Doua proiecte de perspectiva pentru UAV

De JA - V.G.
Prof. univ. dr. Lizica Mihuț
Prof. univ. dr. Lizica Mihuț
ARAD. Cele două proiecte ce vor fi implementate de către UAV au rolul de a consolida calitatea învățământului superior.

Nu mai puțin de două proiecte vor fi implementate la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad de către Ministerul Educației prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) cu participarea EUA (Asociația Universităților Europene). Proiectele însumează opt milioane euro şi au fost prezentate, la momentul lansării în faţa Ministrului Educației, Daniel Funeriu.

Performanță și Calitate

Primul proiect, intitulat „Performanță în cercetare, performanță în predare, calitate, diversitate și inovare în universitățile din România”, își propune îmbunătățirea managementului și asigurarea calității sistemului de învățământ superior românesc. Cel de-al doilea proiect se intitulează „Pregătiţi pentru a inova, pregătiţi pentru a răspunde mai bine nevoilor locale. Calitate şi diversitate a Universităţilor din România”, fiind un exercițiu internațional de evaluare cu participarea EUA.

Proiecte pentru viitor

„Aceste două proiecte sunt fundamentale pentru prezentul dar mai ales pentru viitorul învățământului superior în România. Aceste proiecte înseamnă mai mult decât opt milioane de euro, înseamnă consolidarea învățământului superior, a unui management strategic pentru 2015, dar și o strategie a învățământului superior românesc deopotrivă în plan educațional, cât și al cercetării științifice”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț. Mai mult decât atât, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” Arad punctează faptul că UAV a fost de două ori nominalizată ca exemplu pozitiv de către ministrul Funeriu în ceea ce priveşte cadrul naţional al calificărilor şi apropierea învăţământului de mediul economic.

Efecte pozitive

Cele două proiecte vor conduce la creşterea capacităţii de management strategic al instituţiilor de învăţământ superior cu efecte pozitive asupra calităţii ofertei educaţionale şi a cercetării ştiinţifice din universităţile româneşti.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !