în favoarea educației preșcolare și, ca atare, caută cele mai bune grădinițe sau pe cele mai apropiate de locul de muncă al părinților sau de domiciliu.

Inspectoratul Școlar Județean Arad a afișat deja pe site-ul www.isjarad.ro numărul de locuri disponibile. Atenție, însă: acestea nu sunt cele rămase libere, ci totalul locurilor aprobate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Câte locuri mai sunt disponibile puteți afla doar de la avizierul grădinițelor, care sunt obligate să afișeze zilnic situația locurilor rămase libere, după etapa de reînscriere a copiilor în grupele mai mari și după fiecare etapă în parte din înscrierea pentru grupa mică.

Peste 170 de grupe

Singurele grupe unde se pot lua în calcul cifrele postate pe site-ul IȘJ sunt cele de la grupa mică, unde nu se pune problema reînscrierilor. Cei care au copii de vârstă preșcolară pot alege să-i înscrie în una din cele peste 170 de grupe de la nivelul județului. Majoritatea grădinițelor au prevăzută o singură grupă mică, dar sunt câteva care vor înscrie 100 de copii în trei grupe.
Cele mai multe grupe aprobate sunt la PP14, unde peste 140 de copii sunt așteptați să se înscrie în următoarea perioadă: 3 grupe mici normale și 1 grupă mică step by step.
Câte trei grupe sunt la grădinița PP „Curcubeul copiilor”, „Furnicuța”, „Prieteniei”, „Palatul Fermecat” (1 program normal, 2 prelungit) sau Grădinița „Piticot”.

Înscrieri pe etape

Prima etapă a început din 11 mai 2015 și va dura până pe 5 iunie 2015. Cei care doresc să-și înscrie copilul, trebuie să completeze o cerere și să o depună la secretariatul grădiniței alese. Fiecare are trei opțiuni pe care să le menționeze în cerere. Nu contează ordinea în care se fac înscrierile pentru că toate cererile se procesează după finalizarea primei etape. Au prioritate cei care au domiciliul în circumscripția respectivă. Într-o primă fază va fi analizată doar prima opțiune, iar lista cererilor admise va fi afişată de fiecare grădiniţă până pe 9 iunie. În a doua fază vor fi evaluate cererile de înscriere de la grădiniţele exprimate ca a doua opţiune, termenul final fiind 11 iunie, iar a treia fază va lua în calcul cea de a treia opțiune, termenul de afișare fiind pe 12 iunie.
A doua etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 22 iunie 2015 – 27 iulie 2015. În această perioadă, cererile se vor depune numai pentru copiii care solicită înscrierea pentru anul şcolar 2015-2016, grupa mică şi numai pe numărul de locuri rămase libere după etapa I de înscriere.
În perioada 27 – 31 iulie 2015 se vor procesa toate cererile de înscriere din etapa II.
Copiii respinşi în etapa II, faza III, vor putea fi înscrişi pe locurile rămase libere pentru etapa de ajustări care se va desfășura în perioada 1 – 21 august 2015, când cererile pentru locurile rămas elibere se vor procesa şi valida direct, fără faze intermediare.

O singură cerere

Nu se pot depune cereri la două grădinițe. Cererea de înscriere conține 3 opțiuni pe care părintele le poate alege și de care se va ține cont la repartizarea copilului. Cererea se va depune la o singură grădiniță.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor