Ești pe listă? Atunci primești 6.000 lei pentru casa ta

De Monica Ardelean
1Comentariu
Ești pe listă? Atunci primești 6.000 lei pentru casa ta
ARAD. Au fost făcute publice listele arădenilor care pot primi bani pentru că și-au „înverzit” casele. Vezi dacă esți pe lista atașată.

Zeci de arădeni au primit aprobare și trebuie să semneze contractele pentru a primi 6.000 lei în cadrul programului „Casa verde” finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu. Lista cuprinde numele a 87 de arădeni care au depus cererea de finanțare pentru sesiunea programului din anul 2011. Aprobarea a venit după 3 ani, mai exact pe 27 noiembrie 2014. Atunci arădenii au aflat că vor primi suma de 6.000 lei pentru că și-au instalat acasă sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă sau și le-au completat pe cele clasice. Și de atunci au tot așteptat să semneze contractele de finanțare.

Liber la contracte

Vestea bună a venit de la Agenția de Mediu Arad care a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei care se regăsesc pe listă se pot prezenta la sediul agenției pentru a semna contractele. Teoretic, semnarea contractului trebuie să fie urmată de primirea banilor, dar practic nu este exclusă intrarea într-o nouă perioadă de așteptare. Cel puțin așa reiese din răspunsul pe această problemă pus la dispoziție de către Administrația Fondului pentru Mediu, la solicitarea www.aradon.ro și Jurnal arădean: „Efectuarea plăților către beneficiari se realizează în conformitate cu prevederile art. 21-23 din ghidul de finanțare a programului, aprobat prin ordinul ministrului mediului și pădurilor nr.1274/2011 cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 4, pct.2 și art.6, pct.1 din contractul de finanțare nerambursabilă, ceea ce presupune o analiză temeinică a cererilor de tragere, ținându-se totodată cont de ordinea depunerii acestora, de disponibilul existent la Fondul pentru Mediu, precum și de eșalonările plăților lunare pe categorii de proiecte și programe finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu”.

Termen de semnare

Potrivit reglementărilor, cei direct vizați au 60 de zile la dispoziție pentru a merge la Agenția de Mediu (str. Splaiul Mureșului), între orele 8-16, vineri pînă la orele 14.00, pentru a le semna. Cele 60 de zile sunt calculate de la data de 07.05. 2015, data fixată de București.

Bilanț deprimant

Așa cum mai scriam, în cei doi de program (2010 și 2011) au fost decontate pentru județul Arad doar 106 contracte în valoare de 630.366,01 lei. Pentru 431 există aprobare și au fost și redactate, la care se mai adaugă cele 87 finalizate în această lună.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor