Flavius Maduta: “Dialogul cu aradenii imi da incredere”

De M.P.
9Comentarii
Flavius Măduţa, vicepreşedinte PSD Arad FOTO: FAN
Flavius Măduţa, vicepreşedinte PSD Arad FOTO: FAN
Dialog cu Flavius Măduţa despre o campanie electorală corectă, depsre banii din campanie şi despre cum ar trebui să arate România după 9 decembrie.

JURNAL ARĂDEAN: Domnule Flavius Măduţa, sunteţi candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 1, care cuprinde Micălaca, Grădişte, Podgoria, 6 Vânători şi o parte din zona UTA. Cum credeţi că va fi campania electorală?

FLAVIUS MĂDUŢA. Sper că va fi o campanie electorală curată, corectă, fair-play. Am stat mai mulţi ani în preajma sportului şi ţin mult la fair-play, la respectul pentru competitor. Voi pune accent pe contactul direct cu arădenii, îi rog şi prin intermediul dumneavoastră să aibă bunăvoinţa de a dialoga cu mine şi cu echipa de campanie, când vom ajunge în zona în care locuiesc. Până acum sunt încântat de discuţiile cu arădenii – oamenii sunt informaţi, nu se lasă manipulaţi, ştiu ce să ceară unui candidat, nu au pretenţii exagerate. Dialogul cu arădenii îmi dă mare încredere că USL va câştiga alegerile la Arad, dar sunt conştient de faptul că încrederea arădenilor este însoţită de mari aşteptări pe care oamenii le au de la noi. Sunt convins că nu îi voi dezamăgi. Pe de altă parte, unii dintre adversarii noştri, mă refer aici la echipa de campanie a PDL, rebotezat ARD, a declanşat o campanie negativă, prin care încearcă să mă denigreze în fel şi chip. Îmi dau seama că au recurs la acest tip de campanie pentru că sunt lipsiţi de argumente: orice ar promite, nimeni nu îi mai crede. Încearcă acum să creeze un scandal care să îi facă pe oamenii decenţi să nu iasă la vot, aşa cum şi la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu au încercat să împiedice lumea să meargă la vot. Răspunsul îl ştiţi: 7,4 milioane de oameni au votat! Chiar dacă instituţiile care răspund la comanda lui Traian Băsescu nu au ţinut cont de acest vot, românii vor avea ocazia în decembrie să facă dreptate până la capăt!

Gheorghe Falcă spunea că în campania aceasta vă bazaţi pe bani…

FLAVIUS MĂDUŢA. Oamenii sunt mai importanţi decât banii, am spus deja foarte clar acest lucru. În această luptă electorală, este foarte clar că oamenii sunt cu USL, iar banii sunt la cei de la ARD, bani adunaţi în timpul guvernării PDL tocmai pentru a avea resurse să schimbe acum numele partidului, într-un exerciţiu de imagine. Cred că viaţa românilor s-a degradat atât de mult în ultimii ani pentru că banii au ajuns măsura tuturor lucrurilor. Politicienii au făcut să pară că totul este de vânzare, de la voturi şi până la funcţii. Uitaţi-vă în declaraţiile de avere ale multora dintre cei care au condus şi vedeţi că au intrat în politică fără să aibă nimic şi acum sunt foarte bogaţi. Dacă vrem o societate normală, trebuie să punem pe primul loc competenţa, caracterul, munca şi să oferim şanse celor care le merită. Pentru asta am intrat în politică. Cei care spun că eu mizez pe bani sunt de fapt cei care au început campania electorală cu mult înainte de termenul legal şi care aruncă sume imense de bani în această competiţie. La alegerile locale, am descoperit reprezentanţi ai PDL care dădeau de băut, tot de la PDL sunt membri ai conducerii care au fost cercetaţi penal pentru că au dat mită electorală. Deci iată că aşa cum spune românul „hoţul strigă hoţii”. Mă bucur foarte mult că Guvernul USL a clarificat ce fel de materiale pot fi oferite în campania electorală – doar materiale promoţionale cu valoarea sub 10 lei. Am încredere că arădenii nu îşi vor vinde votul, vor vota pentru viitorul lor şi al familiilor lor!

Care sunt principalele obiective ale USL pentru următorii patru ani?

FLAVIUS MĂDUŢA. Am spus cu diferite ocazii că USL vrea să restabilească respectul pentru oameni. Aici vorbim de câteva direcţii principale. Trebuie să respectăm drepturile fundamentale ale fiecăruia, cum ar fi dreptul la pensie şi la un salariu decent, dar şi dreptul de a ne exprima liber opiniile. Trebuie să construim o societate performantă, în care tinerii să vrea să trăiască: să repornim economia, să creăm locuri de muncă. O societate în care vârstincii să nu se simtă umiliţi. Să avem o ţară în care putem circula pe autostradă şi până la Bucureşti, nu doar până la Viena. Să nu permitem corupţilor să fure banii destinaţi autostrăzilor, spitalelor, şcolilor. Trebuie să construim instituţional un stat modern, în mod transparent şi prin dialog cu societatea civilă. USL îşi propune ca în 2013, în primul semestru, să avem finalizat textul de revizuire a Constituţiei. În 2014 trebuie să intrăm cu regiuni de dezvoltare, dar prin descentralizare, nu prin desfiinţarea judeţului Arad, aşa cum vroiau PDL şi Traian Băsescu. Avem nevoie de un nou cod electoral, să nu mai intre în Parlament persoanele de pe locurile doi sau trei în colegiile uninominale, să avem un sistem clar al referendumului. Trebuie să pregătim România post-Băsescu, să construim împreună o ţară modernă în care merită să trăieşti.

„Dacă vrem o societate normală, trebuie să punem pe primul loc competenţa, caracterul, munca şi să oferim şanse celor care le merită” Flavius Măduţa9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor