Dezbatere publică pe tarifele de la ştrand

De Adriana Barbu
3Comentarii
Dezbatere publică pe tarifele de la ştrand
Joi, 14 mai, arădenii îşi vor putea spune părerea despre propunerea de creştere a tarifelor la ştrand. Până acum o singură adresă a fost depusă pe acest subiect delicat.

ARAD. Se intră în dezbatere publică pe tema intenţiei de a majora tarifele la ştrandul Neptun. Arădenii sunt aşteptaţi joi, 14 mai, de la ora 15.00, în sala ”Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ, să-şi spună părerea pe „proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor în zonele de agrement Ștrand Neptun și Patinoarul Municipal Arad, prestate de SC Recons SA Arad”. Recomandările care se vor aduna în timpul acestei dezbateri, una care ar trebui să fie interesantă, dat fiind că ştrandul e mereu subiect de discuţii în oraş, vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad, înainte ca aleşii să treacă la votul proiectului. Proiectul care propune majorarea tarifelor de intrare la ştrand şi la patinoar, dar nu numai, poate fi studiat de cei interesaţi la Serviciul Relaţii cu Publicul – camera 5 (Palatul Cenad-demisol), pe site-ul Primăriei Municipiului Arad la adresa www.primariaarad.ro, dar şi de pe siteul www.aradon.ro.
Joi e, în fapt, momentul ca cei care au ceva de spus despre tarifele de la ştrand să îşi spună părerea. Dacă o vor face după ce proiectul va fi votat, va fi oricum prea târziu. De plânsete şi proteste tardive am tot avut parte în oraş, în timp ce de o reacţie promptă a societăţii civile sau a celor vizaţi de diferite decizii am cam fost lipsiţi.
Până acum, pe acest subiect, singurul care a intervenit a fost omul de afaceri Leo Aslău, în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei Comercianţilor de la Ştrandul Neptun. Acesta a depus deja o adresă la Primărie în care şi-a spus părerea pe subiect, mai exact eliminarea tarifelor din zona comecială (un subiect deja vechi şi purtat şi prin justiţie de comerciant) şi a cerut organizarea unei dezbateri publice pe proiect.

Ce scrie în adresă

În adresă se arată, printre altele, faptul că „prin limitarea accesului agenților comerciali pe proprietatea lor, precum și a publicului larg spre spațiile comerciale, se aduce atingere acestor drepturi fundamentale privind proprietatea, liberul acces la proprietate, libertatea economică, libertatea comerțului și concurenței loiale. Instituirea unei taxe de către o societate comercială, în defavoarea altor societăți comerciale care își desfășoară activitatea în același perimetru, reprezintă o adevărată practică anticoncurențială interzisă de lege (legea 31/90 si Legea 26/90)”, a fost una dintre argumentele anti-tarife indicate în adresa asociaţiei.
Tot aici se arată că „în anul 2004, când CLM Arad a schimbat regimul juridic al instituției numită Ștrand Neptun, a limitat zona de bazine așa după cum este delimitată astăzi, prin gard și intrare separată, unde SC RECONS SA poate încasa taxa de intrare. Atâta timp cât în zona comercială există proprietăți private (persoane fizice și juridice) existând deja un precedent al unei societăți care și-a câștigat drepturile în instanță, vă solicităm în mod respectuos să retrageți orice taxă din zona comercială și de căsuțe. Din experiența ultimilor ani de funcționare, o astfel de taxă a reușit să distrugă atât imaginea ștrandului, cât și vadul comercial al acestei zone. Considerăm că toate aceste argumente vor fi luate în seamă și dezbătute atât în biroul juridic al PMA cât și într-o dezbatere publică conform legii”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor