Drumul de lângă pasaj, închis definitiv

De M.B.
39Comentarii
Drumul de lângă pasaj, închis definitiv
© FOTO: M.B.
Trecerea peste calea ferată din zona CET a fost interzisă, fiind blocată cu parapete metalice, fapt ce a stârnit mari nemulţumiri printre şoferi.

Arad. Inaugurarea pasajului de pe centură, din zona CET, aşteptată ani de zile, a condus la închiderea definitivă a trecerii la nivel cu linia ferată. Astfel, porţiunea de DN7 paralelă cu pasajul nu mai este circulabilă, ceea ce îi încurcă serios pe şoferii care vin de pe Calea 6 Vânători şi vor să vireze la dreapta, spre Grădişte. În faţa liniilor de tren sunt amplasate parapete metalice, trecerea fiind imposibilă.

Problema reclamată de şoferi este că nu au cum să urce pe pasaj. Ei pot doar să treacă pe sub construcţie, apoi să vireze la stânga, spre Gai, şi să meargă aproximativ jumătate de kilometru până la primul sens giratoriu, cel de la intersecţia centurii cu strada Câmpul Liniştii. Abia aici pot întoarce pentru a urca pe pasaj. La fel se întâmplă şi cu şoferii care vin dinspre Curtici. Ei virează la dreapta şi merg până la sensul giratoriu.

Situaţia este intens comentată de şoferi pe Facebook, aceştia criticând decizia de a se închide trecerea peste calea ferată.

“Dacă vii de pe 6 Vânători, faci un ocol de peste un kilometru pentru a ajunge să urci pe pasaj, pentru că mergi până la sensul giratoriu ca să te întorci. Este o prostie imensă, când era atât de simplu să virezi la dreapta pe centură, mai ales că acolo nu mai e trafic, nu mai e niciun risc”, a scris un şofer.

“Ce sens mai are că am scăpat de barieră dacă acum facem un ocol? Nu se sesizează nimeni pentru a reveni la normalitate?”, a comentat alt şofer.

Cu toate nemulţumirile şoferilor, directorul DRDP Timişoara – care este arădean, consilierul judeţean Cristian Ispravnic (PSD) – spune că proiectul realizării pasajului a prevăzut închiderea trecerii la nivel cu linia ferată. “Aşa a fost prevăzut în aprobarea urbanistică dată de Consiliul Judeţean Arad. În cele din urmă, acesta a fost motivul pentru care a fost construit pasajul, să nu se mai treacă peste liniile de tren”, a spus Ispravnic.

Fără alte urcări

Conform sursei citate, proiectul nu a prevăzut şi alte urcări pe pasaj, pentru ca această cosntrucţie să fie accesibilă şi celor care vin de pe 6 Vânători, şi celor care vin dinspre Curtici.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor